Saturday, May 29, 2010

cukup2 lah tuh..

entry ini hanya utk org disana...

awk.. dahla!
c.u.k.u.p!
leave me alone...
sy xkco awk n awk pn jgn kco hdp sy lagi mulai dr hari ini..
sy dh ckup sbr ngan prangai awk selama ni..
so please!

Thursday, May 27, 2010

dari kerana mata

hello readers =p

ececece tajuk xnk kalah yer kali ni puan2 tuan2....n dak2 chumel.. eh2 lau pgl dak2 chumel ramai jer yg angkat tgn... ahaks... pesal tajuk entri aku kali ni mcm lirik lagu eh? cer teka de kena mengena ker x? pat2... 3..2..1.. tetttt! masa dh hbs... korang lambat.. korang lambat.... ok2..
meh2 sini aku bg tahu per yg haku ngah pk sikalang...



motif letak gambar nora? hmmm sbb aku minat dier la derrr eheks n sbb dier comel... kan related tuh ngan entry aku nieh... ahahaha



skrg kan aku tgk pompuan2 zaman skrg ramainyer lahhh haiii yang cantik2.. gebu2.. comel moleks.. muda2 laks tuh... lau aku pergi jenguk kt supermarket a.k.a kbmall ker,. pasar ct khadijah ker or anywhere everywhere lahh... kekadang jeles gak kan yerlah tgk diri sendiri yg comot..selekeh dan xpandai bergaya2 bagai nieh... haishhh... kiter nih dh tua dh pon.. 15 july ni nk masuk 22 tahunn dah kiter nieh... tp kan lau g aner2 msti org tny " dik skolah ktner?" "baru hbs spm ker?" "tingkatan baper?" "spm target baper A?" (awet muda sebentar akuh nih mentang2 aku ni kecik) padahal aku nieh dh tua.. kekdang aku ase org yg pggil aku adik tuh entah2 lagik muda dr aku... *ni sbenarnyer tanda aku kena improve diri nieh... ehe~

pernah jugak la terjadi time nk isi borang mtk keje aku pggil sorang budak nieh "akak" padahal umo dier baru 20 kowt! aku nieh yg "akak".... ahahaha then bila dh tahu umo.. budak tuh pandang haku semacam jer... ehehehe.. mesti dlm hati dh maki aku... ahahaha...


aku kan.. bukan per.. asenyer mende ni penting kot.. tambah2 time aku g interview SPA arituh org yg interview aku tuh nk tgk pada personaliti diri kiter.. yer lah der x gaya2 n ciri2 nk lead org tuh.. aku tahu tuh sumer.. lau lah kiter ni selekeh jer kiter sndiri pn xconfident ngan diri caner org nk confident ngan kiter yer x? penting tuh tau nk menghadapi interview keje nnt.. bak kata henchek omputih.. 1st impression.. ehehehe btol x ku eja erk? ehehe

hurmmmp tapi kan.. haaa nih la yg aku nk citer.. aku nieh sbnrnyer simple jer orgnyer.. aku mmg xreti nk bergaya2 bagai nie.. n 1 lg aku ase aku pon xbper minat agaknyer... eheeehehe.. make up2 tuh sumer aku mana lah ader pom! percaya x? silalah percaya skrg.. sejujurnyer dr lubuk hati aku nieh eceeewahhh... aku xpakai make up! siyesss... xcaya tny lah kgkwn aku... ok bedak tuh aku pakailah kan.. lau xpakai bedak tuh agak melampau laaa derrr... ehe =p hmmm eye liner pn baru2 nk belajar... n tuh pun masehhh xreti n kelihatan sgt comot bila aku pakai *agak memalukan kan?? kan?? =( aku xder handbag,.high heels pon der laaa 2,3 pasang *beli sbb terpaksa yer sbb dipaksa mak haku... begini katanyer henchek emak "zuana kau nie dah laaa pendek.. belilah high heels nieh.. baru lah xnmpk sgt kau pendek..." ;''( huh sgt terguris yaaa henchek2 ngan statement ituh... well..thats me! =p walau advice henchek emak sgt laser tp betul gak kata2 hencek emak ituh.. ohhh *sigh

haaa TAPI... ni lg satu yg aku nk citer lagik.. aku tgk gak.. dr kgkwn aku sndiri laaa kan.. mereka2 yg bergaya nieh maintanence tinggi maaaa... dush dush dush... okey dr salun muka a.k.a. facial...salun rambut.. itu kamu2 olang bley kira sendiri lah baper lau skali service.. haaa lau dlm sbulan tuh 2,3 kali? okey itu satu... product2 yg mereka guna.. hummm ley tahan gak lah.. dari product penjagaan kulit, badan n muka,. make up,. shampoo,. perfume2 dan sebagainyer yg aku lupa nk include.. sal attire mereka.. sehelai baju kebanyakkannyer above RM50... ala bese lah tu kan? tp tuh lau sehelai n lau baju sahaja.... lau cmpur ngan beg n shawl n inner n belt n kasut n segala2 eksesori yg len2 tuh? fuhhh mau pengsan gak lah kan lau soping ngan diorang... ase mcm diri ini terlalu kerdil... haaa kaum lelaki laks caner? suker ker yg maintenance tinggi ni? ehhhh tetiba lari topik lak... ahahaha tp kaum2 adam msti la suka kan.. saper yg xnk gf yg pandai bergaya n lawa... yer x? kui kui kui hurmmmm... ok berbalik pada topik asal..





haishhhh gigit jari laaa derr lau tolak wanita maintenance tinggi mcm rozita che wan nieh... ehhh ye ker dier maintanence tinggi? kan pakai one drop perfume jer??? tetttttt!!! opss... haishhhh bisness tuh beb.... dia kayo leh laaa nak bergaya sakan pun..



sbnrnyer mmg lah kiter kena berbelanja ikut kemampuan kan... dh lau diorang mampu lantak lahhh... aku mmg xkesahhh sal tuh... sbb aku mmg tahu diri aku xmmpu pon... even der gak sesetengah tuh yg aku ase just guna wet ptptn jer nk melaram bagai tuh.. tapi bila tgk org nmpk bombastik mcm tuh... ase teringin laaa derr... eheks! tapi bukan laaa tiru mcm diorang sbb lau aku yang melaram tetap xnmpk hot gak sbb aku xcantik... ehehe... stkt nk puaskan diri sndiri n increase self confident tuh bleh laaaa... kowt kan~ ahahahaha.... tapi sekali sekala jerppp sbb aku mmg jenis simple... mmg xlekat laaahhh lau nk berdandan bagai nie... nature aku dh mcm nieh... nk wat raner... mgkin pas dh keje or kawin kot baru firasat kanak2 comot aku nie akan berubah mgkin?? kan? ahahaha aku maseh tggu saat itu... eceeewahhh ayat xleh blah!


p/s: aku kena masuk makeover aku ase... ahahahaha! cettt uitm wat bengkel ketrampilan diri aku xnk join... pastuh mula lah gundah gegulana ckp bab ketrampilan diri dan personaliti nk interview keje seksok.... haishhhhh zezuana zezuana~ *tetibe berjangkit ngan gegulana...

Thursday, May 20, 2010

SPA interview



sbnrnyer arituh lg aku interview SPA nie tp kwn aku bru bg gmbr td... ehehehe.. ermmm aku interview utk jawatan penolong juruaudit.. eheehe aku tahu ramai yg xsuker audit2 nih kan? tp xper lau aku dpt keje ni kan aku akan ubah persepsi tuh.. aku akan cuba jadi juruaudit yg mesra alam~ ceeeewahhh... aku nk berbaik2 ngan uolllss ehehehe uolll sukerr x? suker x? suker x? ahahaha.... ermmm tmpt tmuduga tuh kt dewan ptrajaya presint 2,.. haaa der saper2 x yg g interview ngan aku skali pd hari tuh? ehehehe

aku kan~ hmmmm nk ckp kan... aku ase mcm xdpt jerr keje tuh... isk isk isk sbb aku xdpt perform utk interview nih... soklan yg ditny lgsg x diexpect... haishhhh lgpn aku jujur sewaktu interview... aku gtahu yg aku ni ngah belajar... ahahahha! biorlaaaa dennn...

aku still dpt pengalaman interview kan... xperlah... aku redha... tawakkal jer.. der rezeki der lah.. lau dpt aku belanja korang sumer makan! nak??? ahahahah ermmm lau xdpt aku anggap bukan rezeki aku... ermm pas aku kuar interview tuh kan.. dak2 yg nk interview selepas aku tuh aku kasik tips2 n aku bg jwapan2 utk soalan2 yg dia tny... haaa baik x aku? huhuhu sbb aku dh bajet aku xdpt so aku kasi peluang r kt org len...aku tahu perasaan lau xdpt perform dgn baik so bila aku dh kasik korang tips tuh arap korang dpt wat yg terbaik yerr... chaiyok3x... semoga korang dpt keje tuh.. aminnnn...~

p/s: aku percaya setiap yg jadik tuh der hikmahnyer... dgr khabar result interview kuar akhir bulan 6... i hope for the best.. =p

Wednesday, May 19, 2010

she's damn cute! not me... herrr~





ala2 amik gmbr der x gaya2 nora? ahahahaha xpuas ahhh tgk muka nora nieh... aku mmg peminat no 1 dia pon... cute laaa dier nieh... dh beranak pn muka maintain jer... tetiba nk cerita sal dier sbb jmp page dier kt FB td...ehehehe so trus teruja... ahahaha

my life as uitm student


ni kelas dgree aku time part 3 kira sem lepas lahhh~ haaa aku yg duk tengah2 pakai baju biru tuh... ahahahah xmalu btol... dh la duk tengah2 baju menyerlah lak tuh... ahahahah sbnrnyer xtahu pn hari ni nk wat sesi photoshoot ni... lau tahu dh pakai baju yg comey2 sket ahahahaha
ekceli uitm ni byk ajar aku ttg segala2nyer... kenangan pn byk kt uitm... diploma pn uitm dgree pn uitm... ahahahaha sajer jer tayang gmbr kelas nie sbb sem dpn dh last blaja... sem last nnt praktikal jerrr... dh xdpt jmp diorang2 ni haaa sumer.... huhuhuu i'll mish uuu all~

Monday, May 17, 2010

apekah petanda itu?

assalamualaikum sumer...

seram bila pk2 balik... org kata mimpi tu mainan tido.. tp kebetulannyer aku tgk la wanita hari ini smbil makan nasi depan tv td ( eehheee sori yer xjemput makan sama ahahahah) dia ckp sal petanda mimpi n gangguan syaitan dlm mimpi.. suddenly!!!! aku teringat mimpi aku mlm td... sbnrnyer aku dh tersedar pg td dlm kul 4 pg.. aku menjerit kira aku ngigau laaa... then aku dh lupa... bila aku tgk citer ni tetiba ak teringat balik... sbnrnyer mlm td ak mimpi kena terkam ngan rimau... waaaaaa takutnyer.... aku lari2 punyer lari... then aku nyorok belakang tiang... skali rimau tuh jmp aku... tanpa buang masa rimau tuh terus terkam aku... aku pn menjerit n lantas tersedar... bila tersedar tuh aku mengah n berpeluh2... takut giler.... rimau tuh besarrr sgt!!!! aku tgk whi ni kan ustaz tuh ckp lau mimpi rimau mksudnyer ada saka... hah??? SAKA??? uishhhhh xkn lah kot!!!
tp kata2 ustaz tuh mmg sgt2 wat aku berdebar... len petanda lg lau kiter jatuh dr bgunan... haaa aku mmg kerap kali mimpi terjatuh dr bangunan nieh... tp yg lelaki lah dia ckp lam tv td lau mimpi jatuh bangunan yg der saka nieh... lau pompuan lak lau dier mimpi menyusu anak... caner tah... hmmmmmm aku kan... bkn lah nk percaya mende2 mcm nieh... tp xpcaya pn xjgk kan... yerlah... kiter kena akui kewujudan makhluk tuhan yg 1 lg tuh... hmmmm... nmpknyer aku kena kaji lg lahhhh sal nieh,... ahaahahah cuma masa jer xderk... hehehhehe tp kan lau korang jdi aku... korang pcaya x?????

Sunday, May 16, 2010

ragam manusia

ikuti perbualan telefon dibawah dulu yer bru korang paham per yg aku cuba nk smpaikan~

aku : xxx jom kiter g kelas sesama jap g nak?
dia : zu g ngan per? ( utk pengetahuan korang kwn2 aku pgl aku zu)
aku: g jalan kaki jer.. kan nnt xxx akan jalan kearah rumah sewa zu jgk nnt kan? leh la kiter jalan sesama g kelas eh... ( aku ajak dia sbb rumah sewa kami dekat lgpn nnt nk g kuliah dia akan dtg kearah umah aku jgk )
dia: ehhh bukan ker zu der kete?
aku: ermmm dh xder dh skrg..
dia: owhhh mcm tuh... ermmm lau mcm tu kiter nk g ngan org len... dgn kete die...
aku: ow,.. ok xperlah..
dia: ala zu jalan jer lah sorang2 pn.. kan dekat jer tuh... bkn der pe2 pn..
aku: owhh ok2.. k lah ehh bye..



**********
ok kwn2 straight to da point jer lah... aku nk citer la sket kan sal ragam manusia nieh.. skrg aku ngah wat s.kos or short sem kt uitm aku nieh... so aku pn ajak lah kwn aku yg sorang nie pegi skali... tp akhirnyer dia menolak... alasan?? nk g ngan kete kwn dia.. ok lah fine... aku sedar diri aku nih dh susah skrg... dulu aku der kete kemain lg berebut2 nk berkawan ngan aku kan nk g kelas skali.. skrg aku ajak g sesama jalan kaki sorang pn xhingin.. siap suh aku g sesorang...

tahu x pedih sgt ayat tuh.. plastik lah sume nieh.... aku sedey la wehhh org mcm nieh.. time aku senang aku tlg.. time aku susah sorang pn xhingin nk tlg aku... sadis sadis sadis....
aku tahu.. ni mmg lumrah dunia.. xper lahhh... aku kena tahan lah kan... sabar jer lah...
ni baru kwn aku... xtahu la lepas nie saper plak... kdg2 aku ase mcm aku nk blajar sgguh2 nk score... then nnt bila dia nk tny2 aku n kwn dgn aku balik,. aku mls nk layan.. yer lah skrg aku xder duit lg.. ngah blaja lg.. so nk buktikan pon ngan pelajaran jer lahhh... tp kannn weiiii

SEDEY LAAAAA.....

der ker patot dia ckp kt aku suh pergi jalan sorang2... tp td aku kuat hati limpa dan usus jer lah g jalan kaki sorang2 berpayung tengah panas td... dlm hati menangis saper tahu... eceh! haaa betul lah kan! hmmmmp! xper lah zuana,.. sabar jer lah kan... terpaksa jua ku pujuk hati nan luka...
( ayat xleh blahhh lah kau zuana ) hehehe...

sedey dowh! xtahu nk describe ahhhh... argh! huh... xper2.. aku nk blaja sgguh2..kau tgk2 nnt.. time exam jgn nk merengek2 kt aku lak mtk tunjuk ajar segala... aku dh tekad nieh.. tp aku nieh selalunyer ckp jerr... buatnyer x...sbb aku kan baik hati... huk huk huk... yer lahhh sbb tuh aku asek kena buli... menci! wawawawawawawawwaa huh~

p/s: pari2 ley x bg aku sikit serbuk ajaib? =(

Monday, May 10, 2010

gilrs generation

hye korang sumer?!!! heheheh bajet cam ramai jer yg baca blog aku nih... ehehehe arini aku nk citer sal kegilaan aku kt SNSD nih... ehehe aku suka hyo yeon!! sbb dia menari mmg kebabooom ahhh ehehee =p suker tgk dier menari hip hop.. bdn dier lmbut gilerr.. ahahaha niway jom kiter tgk2 profile member dak2 snsd yg 9 org nieh...

Individual member profiles for Korean pop group Girls’ Generation (SNSD).





SNSD





Tiffany

Birth name: Stephanie Hwang
Korean name: Hwang Mi-young (Hangul: 황미영; Hanja: 黄美英)
Date of birth: August 1, 1989

Born in San Francisco, but raised in Diamond Bar, California.
Discovered in the SM Starlight Casting System 2004 in Los Angeles.
Along with SeoHyun and Jessica, she released singles “Oppa Nappa” and “Mabinogi (It’s Fantastic!)”.
Co-host of “Sonyeo Sonyeon Gayo Baekso” along with Kim Hye-sung from November 5, 2007 to June 13, 2008.
Sang solo in “Na Honjaseo” for “Ja Myung Go” drama OST.
Duet with K.Will in “Sonyeo, Sarangeul Mannada”.
Duet with Sooyoung in “Feeling Only You”.
Co-host with Yuri for MBC’s Music Core.




SeoHyun

Birth name: Seo Joo-Hyun (Hangul: 서주현; Hanja: 徐珠賢)
Date of birth: June 28, 1991

The group’s maknae (youngest).
Along with Jessica and Tiffany, they released a single “Oppa Nappa”, and “Mabinogi (It’s Fantastic!)”.
Duet with trot singer Joo Hyun-mi in “JjaRaJaJja”.
Featured on MBC reality show “We Got Married” as a couple with Jung Yong-hwa from CNblue band.



YoonA

Birth name: Im Yoon-ah (Hangul: 임윤아; Hanja: 林允兒)
Date of birth: May 30, 1990

The first trainee revealed to be a member of Girls’ Generation.
Began to film commercials and model for various magazines when she was a trainee.
Lead actress in “You Are My Destiny”.
Lead actress in “Cinderella Man”.



YuRi

Birth name: Kwon Yuri (Hangul: 권유리; Hanja: 權侑利)
Date of birth: December 5, 1989

Joined SMe when she took 1st place in the 2001 1st SM Youth Best Dancer Contest.
Appeared in a Chinese CF of Orion Chocopie with Jang Dong-gun in 2006.
Played a part in the sitcom “Unstoppable Marriage” alongside Sooyoung.
Co-host of Korean music program Music Core on MBC alongside Tiffany.
Featured with Sunny in the television program “Invincible Youth”.




SooYoung

Birth name: Choi Soo-Young (Hangul: 최수영; Hanja: 崔秀英)
Date of birth: February 10, 1990

Mmade a brief debut in Japan as a singer in the group called “Route φ” before joining SMe.
First debuted with Marina Takahashi with the song “Start”.
Previously DJ of ChunJi but was soon replaced by Sunny due to schedule conflicts.
Played a part in the sitcom “Unstoppable Marriage” alongside Yuri.
Played a part in movie “Hello Schoolgirl” with Kang-in of Super Junior and actress Lee Yeon-hee.
Hosts TV program “Fantastic Duo”.



Sunny

Birth name: Lee Sun-kyu (Hangul: 이순규; Hanja: 李順圭)
Date of birth: May 15, 1989

Trainee under a different company before she transferred into SM Entertainment.
Co-DJ of ChunJi until the broadcast ended in July 2008.
Sang solo in “Finally Now” for “Story of Wine” movie OST.
Co-hosts a music show called “The M” with SS501’s Hyungjoon.
The niece of Lee Soo Man, the founder of SM Entertainment.
Sunny alongside with Yuri are part of reality show “Invincible Youth”, which they will be part of G7 (consisting of 7 girls from popular idol groups).
Duet with Sooyoung in “Happy Me”.
Duet with Taeyeon for “Heading To The Ground” drama OST.





Jessica

Birth name: Jessica Jung (Hangul: 제시카 정)
Korean name: Jung Su-yeon (Hangul: 정수연 Hanja: 鄭秀妍)
Date of birth: April 18, 1989

Born and raised in San Francisco, California.
Released two singles with Tiffany and SeoHyun: “Oppa Nappa” and “Mabinogi (It’s Fantastic!)”.
Duet with SHINee’s leader Onew in “One Year Later”.
Duet with Park Myeong-su in “NaengMyun”.
Plays the main character, Elle Woods, in the Korean production of “Legally Blonde – The Musical”.
Her younger sister, Krystal, is a member of f(x).






HyoYeon

Birth name: Kim Hyo-yeon (Hangul: 김효연; Hanja: 金孝淵)
Date of birth: September 22, 1989

Hyoyeon attended a hip hop dance school that specialized in waving, popping, locking, and animation.
BoA’s silhouette during a dance break in BoA’s “Over the Top” performance at the MKMF Awards in 2005.







TaeYeon

Birth name: Kim Tae-yeon (Hangul: 김태연 Hanja: 金泰妍)
Date of birth: March 9, 1989

Leader of the group.
DJ on Good Friend Radio, which she co-hosted with Super Junior’s Kangin until he left in April 2009; she continues to host solo until April 2010.
Sang solo in “If” for “Hong Gil Dong” drama OST.
Sang solo in “Can you hear me” for “Beethoven Virus” OST.
Duet with Sunny for “Heading To The Ground” drama OST.
Featured on reality show “We Got Married” with comedian Jeong Hyeong-don.





credit to http://yeinjee.com/star/girls-generation-snsd

p/s: korang patut try tgk video klip lagu GEE by girls generation... mmg sgt cute miut! ehehe


lagi2 jalan.... haishhhh aku mmg dh fokai la derrr.... tp si adik aku nih dtg bwk duit... heeeeeeee so kami sopim lg dn sopim.. dn sooopimmm... ahaks! caner yer nk berjimat? ngeee der tips x? hek4...

kami xde lah g mana pon... takat kbmall jer yg depan umah aku nieh... aku dh bosan sesangat ngan kbmall... pelangi mall bila nk bukak yer? *wondering* hmmmmm

aha ni lah adik aku.. comei x? comei x? ngeeeee ala dia mmg gojes pon... ramai peminat.. xmcm aku.. sajer tnjuk gmbr sipi.. kang tnjuk sumer kang der plak yg bkenan n mtk no phone dia... ahahaha mampuuusss edennn nk bjwb ngan bf dier nnt... hehehhee..

Sunday, May 9, 2010

my housemate =p





time nih final exam xhbs ag.. tp kami g beli tiket... ak xtermasuk.. aku cuma nk g bayar duit yuran shortkos jerrr huhuhu =p windu sgt ngan diorang... sbb aku sesorang jer skrg kt umh sewa ni sbb gagahkan diri nk blaja time cuti... huk huk huk... rajin x aku? ngeeeee