Sunday, January 24, 2010

tragedi 24 jan


mcm ni lah kerosakkan kt pintu kete aku kt sbelah pemandu tuh.. tp aku kete kancil la..


arini dlm kul 1 td aku eksiden.. cian x? hmm nk wat caner mende nk jadi.. aku selalu beringat sbb dh byk kali eksiden tp kena jgk nk wat caner... ekceli org yg langgar aku.. tp aku pn silap jgk.. sbb aku xtahu ader lorong kat sbelah kanan situh.. xbese sgt ngan jalan tuh.. tetiba kedebum org langgar.. agak trauma gak sbb kt pintu kete tmpat pemandu.. terasa gak lah kengerian tuh.. lau sket lg mmg innalilah lah aku.. alhamdulillah umur aku masih pnjg..

terlalu byk dugaan menimpa aku.. dr thun lepas yg surat layang smp lah bermula thn baru ni yg eksiden lak... aku ase mcm dh xmampu nk hadapi lg.. smp aku ase mcm aku akan mati dlm kemalangan jer.. asek2 eksiden.. ntah naper lah.. seolah2 mcm eksiden dan aku xdapat dipisahkan.



p/s : korang bengang x lau bf korang msj then korang ckp korang eksiden bf korang ley tertido?? sbb mengantuk? bg aku larh.. eksiden bkn mende main2.. ni soal hidup atau mati.. walau sekecil mana skalipun eksiden tuh.. adakah tido lebih penting dr gf kau yg sedang kemalangan? ok fine lau ko yg gegatal msg nk ngadu eksiden tuh len kira maybe bf kau dh sedia ada sedang tido ngan nyenyak even dh kul 1 ptg.. tp nih bf kau yg msg dlu.. so kau pn bls lah msg tuh ckp bru pas kena langgar.. eksiden.. then dia tertido? aku merasa sket kesal.. adakah ptot aku ignore jer? n aggp dia xbersalah? no big deal lah lgpon aku xmati pon.. eksiden tuh sumer org pn penah eksiden.. kira mcm tuh.. patot kah??


Thursday, January 21, 2010

tarikan gadis di mata lelaki??







ni topik yg aku amik dr majalah yg agak faymes kt malaysia nieh.. amboi xsgka byk jgk ciri2 yg boy nak eh.. mcm2.. matang lah,.jaga penampilan lah,.dengar kata lah,. ( ai pak turut ker?? ) pandai amik hati dan pandai menghargai.. susah lah nk cari gurl yg serba sempurna mcm tuh.. kiter kena igt.. no body perfect!

bg aku laks.. xder ciri2 khusus pun.. cewah "khusus beb" ermm bg aku asalkan kiter selesa ngan dier n dier selesa ngan kiter dh lah.. =p tu pendapat aku jer lah.. aku xtahulah korang lak caner.. niway setiap org tuh pandangan dier berbeza2..

asrama adik ;p











ni asrama adik aku.. dia skul kat maahad pengajian islam.. rajin lak tgk dier kemas2 bilik n katil dia.. semoga dia jadi budak baik!

Wednesday, January 20, 2010

selamat pengantin baru :)


dpt cup cake! :)



sonoknyer dh kawin kan...


hey flower gurl yg chumel2 :)


aku pegik kuantan mggu lepas sbb bestfren kpd kwn aku kawin.. grand gak mjlis dier.. ramai artis n org2 kenamaan hadir.. dekat ngan umah fazura umah dier.. kt pekan pahang.. anyway kenangan g kuantan arituh aku xkan lupa lah.. best gak r sket2.. hehehe thanks my fren :p

external 400G





aku beli external 400G dengan harga RM240.. ok ker ey harga tu? aku ase mcm ley dpt yg lg murah jer.. niway aku dh survey..n jmp yg ni jer plg murah.. so arapnyer berbaloi lah..

Tuesday, January 12, 2010

lover or bestfren??

korang ader x bestfren yg berlainan gender? lau korang ni boy der x bestfren gurl n lau korang ni gurl der x bestfren boy? per plak reaksi gf or bf korang lak... okay mana yg korang akan utamakan?

Girls Myspace Comments
MyNiceProfile.com

pgalaman aku r nieh..

1. dlu aku der bestfren boy.. tp satu hari tuh gf dier msg aku mrh2,. xbg aku msg pkwe dier or kwn aku tu dah sbb dier jeles bila tgk msg aku dlm enset pkwe dier. ya dier kena pertahankan "hak" dier.. kwn aku tu dh mtk maaf bg pihak gf dier.. tp sejak tu kami dh xcontact lg. okay xperlah aku phm. tp aku agk sedey sbb dh kehilangan kwn.

2. aku pn pnh der bf n dier der bestfren gurl.. bila dier citer sal gurl tuh,. aku ase agk tergugat. der gak bnder yg gurl 2 pnh wat tuk bf aku tuh tp aku xpnh wat.. cth: gurl tuh or bestfren dier selalu masakkan something tuk dier n knl fmly n parent bf aku.. dhla bf ak tuh mmg jns rmi peminat.tp xperlah aku masih lg phm..saper lah aku yg bru hadir dlm hidup dier 2 n nk bndingkan diri aku ngan bestfren dier. ya baeklah aku harus accept itu.so sbr jer lah..lau bf aku tercerita sal gurl tu aku dgr jer sambil senyum2 menghayati betapa akrab n baeknyer hbgn mereka sbg kwn baek pdhal dlm hati sgt2 xsenang duduk..(hipokrit ker aku ey?) hehehe utk menyedapkan hati aku,. aku puji2 gurl tuh sbb rajin nk masak segala n pndai jaga hati bf aku..(apekah status aku disaat ini??)

walaupn begitu aku phm gurl tuh xbersalah dlm situasi ini..aku xharus salahkan dier pn sbb aku jgk pnh berada di tempat dier.

as a conclusion,. aku xtahulah per sbnrnyer reaksi yg ptot aku show or act time berada di kedua2 situasi diatas.. tp keadaan diatas sgt2 menyakitkan hati lorh..

Thursday, January 7, 2010

breadwinner..

gone for a while..
come back later..
ting tong in a sudden..
make us around..

sad and smile..
i still luv u..
u hate me so..
never mind..
but u still..
make us around..

please..
dont hesitate..
we are the one..
no one else..
admit that..
deep in your heart..
dont!!!
make us around..

come back..
come to us..
we luv u..
leave them behind..
we forgive u..
i dont want u to make us around anymore..

please..

*
*

ayah..kami semua masih syg kamu..
jadi jgn pergi...

*
*

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

*
*