Thursday, March 18, 2010

tension la..

aku sgt sedey + tension + stress sgt.. tp aku xder tmpt nk luah.. aku tahu sumer org der mslh msg2.. cukup2 lah aku dh menyusahkan sumer org.. aku ase mcm xguna jer aku hidup.. aku xder sape2 n xtahu kemana nk pergi.. hidup aku ni mcm xder "hidup".. sbb aku masih belajar.. aku ase terikat sgt2.. mcm 1 beban jer belajar nih dlm keadaan aku mcm nih.. aku bkn leh belajar sgt pon sbnrnyer.. aku tggung 1 beban yg ley wat aku gila n aku xpunya saper2 nk mengadu or share probs aku.. tuhan tlg lah aku.. aku ase mcm sia2 sgt aku belajar.. nnt lau aku grad dgn pointer yg rendah pon mcm xguna gak.. aku tahu aku kena kuatkan diri utk belajar.. tp aku sgt2 xboleh.. terus terang aku perlukan seseorang utk guide aku.. tp aku xpunya saper2..

mslh aku byk sgt.. mslh dgn fmly,. dgn lctrr ,. dgn kwn2 umah sewa,. dgn rumate aku yg pelik,. mslh kewangan yg sgt2 kritikal,. mslh study.. aku mmg xpaham haper satu pon aku belajar sem nih.. terlalu byk menda aku nk kena pk.. sumer test aku lingkup.. aku sedey sbnrnyer.. sbb aku bkn xstudy.. aku study.. tp ntah la.. aku lost.. bila otak kiter dh damage+sedey jer memanjang,. kiter jdi xdpt nk kawal diri tau.. aku pon sedar yg aku sedang memaksa diri utk belajar,.. bila kiter wat mende yg kiter terpaksa wat mmg mcm ni pon.. hasilnyer mmg xbaper elok.. aku bkn xpk masa depan.. ya aku pk! sbb tuh aku paksa gak diri utk study.. tp bila study dlm keadaan stress n sedey.. xreti lah nk gambarkan..

aku ase sunyi yg teramat sgt.. aku sgt2 xpunya saper2 utk bersandar.. ase hidup ni kosong sgt.. aku nk sgt sblm aku mati,. family aku dpt bersatu n bahagia mcm dulu.. mak n ayah aku bahagia.. adik2 aku pn jadi budak2 yg baik n pandai.. n aku nk sgt family yg gembira.. aku nak sebuah keluarga.. boleh x? aku nak kasih syg seorang ayah n ibu.. leh x? aku xnk lg saper2 org luar jdi pengacau n ganggu keluarga aku.. tp org kata xsumer yg kiter nk kiter akn dpt.. sonok nyer tgk keluarga org lain yg bahagia tuh.. tp aku xdpt sumer tuh.. xder org pn nk syg aku.. huhuhu tp aku kena tahan la.. aku dh besar.. adik2 aku yg lebih memerlukan sumer tuh.. arapnyer adik2 aku dpt jdi org yg berguna.. aku masih syg keluarga aku.. aku nk kan family aku yg dulu.. YA ALLAH.. tlg lah makbulkan doa aku.. kembalikan hati ayah kami kepada keluarga kami.. aminnnn...

2 comments:

  1. first of all, zella cuma nk bgtau...klu ade ape2 mslah...byk2 berdoa...ni smua ujian...n jgn kata awak bersendirian...kita kn kwn??

    psl teman serumah tu...mmg byk sgt berlaku ketidak puasan hati..buat ms ni,klu awk xde pilihan,tinggal lah ditu dulu....

    cuba fokus,mb kejayaan awk tu sedikit sebnyak dpt menceriakan hati fmly awak...

    mcmane? dh dpt keje br....??

    jaga diri n bykkkn berdoa...da kn kekuatan umat islam....

    ReplyDelete
  2. byk2 bsabar..2 sume dugaan dri ILLAHI..
    msti ad hikmat d sebalik ape yg tlh trjadi..

    ReplyDelete