Wednesday, March 24, 2010

need some help...

braces...0r pendakap gigi kan? =p
sy mahu pakai pendakap gigi.. tp xtahu pe kebaikan dn keburukannyer.. kt mana nk pakai.. baper ringgit.. sumer sy xtahu.. sy tny kwn,. dia refuse nk share mgkn mcm xpecaya nape sy nk pakai pndakap gigi agaknyer..

caner yer?
=(

Friday, March 19, 2010

Lirik Lagu Ku Bukan Aku - Tilu

Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

(ulang korus 2x)

Thursday, March 18, 2010

tension la..

aku sgt sedey + tension + stress sgt.. tp aku xder tmpt nk luah.. aku tahu sumer org der mslh msg2.. cukup2 lah aku dh menyusahkan sumer org.. aku ase mcm xguna jer aku hidup.. aku xder sape2 n xtahu kemana nk pergi.. hidup aku ni mcm xder "hidup".. sbb aku masih belajar.. aku ase terikat sgt2.. mcm 1 beban jer belajar nih dlm keadaan aku mcm nih.. aku bkn leh belajar sgt pon sbnrnyer.. aku tggung 1 beban yg ley wat aku gila n aku xpunya saper2 nk mengadu or share probs aku.. tuhan tlg lah aku.. aku ase mcm sia2 sgt aku belajar.. nnt lau aku grad dgn pointer yg rendah pon mcm xguna gak.. aku tahu aku kena kuatkan diri utk belajar.. tp aku sgt2 xboleh.. terus terang aku perlukan seseorang utk guide aku.. tp aku xpunya saper2..

mslh aku byk sgt.. mslh dgn fmly,. dgn lctrr ,. dgn kwn2 umah sewa,. dgn rumate aku yg pelik,. mslh kewangan yg sgt2 kritikal,. mslh study.. aku mmg xpaham haper satu pon aku belajar sem nih.. terlalu byk menda aku nk kena pk.. sumer test aku lingkup.. aku sedey sbnrnyer.. sbb aku bkn xstudy.. aku study.. tp ntah la.. aku lost.. bila otak kiter dh damage+sedey jer memanjang,. kiter jdi xdpt nk kawal diri tau.. aku pon sedar yg aku sedang memaksa diri utk belajar,.. bila kiter wat mende yg kiter terpaksa wat mmg mcm ni pon.. hasilnyer mmg xbaper elok.. aku bkn xpk masa depan.. ya aku pk! sbb tuh aku paksa gak diri utk study.. tp bila study dlm keadaan stress n sedey.. xreti lah nk gambarkan..

aku ase sunyi yg teramat sgt.. aku sgt2 xpunya saper2 utk bersandar.. ase hidup ni kosong sgt.. aku nk sgt sblm aku mati,. family aku dpt bersatu n bahagia mcm dulu.. mak n ayah aku bahagia.. adik2 aku pn jadi budak2 yg baik n pandai.. n aku nk sgt family yg gembira.. aku nak sebuah keluarga.. boleh x? aku nak kasih syg seorang ayah n ibu.. leh x? aku xnk lg saper2 org luar jdi pengacau n ganggu keluarga aku.. tp org kata xsumer yg kiter nk kiter akn dpt.. sonok nyer tgk keluarga org lain yg bahagia tuh.. tp aku xdpt sumer tuh.. xder org pn nk syg aku.. huhuhu tp aku kena tahan la.. aku dh besar.. adik2 aku yg lebih memerlukan sumer tuh.. arapnyer adik2 aku dpt jdi org yg berguna.. aku masih syg keluarga aku.. aku nk kan family aku yg dulu.. YA ALLAH.. tlg lah makbulkan doa aku.. kembalikan hati ayah kami kepada keluarga kami.. aminnnn...

Sunday, March 14, 2010

FINALLY!

wah aku rasa mcm lepas dr 1 beban jer... pd entry yg sebelumnyer aku der citer sal dilemma aku keje partime.. hari ni aku dh BENTI KEJE... sedey sgt asenyer tp.. aku kena kuatkan hati sbb ni bab agama... so aku xleh bartolak ansur... even aku sgt2 perlukan duit tp aku xnk jadi hamba duit.. kena ketepi hukum hakam agama sbb duit..

wah sgt2 hebat dugaan aku.. aku kena sabar.. harap2 ader lah bnde yg baik akan muncul pasni..

this is for my sis: (korang mgkin xphm loghat kelantan)
dikesempatan ni aku nk mtk maaf jgk ngan akak aku.. kecian dier sbb dier dh plg byk berkorban utk kami sekeluarga,.. thanks my sis..
semalam dier kecik hati ngan aku.. ekceli my luvly sis aku mmg xder niat nk nyusah mg.. sowi yer.. aku cuma ader mg jer skrg.. aku syg ko mg sbenarnyer.. tp aku xpernah ckp.. sowi la aku terlalu byk nyusah ko mg bnde merepek2.. sal keje tuh aku dh sttlekan sndiri.. kemarin aku cuma nk mtk pndapat mg jer.. tp aku paham mg kei pregnant.. so aku lgsg xpernah amik hati sumer mg ckp.. sikit pn aku xmajup laa.. aku paham n aku reti pikir.. lgpn mg pregnant.. bese lah tuh lau emo pon.. lau mg der probs.. luahlah kt aku lak.. aku tahu skrg aku kena berdikari.. yer my sis? sowi yaa...

niway hepi anniversary...

*bls lah msg aku eh.. ker mg lak yg majup ngan aku ni? alaaa.... jgn lah.. aku xsedap duduk la mg majup ngan aku...huhuhu

Friday, March 12, 2010

dilemma keje partime

dh lama xtulis.. skrg aku agak bz ngan study n keje.. pindah umah sewa arituh n dpt rumet bru.. haiyaa byk sgt mende yg jadi akhir2 nih.. aku der probs baru.. nih mmg mslh bg aku.. tauke tmpt aku keje xbg smyg.. aku start keje partime kul 5 ptg smp kul 10 mlm.. so aku kena tinggal mgrib.. nsb baik skrg aku xleh smyg.. aku keje baru 2 hari.. akak yg dh lama keje situh la gtahu.. tauke ckp lau sorang mtk yg len msti nk jgk.. tauke aku tuh org cina.. dia xde agama so dia xpaham smyg tuh aper.. lgpon keje aku xder rest sbb aku masuk dh kul 5.. akak tu caner la gaknyer.. dhla dier keje fulltime.. dia citer dia qada smyg tiap2 hari.. dia nk keje smp bln 10 ni jer sbb dia nk kmpul duit wat kawin.. aku lak.. hmm sgt kesempitan duit skrg.. especially duit umah sewa n duit nak makan.. bodben aku rm200 pn xbyr lg.. aku bajet nk keje smp bln 6 nih jer sbb nk lepas duit umah sewa n mkn jer... nk cari keje len sumer nk pakai fulltime.. kira mcm aku dh dpt partime ni ok lah.. aku berbelah bahagi skrg.. tp aku pon reti jgk.. aku sndiri pn xselesa lau kena qada terpaksa..

aku ase mmg nk benti keje lah.. tp nk bg alasan aper nih.. bru keje dh nk benti.. compem2 aku xdpt gaji sbb baru keje xsmpai sbulan lg.. baru 3 hari keje.. buang masa jer menolong kedai tuh... adoiii.. caner eh.. ermm pekerja2 kedai tuh ok.. tauke jer kureng.. ermm aku enjoy jer keje situh.. ok jer lah.. mcm2 ragam customer leh tgk.. jmp ramai org.. ntah lah.. aku xtahu la nk wat keputusan... korang jer lah tlg bg pendapat..

aku pk mcm nk bertahan sbb aku pn mmg xcadang nk keje situh lama.. tp.. xkan nk qada mgrib tiap hari??? nk bg alasan pn mcm nk g toilet ker time mgrib tuh.. xkan tiap hari setiap kul 7 jer g toilet... aku tahu reason aku tuh adalah reason yg paling kukuh utk benti keje.. aper yg harus aku buat??? sumer ni dugaan...

Thursday, March 4, 2010

4 mac...yg sama.

terlebih dahulu aku nk mtk mf sbb dh lama x update.. ak skrg agk sibuk ngan study n life baru kt umah sewa.. so skrg maseh sesuaikan diri.. mslh kecik2 kt umah sewa tuh adat lah kan.. hmm
ekceli hari ni der mende yg agak menyedihkan terjadi..

alkisah pg td aku de test econometric.. then aku lmbt hantar.. bkn lmbt caner pon.. time nk hntar tuh depan2 madam aku maseh nk check paper aku kalo2 der yg ak tertinggal n lupa jwb.. madam jadi bengang gila ngan aku.. aku pn xfaham naper reaksi dia mcm tuh.. mgkn salah aku sbb mcm melengah2kan dia.. dia dh xdapat nk tggu lagi.. tp mnder tuh bukan lama.. takat belek 2,3 saat sepintas lalu aperlah sgt.. tp dia tros blah.. aku pggil2 dia,. depan2 student kelas len yg bru hbs kelas gak.. merayu2 aku nk hntar paper.. malu sgt.. sumer tgk drama aku merayu2 td.. aku ikot jer jalan belakang madam td smbil2 pgl madam.. tp dia lgsg xpandang n xhiraukan ak..last2 aku xtahu nk wat gane.. dia ngah pegang buku time jalan tuh aku letak kertas tu atas buku tu.. xtahu la lau dia buang.. tp dia lgsg xhiraukan aku.. then aku kol nk jmp.. aku pergi kt bilik dia,. dia kuar makan.. time terserempak kt luar bilik dia,. dia mmg lgsg xpandang aku,. aku ckp mtk maaf dia wat xtahu.. aku tahan lg smp time nk balik aku tggu kt kete dia,. time dia nk g kt kete aku mtk maaf lagi.. dia lgsg xpandang aku.. wat mcm aku xwujud.. tros masuk kete tutup pintu n pergi.. aku kt situ rasa mcm... YA ALLAH.. aper lah salah aku ni??

aku xpernah ponteng kelas dia.. xpernah wat hal pn sebelum ni.. time test td aku xmeniru pn.. kenapa smp mcm ni sekali aku dilayan.. aku cuma nk cek paper aku sblm hantar.. itu sahaja,.. itu dr keadaan aku.. mgkin pd dia aku dh buang masa dia tunggu aku belek kertas tu kot.. or dia rasa aku xhormat dia bila mtk nk cek paper sblm hantar n wat dia tunggu aku.. aku sedey sgt.. aku tahu aku mgkn dpt 0 utk test 1 kali ni.. tp yg lebih membimbangkan aku,. test 2 nnt n final.. mende2 gini akan jejaskan mark aku nnt sbb dia yg bg mark nnt..aku ase mcm nk drop jer paper ni..

tp ape yg berlaku td mmg sgt2 menyedihkan.. mcm aku dh wat salah yg sgt besar kt dia. dia lgsg xlayan aku time aku mtk maaf kt kete dia.. nipisnyer perasaan simpati dia.. aku tolak tepi ego n malu time tuh.. tp,.dia mmg sgt kebal dr sifat belas kasihan..

dear madam,.
madam,. sy mtk maaf sgt2.. sy xtahu per lg yg patt sy wat utk dptkan kemaafan madam.. sejujurnya sy sgt2 xsgka akan reaksi madam mcm ni.. dan sy xsengaja.. sy cuma nk check balik n belek2 sepintas lalu jer paper sy tuh.. demi ALLAH xder niat nk wat madam tunggu sy or buang masa madam.. sy tahu madam seorang yg sgt tegas n berpegang kepada kata2.. xmahu terima lg sbb lmbt hantar.. sy mtk maaf.. sy xsengaja.. silap sy nk check dulu td.. tlglah maafkan sy madam.. maafkan sy madam.. maafkan sy... maafff...


p/s: nasi dh jadi bubur..
p/s 2 : secara xsengaja td aku terbelek buku latihan lama aku.. then terjmpa aku tuliz 4/3 sedey ngan paper selling time aku diploma dulu sbb aku mmg study hard utk test utk paper tuh.. mmg aku prepared tuk paper tuh.. 2 mggu awal aku study utk test tuh n wat byk gak latihan.. byk x gak g jmp dia kt bilik n cari2 dia nk tny soalan.. sbb aku sedar n tahu dia susah nk bg mark.. tp last2 aku xdpt skor gak.. sbb dia mmg ikut ayat buku.. agak susah utk aku igt sebijik2 ayat buku sbb aku senang tulis ape yg aku paham.. ekceli dia mmg dh mention dr awal hafal buku jer.. salah aku sbb mmg jenis pelupa.. susah nk hafal n igt ayat2 dlm buku.


*ak hrp madam maafkan aku.. ya ALLAH lembutkan hati dia.. aminnn...

aku rasa aku yg bernasib malang..kdg2 ak rasa mende yg ak wat tuh mcm kecik jer.. xpadan dia nk tunjuk reaksi lebih2 mcm tu.. mgkn dh takdir aku...