Thursday, March 4, 2010

4 mac...yg sama.

terlebih dahulu aku nk mtk mf sbb dh lama x update.. ak skrg agk sibuk ngan study n life baru kt umah sewa.. so skrg maseh sesuaikan diri.. mslh kecik2 kt umah sewa tuh adat lah kan.. hmm
ekceli hari ni der mende yg agak menyedihkan terjadi..

alkisah pg td aku de test econometric.. then aku lmbt hantar.. bkn lmbt caner pon.. time nk hntar tuh depan2 madam aku maseh nk check paper aku kalo2 der yg ak tertinggal n lupa jwb.. madam jadi bengang gila ngan aku.. aku pn xfaham naper reaksi dia mcm tuh.. mgkn salah aku sbb mcm melengah2kan dia.. dia dh xdapat nk tggu lagi.. tp mnder tuh bukan lama.. takat belek 2,3 saat sepintas lalu aperlah sgt.. tp dia tros blah.. aku pggil2 dia,. depan2 student kelas len yg bru hbs kelas gak.. merayu2 aku nk hntar paper.. malu sgt.. sumer tgk drama aku merayu2 td.. aku ikot jer jalan belakang madam td smbil2 pgl madam.. tp dia lgsg xpandang n xhiraukan ak..last2 aku xtahu nk wat gane.. dia ngah pegang buku time jalan tuh aku letak kertas tu atas buku tu.. xtahu la lau dia buang.. tp dia lgsg xhiraukan aku.. then aku kol nk jmp.. aku pergi kt bilik dia,. dia kuar makan.. time terserempak kt luar bilik dia,. dia mmg lgsg xpandang aku,. aku ckp mtk maaf dia wat xtahu.. aku tahan lg smp time nk balik aku tggu kt kete dia,. time dia nk g kt kete aku mtk maaf lagi.. dia lgsg xpandang aku.. wat mcm aku xwujud.. tros masuk kete tutup pintu n pergi.. aku kt situ rasa mcm... YA ALLAH.. aper lah salah aku ni??

aku xpernah ponteng kelas dia.. xpernah wat hal pn sebelum ni.. time test td aku xmeniru pn.. kenapa smp mcm ni sekali aku dilayan.. aku cuma nk cek paper aku sblm hantar.. itu sahaja,.. itu dr keadaan aku.. mgkin pd dia aku dh buang masa dia tunggu aku belek kertas tu kot.. or dia rasa aku xhormat dia bila mtk nk cek paper sblm hantar n wat dia tunggu aku.. aku sedey sgt.. aku tahu aku mgkn dpt 0 utk test 1 kali ni.. tp yg lebih membimbangkan aku,. test 2 nnt n final.. mende2 gini akan jejaskan mark aku nnt sbb dia yg bg mark nnt..aku ase mcm nk drop jer paper ni..

tp ape yg berlaku td mmg sgt2 menyedihkan.. mcm aku dh wat salah yg sgt besar kt dia. dia lgsg xlayan aku time aku mtk maaf kt kete dia.. nipisnyer perasaan simpati dia.. aku tolak tepi ego n malu time tuh.. tp,.dia mmg sgt kebal dr sifat belas kasihan..

dear madam,.
madam,. sy mtk maaf sgt2.. sy xtahu per lg yg patt sy wat utk dptkan kemaafan madam.. sejujurnya sy sgt2 xsgka akan reaksi madam mcm ni.. dan sy xsengaja.. sy cuma nk check balik n belek2 sepintas lalu jer paper sy tuh.. demi ALLAH xder niat nk wat madam tunggu sy or buang masa madam.. sy tahu madam seorang yg sgt tegas n berpegang kepada kata2.. xmahu terima lg sbb lmbt hantar.. sy mtk maaf.. sy xsengaja.. silap sy nk check dulu td.. tlglah maafkan sy madam.. maafkan sy madam.. maafkan sy... maafff...


p/s: nasi dh jadi bubur..
p/s 2 : secara xsengaja td aku terbelek buku latihan lama aku.. then terjmpa aku tuliz 4/3 sedey ngan paper selling time aku diploma dulu sbb aku mmg study hard utk test utk paper tuh.. mmg aku prepared tuk paper tuh.. 2 mggu awal aku study utk test tuh n wat byk gak latihan.. byk x gak g jmp dia kt bilik n cari2 dia nk tny soalan.. sbb aku sedar n tahu dia susah nk bg mark.. tp last2 aku xdpt skor gak.. sbb dia mmg ikut ayat buku.. agak susah utk aku igt sebijik2 ayat buku sbb aku senang tulis ape yg aku paham.. ekceli dia mmg dh mention dr awal hafal buku jer.. salah aku sbb mmg jenis pelupa.. susah nk hafal n igt ayat2 dlm buku.


*ak hrp madam maafkan aku.. ya ALLAH lembutkan hati dia.. aminnn...

aku rasa aku yg bernasib malang..kdg2 ak rasa mende yg ak wat tuh mcm kecik jer.. xpadan dia nk tunjuk reaksi lebih2 mcm tu.. mgkn dh takdir aku...

1 comment:

  1. salam zuana....
    sihat ker??

    la...ksiannya kat awak....
    np la lecturer awak tu wat awk mcm ni...
    sorry to say la kan...
    lecturer awk ni mcm xbertimbang rs langsung...
    sebagai pendidik,xboleh la nk buta mcm tu
    bkn awk kurang hajar atau buat sesuatu yg xbaik kat dia...

    xpela... msti awk risau...
    awk byk2 kn berdoa ye...
    tenangkan hati awk...
    try your best to skor
    insyaallah...semuanya akn okay...

    ReplyDelete