Wednesday, December 30, 2009

2009: suka n duka 2010: azam

suka:

  • dh grad n dpt segulung diploma
  • dpt smbg dgree
  • knl kwn baru
  • xduk asrama dah aku duk umah jer skunk



duka:


  • der org dengki n berbuat khianat
  • berpisah dgn kgkwn dh xrapat lg mcm diploma dlu
  • menyesal kerana xdpt wat keputusan dgn betul



azam 2010:


  • nk dpt 4.0 [mmg byk halangan sbb skrg pn org dh sabotaj aku nk melemahkan smgt aku dengki punyer pasal.. adoiii]
  • nk tmbhkan simpanan utk masa depan
  • nk kumpul pengalaman yg bru xkira dlm bidang aper pn
  • nk meningkatkan ilmu pengetahuan n lebih alert dgn isu semasa
  • dan yg paling utama amal makruf nahi mungkar.. semoga aku lebih tabah mghadapi hari esok..



mlm nie kiter wat smyg hajat smbut thn baru sama2 nak x kgkwn? aku mahu bukak buku baru dgn penuh harapan..



  • semoga aku jdi seorang yg lebih tegas dgn pendirian
  • xnak lg diperbodohkan n mudah diambil kesempatan
  • mahu berfikir lebih mendalam n matang sblm wat kptsan
  • mahu jdi seorang yg berani n risk taker
  • mahu jadi seorang yg lebih sabar n kuat dlm mghadapi ujianMU serta xmudah mengalah



p/s: bersyukur kerana masih hidup utk melihat dunia pd thn depan..

Tuesday, December 29, 2009

kenapakah?

YA ALLAH YA TUHANKU AKU MEMOHON PERLINDUNGAN DARIMU APAKAH INI SATU UJIAN BUATKU?? KENAPA KAMU DENDAM N DENGKI TERHADAP AKU?? APEKAH SALAH AKU?????

WAHAI HAMBA ALLAH YG DAH AMBIL GAMBAR AKU N WAT AKAUN FB YG BARU TUH.. AKU XTAHU APE DOSA AKU KPD KAU.. AKU JGK XTAHU APE YG TELAH KAU BUAT TERHADAP GMBAR2 AKU TUH.. MUNGKIN KAU DH EXPLOITASI GMBR AKU.. N AKU SEKARANG SEDANG DICEMUH OLEH MASYARAKAT...

YA ALLAH BANTULAH AKU UNTUK HADAPI MALAPETAKA INI.. KEPADAMU AKU BERSERAH..


aku sgt sedey n kecewa skrg.. kenapa? kenapa? n kenapa??



aku tau bila aku tulis mcm nie kau akan ckp aku suka mengadu n nk raih simpati.. SETIAP MENDE YG AKU BUAT PUN JDI CEMUHAN KAU...bila aku xkco kau tlg jgn kco aku!!!!!!! please LEAVE ME ALONE!!! PE KAU NK SEBENARNYER?? AKU XTAHU KAU SAPER N XKNL PUN KAU! KENAPA KAU NK KCO HIDUP AKU?!!!!

kek ker?

korunk agak2 ni kek aper yer? hehehe



arini aku wat kek! hehehe aku boring laaa sesangat.. xder mender sgt2 aku nk wat arini.. kuliah start 3 jan.. bg pantai barat lak 4 jan.. ni utk dak2 uitm yg seangkatan dgn aku laarr.. so sementara masih cuti aku cuba sedaya upaya isi masa lpg ngan aktiviti berfaedah.. [pehh ayat~ kemain lg] hahahaha tp siyesly aku ase better aku belajar memasak.. aku dh nk menginjak ke usia 22 thn 2010 nie.. tp ilmu masakkan aku ciput sgt.. caner lah nk berhadapan ngan mak mertua nnt..hek4 so better ar aku start skunk.. tol x? hehehe

p/s: azam thn bru nk perlengkapkan diri dgn ilmu rumah tangga n dpt 4.0 hahahaha! [sgt angan2 mat jenin cita-citaku itu]

Wednesday, December 23, 2009

nuff aku merajuk ker?

dh nk dekat 2 minggu dah nuff aku asyik tidow jer.. n xkuar2 iklan2 tuh.. ader mender xkena lah aku ase.. mcm xsedap hati.. tgk page org len sonok jer der iklan org leh klik2.. tp page aku?? org yg singgah asyik ckp nuff tidow.. sedey maaaa... kemana nk mengadu nie? wawawawawawa tulun hambe! :(

Tuesday, December 22, 2009

family 1st okay! =p



aku tertarik ngan keratan akhbar nie.. si suami masih igt janji sehidup semati ngan bini dier.. even bini dier dh sakit mcm tuh.. terharu beb.. isk isk ...aku doakan bini dier cpt sembuh eh.. jum kwn2 kiter sama2 doakan.. aku tabek spring sgt3 kt husband dier.. semoga husband aku nnt pn syg aku cm tuh.. amiiiinnn ya rabbal alamin...

Sunday, December 20, 2009



nilah ank pokok bayam yg aku tanam.. chumel x? marilah cintai alam sekitar kwn2 =p





aku dh memusnahkan segerombolan pokok pakat a.k.a rumput nie semata2 nk tanam sayur.. adekah patot? bersalahkan aku ey dlm konteks ini? =p



a) amat bersalah..rumput pon nk hidup gak..
b) xah.. bese r tuh.. org len siap potong rumput pakai mesin.kau cabut jer.. =p





mak aku ckp tgn aku kena sental2 n cuci bersih2 lau x,.. xleh mkn.. hek4 pas dh ciap tanam bru aku tny sal sarung tgn kt mak aku.. aisehh haper darrr!




2batas jer.. belah kiri aku tanam ank bendi kanan lak pkok bayam.. wahai anak2 sayur ku membesarlah kamu dgn sehat n chomel2 yer.. nnt aku nk mkn.. =p


ALKISAHNYER......

hah pas subuh pg td.. aku ngan penuh semangat turun nk berkebun.. hehehe sajer boring2 kan.. lgpun aku tengok dlm peti ais tuh dah xder paper.. asek nk kena beli jer.. ish.. aku lak selaku chef kt dapur umah aku nie rasa adalah patut utk aku save bajet.. n juga xsemena2 menyertai misi menghijaukan bumi.. adaker?? hehehe per2 jerlah..

fuh bru ku tahu cangkul itu sgt berat! hik3.. maklumlah selalu tekan2 keyboard jer..
mencangkul 2 batas tanah wat aku rasa mcm g jogging seround kt taman tengku anis yg aku selalu jog tiap2 pagi tuh..( sajer gtahu yg kiter ni rajin g jog nk kuruskan badan mcm aizat!) kwa3

tadaaa!! aku berjaya menanam pokok bayam n kacang bendi.. yeah! so aku dengan jayanyer merasmikan dan menamakan tapak perkebunan ini sbg zuana's green zone.. hehehe..

Saturday, December 19, 2009

semangat aizat =p





tetiba ase nk story sal aizat nie sbb bru pas tgk muzik2 nie.. hmm ekceli aku mmg minat si aizat nie dh lama.. time kt af5 ag.. time tuh sggup gaduh ngan ex bf sbb pertahankan aizat tau.. hehehe yelah,. time tuh dier kan "sedikit berisi" okay agak byk lah.. oppss! sori aizat.. ex bf aku ckp org cmtuh pn nk minat.. ish jahat kan dier? hehe xbaek ngutuk ex bf aku.. tp xbaek jgk lah dier kata org cmtuh.. yg penting skrg aizat dh buktikan yg dier tol2 berbakat..

aku minat aizat sbb aku tgk aizat nie seorang yg sgt merendah diri.. dier tol2 usaha keras utk capai tahap skrg.. cian dier xhbs2 kena kritik.. xper aizat.. aku still sokong kau dr belakang.. yg penting kau bg peminat2 kau lagu yg berkualiti n yg terbaek wokeh!

tahniah kt kau sbb masuk AJL ngan 2 lagu.. enjoy ngan per yg kau buat.. ignore jer org2 yg nk menjatuhkan kau erk..tp lau kritik kearah kebaikan n bg jalan penyelesaian kau cubalah pertimbangkan..

Thursday, December 17, 2009

its okay!

smlm aku jmpe ex bf aku sbb nk settle 1 probs.. khidmat dier diperlukan sbg backup n bukti.. niway org yg dinanti2 xdtg... kami berada disana dr kul 4 smp kul 5 tepat ditempat yg dinyatakan.,. titik! smp tuh jer.. mls nk story byk2 sal hal nie..

ekceli,. aku xsgka leh jmper dier pas 2 tahun kami pts.. hbgn kami sbnrnyer dh berakhir pd 2007 lg.. yerlah,. nk lupakan die aku amik masa gak lah,. setahun lebih.. bru aku der pengganti.. sayang kan~ tp 2 dulu,.. so bila dh jmp byk lak yg kami share n bercerita.. sungguh xdisangka.. kami ley imbas kembali sumer yg kami pernah wat dulu n siap ley gelak2 sama,. cam lawak plak bila igt sumer yg aku pernah wat time kapel ngan dier dlu.. der sesetengah yg dier igt aku xigt n der plak yg aku igt n dier xigt.. dan dia pn xsegan silu citer naper dier tinggalkan aku dlu.. rupenyer sbb syok kt girl len,. ala xkisah.. lumrah lah tuh.. kami sgt open,. ley share everythings,. niway thanks sbb masih igt sumer tuh even dh 2 thn... bg aku,. kenangan kami still aku akan simpan.. tp yg lepas biarlah lepas kan,. life must go on.. =p

Monday, December 14, 2009

bertimbang rasa lah sket.. =(

hari ni merupakan hari yang tersangat penat bg aku.. kul 9 pg td bru tahu yng aku dapat biasiswa JPA...tu pn aku dpt tahu melalui emel.. lau xbukak emel tuh selagi tulah xtahu.. jadi aku dengan sgt tergesa2 nk hantar borang sumer.. scan lah.. emel lah.. mcm2.. last2 akak ak tlg fax.. igtkan dh beres.. so ak n mak ak pn pg kb sbb mak ak nk dftr haji.. lgpon ak pn nak amik brg kt pjbt pos,. td mak ak sarankan ak dftr gak.. wah3x aku pg haji umur mudalah lau ak dftr.. kih3 berangan.. duit pn xder.. xderlah.. yg mak suh watnyer dftr sajer.. dftr tuh RM1300... urusan nk g haji sume tuh rm13000... uish berganda2.. kwa3 hmmm aner lah aku der duit byk tuh,.lmbt ag kot g haji...

okey berbalik kpd mende yg aku nk citer,.. ha otw nk balik tuh baru ak g pjbt pos sbb nk amik brg pos laju kt pjbt pos kubang kerian.. alangkah amat terkezutnyer akuh..(ops mcm karangan bebudak lak) hehehe okey3x.. xnk guna ayat gempak okei.. hehehe em rupanyer brg tuh merupakan borang biasiswa JPA n kena hantar esok.time tuh dh kul 3.. loh ader lg.. yg td tuh lampiran B cuma borang pengesahan jer.. sama ada ak nk terima biasiswa JPA tuh ker x.. huh giler ker xnk??? ak pn aper lg.. kalut r beb ak balik umah!!! adoiii... alang2 duk kt pjbt pos td lupa plak beli stem hasil sumer.. 1st skali aku isi sumer borang2 tuh then bru ak baca panduan nk isi borang.. huh? gimana tuh? ahahaha so bru terperasan lah sal setem hasil tu...

ermm pstuh ak kalut g kb smula ngan ayah ak.. kami g lembaga hasil dlm negeri nk matikan n bunuh setem hasil.. mulanyer ayah aku xbg pg.. yerlah dier ckp xyakin pjbt LHDN bukak lg time tuh.. sbb dier dh pernah kena "halau" sbb dtg time org nk tutup kedai dh.. kecian tp time aku td,. maybe sbb urusan ak xsusah.. just cop jer sbb nk matikan setem hasil so dh lewat pn ak masih bleh lg dptkan cop tuh.. sajer ayah ak drop ak kt pjbt LHDN dlu tuk tgk n tinjau2 sama ader dh tutup or blum.. ak mtk ah jasa baik n kerjasama akak kt kaunter pertanyaan suh dier tggu aku,. ak nk g beli setem hasil jap..

arakian,. ayah ak xtahu nk carik ktner pjbt pos.. mujurlah ak sedikit bijak! wahahahaha aku pn gtahu kt kb tuh pn der pjbt pos.. ala yg dekat ngan mcD tuh r.. then.. haaaa~ hmmm bru ayah aku igt agaknyer.. hehehehe oleh kerana jalan kt cituh sgt sesak akibat terbinanyer parkson,. ayah ak drop ak tepi jalan n suh ak jalan jer g kt pjbt pos.. ak pn larilah sekuat hati aku.. nk dekat2 smp pjbt pos tuh.. pekerja lelaki kedai sblah pjbt pos pn ckp "dan johan pertandingan lumba lari pd musim ini jatuh kepada" wawawawa hahahaha malu nyer!!!! senget r diorang tuh.. sengal.. malu siot... aku kejar masa nie... kih3

sekembalinyer kami ker LHDN (fyi: ak sorang jer yg masuk.. mybe ayah ak masih trauma ngan kejadian yg dlu.. kwa3 xah.. mls kot) so ak masuk sorang jer.. yeay! dh dpt matikan setem!!!

next! misi tuk dptkan saksi.. ish saper lah sudi nie.. so dr kb kami balik pulak.. otw balik tuh ayah ak fon tok pghulu kg.. hehehe cian dier ngah lepak2 terpaksa balik nk signkan borang ak.. kwa3.. terpaksa.. yerlah ak dh kesuntukan masa...

ok.. skrg sumer dh beres.. nk hantar jerlah skunk.. pas dh tutup kedai motor kami sumer.. ak,mak ak n ayah ak plak kali nie nk carik khidmat pghantaran.. ala yg mcm pos laju punyer servis tuh.. mak ak lak nk join misi terakhir nie... ni kali ke3 ak ulang alik kb n umah ak arinih..

wahai manusia mengapakah kalian sgt kejam terhadap aku??? kami bertiga merayu n meminta tlg disetiap pusat pghantaran yg ader kt bndar kota bharu nie... di setiap pelosok,celah,lorong n genap penjuru.... xder sape sudi tlg.. lau xnk bg muka pd aku pn tlg lah hormat org tua ak wahai manusia n hamba ALLAH sekelian...

alkisah,. sementara tggu ayah n mak ak g parking,. selalunyer ak lah yg turun dlu n pg tny kt setiap pusat pghantaran tuh.. nmpk jer muka ak,. diorng wat xtahu jerr... smp hati.. ak mcm bercakap dgn tunggul.. xder saper layan aku... malu n sedih sgt asenyer.. aku paham diorang punyer service bukak kedai kul 9 pg ( kdg2 tulis jer kul 9 tp bukak kul 10 or 11.. ala bsness org melayu lah katakan) smp kul 6.. time tuh ak dtg kul 6.40.. ya! sgt lewat.. tp cubalah tunjukkan sikap profesional n berbudi bahasa sket! susah sgt ker???? sorang tuh girl,. lebih kurang sebaya agaknyer kami.. time ak ngah tny2 n mtk tolong n merayu suh adjustkan (ejah bak kata org kelate) hantarkan borang ak tuh dier tgk aku then gelak sinis.. sikap apakah itu??!!! yg lelakinyer cuma ckp kedai kami dh tutup.. sila dtg esok yer... then bila ayah ak n mak ak dtg menyusul,. n mtk kerjasama,. still jgk ckp dh xbleh.. kedai kami dh tutup.. okay aku terima.. ak xsalahkan dier.. maybe prinsip kedai dier agaknyer.. xperlah..

ini kisah kedua plak.. nama kedainyer express **** tutttt... menyampah giler kt tmpt ni.. ak nasihatkan kgkwan boikot kedai ni!!! tlglah! ok cam biasa,. ak turun g tny.. yg ni lg dasyat..pintu pn dh kunci.. pintu kaca.. kiter nmpklah org kt dalam kan.. kiter nk tny,. lau dh xbley jgk kiter redha lah.. bukan nk still paksa2 n smp nk bunuh pon lau xnak hantar barang kiter.. tol x? aku bercakap ngan dier dr luar lgsg xnk bukak pintu.. just guna isyarat jer,.. ckp hal penting mustahak.. sorang tuh lelaki... ak n mak aku mcm wat gaya merayu merapatkan kedua telapak tgn n tunjuk2 sampul surat... ya kami sgt kesuntukkan masa.. tp xder lah smp terdesak yg teramat sgt.. keadaan masih terkawal.. sbb kami pn paham kedai dh tutup.. sekurang2nyer bukak lah pintu... apelah salahnyer tolak secara baik... time lelaki td nk bukak pntu mcm nk ckp kt kami tp sorang wanita bengom bermuka binatang yg sangat hodoh dr khinzir umor dlm 30 an kot pgl lelaki td n menggeleng2kan kepala smbil wat muka tnpa melihat lgsg kearah kami yg masih berdiri di luar... xbg lelaki td pergi bukak pintu.. bayang lah keadaan kami disitu... ak n mak ak bukan peminta sedekah.. hina sangat kah kami smp xbleh nk didekati n gtau baik2? tlg lah hormati saudara sesama islam... sekurang2nyer tnjukkanlah sikap bertimbang rasa kalau kamu seorang manusia.. igt lah wahai wanita bermuka hodoh dr khinzir ( ak bg kau gelaran tuh sbb sikap kau lg jijik dr bangkai tahu!) hari ni hari kami.. tgk lah nnt tiba hari kau.. rasa lah jgk caner keadaan kau bila di tempat kami.. ALLAH maha pemurah n maha mengasihani.. tp kau??? lgsg xder rasa kasihan.. manusia ker dajal kau nie? ak pn pujuk mak ak spya balik shaja.. dh org xnak tlg xper lah.. pdhal wktu tuh van penghantar brg dier masih ada.. cepat2 org tuh pergi start enjin van n pergi dr situh.. mgkin sengaja..

hri ni byk mende ak blajar.. aku harap,. ak xjdilah mcm wanita tuh.. sekurang2nyer lau xnk tolong ckplah baik2.. bkn susah pn..
YA ALLAH.. ENGKAU masih sayang pd kami sekeluarga.. akhirnyer setelah berpenat lelah n naik turun byk pusat n servis penghantaran,. ade jgk yg sudi tlg.. time tuh dh kul 7..

aku sedar.. ni lah lumrah manusia.. saperlah kiter nk mtk tlg org... lau lah aku nie anak menteri.. anak raja.. msti xbegini jadinyer... akhirnyer ayah ak mntak tlg sorang bau2 bacang kami.. leh dikatakan sebegitu sbb kami mcm der pertalian darah gak ah.. tp mcm tiri2 kot.. ntah xreti nk describe.. kwa3 kang tersalah plak.. en. mustapa namanyer.. owner pusat penghantaran citylink dkt ngan bilion tuh.. dier pn tlg lah kami,.. td bukan xnk mtk tlg,. tp kami cari pusat citylink xjmp.. n bila dh jmp dh tutup.. xtahu la plak,. kt belakang tuh dier ngah agih2kan n asing2 barang2 yg nk dihantar.. time tuh dh kul 7.15.. selalunyer sblh mlm bru servis n penghantaran dilakukan.. hbs yg van ptg tdi tinggalkan kami? anda agak2 lah sendiri yerrr... ok akhirnyer borang aku dptlah dihantar.. syukur alhamdulilah!!! setelah berpenat lelah hri nie... dlm masa xsmp 1 hari sumernyer dh beres.. ciap pos! fuh lega! harapnyer ak dptlah ey biasiswa tuh...amin...

Sunday, December 13, 2009

LUCAS TILL =p




ngah boring2 ak pn tgk ah citer hannah montana the movie.. jumpe ah mamat sorang nieh.. suker jerr tgk dier senyummm.... =p by the way... dier 19thn okei! sweet lah dier senyum... mata kecik+senyum yg sweet taste aku r tuh.. kwa3x.. ngader2 r plak.. hahaa

Friday, December 11, 2009

aku bukan superman

ya aku bukan superman.. (bkn jgk spiderman or spender man? huh) ekceli,. aku tersangat lah sedeyyyyyyyy....

entry bertittle diatas ckup utk mggambarkan kesedihan ak kan? kan99x??? eh xker?

namun ak xpts asa,..insyALLAH.. ak nk tebus balik.. xper next sem ak nk bangkit ngan semangat baru! (bkn kueh bangkit eh)

tunggu kau sem 4.. jaga2 paper2 sem dpn.. target ak 4.0 sem dpn okie!! kau xnk ktku pn ak nk jgk! ak xkira ak nak jgk kt kau 4.0... xkira lah per nk jadik pn jadik lah... wawawaahahahahaaa kemain lgik berangan kan aku nieh.. hek4..

hahahaha ni lah azam tahun baru aku.. bersempena tahun baru n sem bru thn dpn.. agak2 ley dpt ker ey? doa2kan lah yer.. ak tahu xguna kiter trus nangis2 n luahkan kesedihan.. yg penting cara kiter tanganinyer kan? aku tahu ak kena berfikiran positif n perbaiki kesilapan ak.. selama kiter dlm dunia kesedihan kiter selama tu lah kiter xkan kemana.. bnder dh lepas sudah lah.. ak pn dh xley undur masa lg.. hari2 yg sedey dh berlalu.. dh ckup ak tangisi kenyataan tuh.. ak kena trima.. face it n put it behind as a challenge,. yup.. skrg.. aku mahu jdi syazwana yg baru dgn semangat yg baru... kwn2.. sila sokong sy yer.. =p

Tuesday, December 8, 2009

jejalan



kemarin ak g pantai tok bali.. bosan sgt duk umah.. xder per yg menarik pn.. org pn xramai sgt.. maybe masih trauma ngan banjir kot! agaknyer lah.. lgpn dlm 2,3 hari ni jer bru cerah.. lau x asek hujan jerk... so dikesempatan tuh.. hek4 ermm ak pn berderaks laa... g berjemur jap sbb dh lama xmerasa matahari.. bosan sgt duk umah..

ha ckp sal bosan... ak der lah terjumper iklan sal catcheye.. oleh kerana ianya free.. ak dengan xsegan silunyer join.. mmg lah btol,. bila join jer dpt rm1.. so pas dh promote sket2.. agak ramai lah jgk yg join.. ak sbnrnyer bru join n xsmp seminggu lg.. agaknyer xramai lg yg tahu sal mende alah nie.. sket demi sdikit duit ak bertambah.. =p agak seronok.. xsbr nk tggu smp dpt rm50.. sbb dier ckp pas ckup rm50 bru dpt cheque..

skrg dr duk sajer ak promote2 mende alah tuh jer.. copy paste jerlah..

hmm spnjang cuti nie,. ak follow citer nenek kebaya,.citer nenek kebaya dh pun hbs.. bg ak citer tuh agak unik lah.. len dr yg len even konsep dier still konsep yg ngah fames kt stesen tv skunk iaitu konsep hantu! hehehehe ley puji lah lakonan diana rafar tuh.. bgs3x.. dier bwk 3 watak skali gus.. bgs lak si diana nie sejak kawin ngan zamarul,.berjangkit bakat lakonan ngan hsband dier kot.. hehehee.. ckp sal citer hantu.. ak buhsan la sesangat ngan citer2 kt tv skunk.. xhbs2 citer sal hntu.. xhbs2 nk bongkar kewujudan hntu.. even omputih pn ader citer ala2 seeker tuh.. ghosthunter tajuk dier... ak tgk sbb time tuh xder citer len nk tgk.. cuba lah perbanyakkan citer2 komedi.. xkan lah org stesen tv xtahu skunk kn cuti skolah.. lau family kumpul rmai2 dpn tv tgk citer komedi n gelak sama2 kan bagus tuh.. dpt mengeratkan hbgan kekeluargaan kan.. bkn menakutkan budak2 ngan citer hantu.. aduyai...

Sunday, December 6, 2009

just give it a try..

hai,
beri saya masa 5 minit awak boleh?
mari sertai saya di catcheyes jom..
http://www.catcheye.com.my/?r=18413

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini,
ya,mudah saja,klik2 iklan tak samapai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..
katakan anda menaja 10 orang di level 1,
kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level,
tahu tak $NAME&? awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan,
kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110
jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..
banyak tu ..
awak tak nak ke?
ayohlah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal
cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak..
untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah mencecah 12000 orang sekarang..
jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..


Cara nak register.
1.klik http://www.catcheye.com.my/?r=18413 @ http://www.catcheye.com.my/join/?r=18413
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)
4.Isi jawapan: soalan 1 jawapan A, soalan 2 jawapan B,soalan 3 jawapan A. (jika awak jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap


kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
2.lepas sign in klik reward panel
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkan risalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.percayalah!sebab benda ni 100% percuma


P/s: aktiviti terkini catcheyes akan diadakan di Penang Times Square pd 21/11/09. Anda juga berpeluang memenangi laptop melalui pertandingan answer,refer & win. Semakin ramai anda taja,semakin cerah memenangi laptop,semakin banyak komisyen awak dapat.akhirnye.terima kasih atas masa awak.



REZEKI TUHAN YG BG..TP KITE KNE USAHA JGAK KN?? TGGU APE LG?? J0MLA J0IN..

agak aneh..




kbmall kbmall... aisey.. asal smp leh jdi gini? dgr khabar pemandunyer gurl n dh melarikan diri.. tp kan dgn keadaan kete cmtuh caner leh lari? n yg terbunuh pun gurl dak2 masterskill.. kecian mereka... terbunuh dihempap kereta time ngah turun guna tangga eskalator.. ngah shopping pn leh mati.. agak tragis keadaannyer... tulah.. bila dah smp ajalnyer kt mana2 pn leh mati.. as a conclusion,. kejadian nie mengingatkan kiter supaya sentiasa igt tuhan,..ajal maut jodoh pertemuan semua ditangan tuhan,. byk2 lah beramal yer kawan2.. semoga roh mereka yg terlibat dlm kejadian nie ditempatkan bersama org2 yang soleh... sekian~

Saturday, December 5, 2009

kegelapan...



umah ak xder letrik td.. dr kul 10 pgi td smp lah kul 7.30 mlm.. ak duk sorang lak tuh kt umah... errr... menyeramkan..(eh caner nk wat bunyik seram eh??? hehehe) ermm yg bestnyer.. time ak nk nyalakan lilin terakhir yg ke 15 kot ( sbb ak nyalakan 2 kotak lilin= sekotak der 12 lilin yer adik2..erm so sumer skali then cmpr yg dh digunakan sket..) tetiba der letrik... wahh mcm bzday ak plak ase.. hahahaa... lama dh xsmbut bzday.. hukhukhuk... ekceli caner definisi "disambut" sebenarnyer eh? hmmm lau smbut ngan kek segala tuh,. xpernah kot seumur hidup.. ak xpernah dpt kek bzday pun... lau hadiah,. ader lah kgkawan dlu2 time tingkatan2 dlu jelah.. skunk dh xder lg dah... bzday mcm xder mkna per2 pun dh skunk,.. lau zaman budak2 dlu ase tertunggu2 jerr... hahahaha org kata lau kiter ader sumone mesti kiter ttertuggu jgk kan... mcm mgharap lah jgk org tersayang bg hadiah ker sumthing special ker,. bg suprise kerr...PADA hri bzday... bg ak bezday tuh pd hari bzday jer.. selain dr hari tarikh lahir kiter,. dh xder feel sgt pun.. seingat ak,.. even ak der org special dlu pun,.tp ak xpernah lah dpt suprise or hadiah or per2 pada hri bzday.. just wish shaja...time xder org special lg ah.. kwa3... tu pun nsb baik ader org sudi wish kan... hehehehe

td kan ak kuar,. g carik keje part time ngan wanis,. dh nk sparuh abad cuti bru lah rajin tahap gaban...ekceli ak niat just nk temankan wanis... yg jadik sebaliknyer... ak ni mcm P.A wanis plak... ak je yg tlg tanyakan.. der keje kosong ker x.. hahaha tp ase mcm seorang yg berani plak td... hahahaha dengan muka ala2 segan n malu...n muka selumber bodoh.. "encik.. leh x sy nk tny.. cni der keje 0 lg x?" hahahaha tulah ayat ak setiap kali naik turun mall n supermarket.. kwa3

jap3x.. ni gambar ak yg kuar tdi.. tp pas balik bru bergambar.. hehehehe..
kan umah ak xder letrik.. so ak kuar dengan pakai tudung xgosok.. hahaakkhakah.99x.. terpaksa beb.. xkanlah sbb ak xdpt gosok tudung nk cancel plak nk kuar ngan wanis.. ala xder org nyer nk tgk aku pon.. cuma bmbng masyarakat pasan n ckp ak nieh pemalas nk gosok tudung jer.. hek4 tp ak dengan yakinnyer ase alah! not big deal lah kot..



Friday, December 4, 2009

kbmall mali




hari ni ak,. wanis n pahmi pegi kbmall sbb wanis nk beli broadben.. then kami g minum2 kt foodcourt tuh.. ekceli ak pergi sbb nk cari cd driver tp mahal laaa... 2rts.. ak bajet seratus jer.. bill brodben pn dah 2 rts.. 2 pn xbyr lgik.. caner nk beli cd driver? haduii.. ermm so kami jejalan pusing2 kbmall jerr..

Thursday, December 3, 2009

berkenan kaler baju awal


ak ase cam sepadan giler ah awal ngan heliza nieh.. huhuu tp dlm filem jelah.. lau kt luar mestilah diorang pn ader life diorang sndiri kan... ermm ekceli.. filem nie mmg lah best tmbh2 dak kecik tuh yg mmg nakal n menjadik dier blakon.. tp ak nk citer ni,. baju yg awal pakai tuk cover cd nieh... lawanyer kaler dier.. kaler magenta.. sejak akhir2 nie aku dh mula meminati warna magenta.. nk kata kaler tuh lembut xder lah pulak tp sbnrnyer kaler tuh xsesuai pn ngan ak... utk org2 yg putih bleh lah.. ak ni kategori kulit yg kaler kuning.. hehehehe.. tp yg penting bkn putih la.. ak ase kaler yg sesuai tuk ak kaler krim lah.. hek4 sepadan ngan kulit agaknyer... kwa3...

raya haji dh tiba... salam aidil adha...




baju raya haji ak dh tukar.. baju nie baju bese jer.. sbb pas smyg raya pg tuh ak igtkan nk pegi tlg owg potong2 bawang kt umah mak sedara ak.. tp last2 mak ak xbg pergi...so ak akhirnyer tukar baju jerlah...dlm gmbr nier.. sperti yg anda leh lihat lah kan.. hek4 muka ak dh sgt tembam n pipi ak dh naik lemaknyer.. hahahah yerlah dh baper hari cuti sem nier ak terperap jer kat umah.. berhibernasi...hahahahaaa nk g jejalan,.. xtahu nk g aner.. lgpn asek hujan jerrr... buhsan laaa sesangat~ huhuhu

Wednesday, December 2, 2009

old skooll.. windunyer...

tetiba jer ak teringat balik kwn2 ak bila ak susun frame dlm bilik ak... ak baru kemas2 almari arituh.. then jumper album ak dlu2 zaman skolah.. so layankan jerlah gambar2 ak zaman skolah ni ey..mayber ader skit perubahan dri ak zaman skolah n sekarang,.. hehehe


motif gambar nie sajer nk tnjuk yg kelas len xbest! hehehehe



okey ni lah gmbr kelas ak time form5 dlu..kelas ak lah yg paling best time skul dlu sbb boy n gurl sama ramai..n kami mmg sgt sporting sumernyer.. yg kt atas ak tuh ak perkenalkan jeng3 ex bf ak.. namanyer afiq zidane.. even kami skul agama tp kami bkn baek sgt pon! hek4...
dier dh jdi sejarah dh pon.. xder makna pon.. hahahahaaaa dlu jerlah time ak bodoh dlu.. hik hik.. ermmm yg penting kelas ak best! lgpun 90% dr kelas ak lah dak2 yg pgg jwtn penting kt skul dlu.. (cuma dlm gmbr nie kami xpakai baju pagwas or pgwas pstaka or pe2 pn sbb xnak menunjuk! wakakaka) xder lah,.. ak xtahu org len tp ak xpakai bju pss sbb mcm mls,.n low profile.. cewah.. cam xnk org tahu lah yg ak nieh pss.. hrmmm btol.. xtipooo...bukan direka2 pon.. segan sbnrnyer..

ni kwn n geng ak zaman skul dlu.. skrg pn kwn lg.. =p sebelah kiri awanis,. study kt kolej nilai kt n9..ak kt tgh uitm kb,.and kanan tuh aida kt politeknik dungun.. ak jer yg dh dgree.. diorng 2nd intake.. so dgree thn depan.. lewat 1 sem ah dr ak.. ekceli diorng pndai tp rezeki ALLAh dh tntukan.. erm awanis skrg dpt kos mekanikal enginering n dekan tiap sem.. sama jgk ngan aida.. arituh aida 3.98.. kira 4.0 r tuh.. kan terer tuh! ak jerlah yg low skit.. tmbah2 dgree ak pn dh xkemana.. hmmm.. well ak kena bangkit dengan semangat bru sem dpn.. maseh blum terlambat...

time nie otw balik kem kepimpinan.. best sgt tgk gmbr nie.. kem kepimpinan tuk pengawas,. pengawas pustaka,.pen ketua drjah,. ketua drjah n PRS.. oleh krna ak yg amik so pic ak xder... hmmmm =p

time pertandingan nasyid gerkorama nie bezday ak.. hehehee kami menang tmpt ke2..

ak dlu dak nasyid... hehehehe ak yg kanan skali tuh.. =p jgn xkenal lak!


TTTAAAAAAARRRRRRRAAAAAAAAAAAA!!!! hek4 ha ni gambar ak yang sekarang... yg ats nie gambar ak zaman2 skul dlu.. sila compare kan... hahahahaha... jgn kutuk! xnak dgr! hahahahaha

do it yourself! yeay! hehehee







hehehe sbelum meneroskan entry ini ak nk mtk maap ngan akak ak sbb dh TERAMBIL brg2 hiasan dier sdikit.. hehehe keboringan ak duk umah ak pn jahitlah bantal nk letak blkang kete ak yg kosong.. ak dh byk kali decorate kete ak tuh tp last2 asek kene buang jer ngan ayah ak.. kami share kete tuh.. kete ak kan kancil jer sng ayah ak nk guna.. kete ayah ak proton saga baru yg auto.. dier mls nk guna.. maybe sbb susah,.. kancil kan mcm comel jer.. kecik jer.. so~ hmmm paham2 jelah.. bkn susah nk phm pn.. kncil kan mmg mudah comel n senang nk guna.. so thats it!

okey berbalik kepada dunia nyata.. hmmm ak nk beli bantal letak blakg kete tuh sbb kete ak kosong.. tapi mak ak xkasik.. dier ckp wat hbs duit beli bnder xpenting... alaaaaa....~

sbnrnyer kgkwn ak tegur lah kete ak nie XLAWA.. huk3.. cedey2.. sbb kosong n xder pe2.. mcm kete buruk.. kwa3..so ak pn amik lah tindakan terhadap kritikan kwn ak.. ak beli lah brg2 kete cket.. nk decorate.. mulanyer ak letak teddy bear ak,. tp ayah ak buang.. hahahaha then ak letak jgk n jelaskan kt ayah ak supaya jgn buang.. then dier xbuang tp nyorokkan kat tempat tertutup dlm kete tuh... wawawawawa... hahahah ermm dier letak kt belakang kete.. terbaring2 ak tgk teddy bear tuh.. yelah bila bawak kete kan jatuh jgk..

so ak pn carik inisiatif n jahit lah bantal nieh.. n amik pembalut telur yg kat bunga telur tuk hias2 cket bantal nieh..(walaupun per korang nk ckp ak amik pembalut telur nie,.. ade ak kesah??? hehehehe) bantal nie kan besar.. so arapnyer dh xbergerak2 dah...insyALLAH... hehehehe

teringin.......


safwan yg amik gmbr nie time ak ngah drive..ak ajak dier amik skali dier malu! konon2 jer tuh! hahahahaha



lama xupdate.. byk nk citer tp.. sumernyer bnder2 yg xpenting pon... uhuhuhu... ekceli rituh ak der kuar ngan adik ak safwan.. kami boring yg teramat duk umah... yelah ak n dier jer yg cuti.. mizah plak adik ak yg no 3 tuh.. exam spm... yg ajaib ak xpenah nmpk dier study.. ak arap dier pndai2 lah nk hidup.. hmmm tiru owang sbelah ker.. dpt result tinggi dr ak pn xper.. asalkan dier dpt lebih berjaya dr ak...

sbnrnyer... ak nk dedahkan rahsia besar nieh...shhhhhhhhhh!!!! huk3 ekceli kan,.. ak gaduh ngan mizah tuh.. dh lama.. sbb nyer dier suh adik bgsu ak si safwan masakkan nasi goreng tuk dier sbb dier lapar.. ak mcm backup gak sfwan.. ak ckp kt dier suh dier masak sndiri dier ckp r,. asal ak nyibuk2 lak nk marah dier sedangkan ni hal antara dier ngan sfwan... adoiii,. kdg2 geram gak ah dengan sikap pemalas dier tuh,..n then terjadi lah pergaduhan kami...

mak ak backup ak =p

well mak ak nasihatkan ak jgn pedulikkan dier lg.. so smp skrg lah.. ak mls nk msuk cmpr lg hal dier... the end!!! dah3 ckup3..

berbalik kepada yg ak nk citer td,. ermm ak g jejalan ngan adik ak.. kami habiskan masa g shopping.. tp xder mender sgt pn kami nk beli.. sajer.. tp g kuar shopping pn still boring lg... wawawawawaaaa tahap gaban punyerr bowing... kami berdua der mtk nk g jejalan umah akak ak kt kolumpo tp mak ak xkasik.. dier ckp nnt nyusahkan akak ak... ermm yelah lgpn akak ak pn ngah sarat mengandung skrg.. kami pegi sana pn nk watper gak.. nk kuar jejalan nek bas mak ak xkasik.. ak ckp nk mtk kwn ak yg GURL yg sama2 uitm mchang dlu temankan pn mak ak xkasik... caner lah ak nk kuar kelate ey? terperap jer cni... xkenal dunia.. xperlah tu utk kebaikan ak gak kan? nnt ak dh kawin ak nk enjoy puas2 ngan laki ak.. nk keliling dunia.. hahahaha even xtahu jalan pun sggup nak cari peta.. xkira!!!! dh xder halangan lgi pas ak kawin,,.. hehehehe
ni yg xsbr nk kawin cepat2 nie.. nk bebas.. hahahahaha!!!

sbnrnyer ak nie sgt2 lah kolot.. pizza hut pn ak xpenah jejak kaki.. xberani nk masuk.. xreti.. xpenah lak ader org nk perkenalkan or ajar.. kengkawan ak dh penah masuk,. tp bila ak ajak diorng pn ckp diorg tuh kgkawan yg ajar.. so ak jelah yg jakun skunk yer!!! kwa3 xperlah.. nk ajak ayah ak? hurmmm dier dh byk kali jer g sana ngan anak angkat dier bila lah nk bawak kami?? ak penah ajak,.. dier ckp mahal.. so xperlah... maybe next time.. nnt lah ak keje nnt n ak ader duit ak bawak family kami beramai2 g makan pizza eh.. kecian adik2 ak.. safwan pernah gak suh ak bawak dier g makan arituh time kami kuar.. tp.. yerlah,. bkn ak xnk bawak tp ak pn xpernah masuk.. nnt wat malu muka jer... hahahaha mesti org kutuk ak jakun kan? hek4.. memang pon!!! roller coster pn xpenah naik! pggung wayang pn 2 kali jer pnh masuk... hahaha sadis jer ak nieh.. xperlah.. tggu ak kawin nnt buleh lah tuh... insyALLAH...lau pnjg umr...