Wednesday, March 24, 2010

need some help...

braces...0r pendakap gigi kan? =p
sy mahu pakai pendakap gigi.. tp xtahu pe kebaikan dn keburukannyer.. kt mana nk pakai.. baper ringgit.. sumer sy xtahu.. sy tny kwn,. dia refuse nk share mgkn mcm xpecaya nape sy nk pakai pndakap gigi agaknyer..

caner yer?
=(

7 comments:

  1. dr pengalaman kwn yg pkai braces..
    dia ckp,jgn wat kat hosp. kerajaan sbb xcantik n mb gigi akan kelihatan lebih kedepan...

    boleh buat kat swasta,harganya dekat rm1500.00 tp boleh byr installment..tp kena tny klinik gigi tu jugak la...

    xsalah gi survey2 kat mana2 klinik gigi...kwn zella pon survey byk klinik dulu..

    ReplyDelete
  2. ye la.. sebab ape ek nak pakai... bro pun xpercaya nie huhuhu

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  3. kakak kite bekas pemakai braces..
    gigi dia better dr dulu
    tapi setelah bertahun2..
    gigi dia nmpk nak kembali pade bentuk asal.

    n pengalaman dia..
    sangat sakit!!

    ReplyDelete
  4. kenapa nk pakai braces??
    adakah gg anda jongang???
    rasanya TIDAK!!

    so, don't waste ur money n ur natural beauty, kay!

    ReplyDelete
  5. ehem3..saye pakai!!
    hehe..suma org pon tanya knpa nk pakai padahal gigi x mancung pon..
    my ans : nak memperbaiki diri..x salah kan?? hehe
    hmmm..saye buat kat specialist..n as for now, after almost 2 years, my teeth is sooo much better..
    tp mahal sket la..specialist kan..up to now, almost rm6000 dah dilaburkan..hehe
    tp saaaannngggaaaattt puas ati.. =D
    survey la dulu..tp based on my observation, the higher the fees is better.. =)

    ReplyDelete
  6. oohhh..tambahan..
    sakit tu memang la sakit..
    nak cantek kan..kena la tahan sikit..
    lgpon biasanya 1st 2-3 month je sakit..lpas tu ok dah..
    alah bisa tegal biasa.. =)

    ReplyDelete
  7. kalo rasa macam kurang keyakinan diri sbb gg. baik pakai jer. gg ni penting jugak kalau nk senyum ke ape. hehe. style apa pakai braces. comel. =)

    ReplyDelete