Thursday, May 27, 2010

dari kerana mata

hello readers =p

ececece tajuk xnk kalah yer kali ni puan2 tuan2....n dak2 chumel.. eh2 lau pgl dak2 chumel ramai jer yg angkat tgn... ahaks... pesal tajuk entri aku kali ni mcm lirik lagu eh? cer teka de kena mengena ker x? pat2... 3..2..1.. tetttt! masa dh hbs... korang lambat.. korang lambat.... ok2..
meh2 sini aku bg tahu per yg haku ngah pk sikalang...



motif letak gambar nora? hmmm sbb aku minat dier la derrr eheks n sbb dier comel... kan related tuh ngan entry aku nieh... ahahaha



skrg kan aku tgk pompuan2 zaman skrg ramainyer lahhh haiii yang cantik2.. gebu2.. comel moleks.. muda2 laks tuh... lau aku pergi jenguk kt supermarket a.k.a kbmall ker,. pasar ct khadijah ker or anywhere everywhere lahh... kekadang jeles gak kan yerlah tgk diri sendiri yg comot..selekeh dan xpandai bergaya2 bagai nieh... haishhh... kiter nih dh tua dh pon.. 15 july ni nk masuk 22 tahunn dah kiter nieh... tp kan lau g aner2 msti org tny " dik skolah ktner?" "baru hbs spm ker?" "tingkatan baper?" "spm target baper A?" (awet muda sebentar akuh nih mentang2 aku ni kecik) padahal aku nieh dh tua.. kekdang aku ase org yg pggil aku adik tuh entah2 lagik muda dr aku... *ni sbenarnyer tanda aku kena improve diri nieh... ehe~

pernah jugak la terjadi time nk isi borang mtk keje aku pggil sorang budak nieh "akak" padahal umo dier baru 20 kowt! aku nieh yg "akak".... ahahaha then bila dh tahu umo.. budak tuh pandang haku semacam jer... ehehehe.. mesti dlm hati dh maki aku... ahahaha...


aku kan.. bukan per.. asenyer mende ni penting kot.. tambah2 time aku g interview SPA arituh org yg interview aku tuh nk tgk pada personaliti diri kiter.. yer lah der x gaya2 n ciri2 nk lead org tuh.. aku tahu tuh sumer.. lau lah kiter ni selekeh jer kiter sndiri pn xconfident ngan diri caner org nk confident ngan kiter yer x? penting tuh tau nk menghadapi interview keje nnt.. bak kata henchek omputih.. 1st impression.. ehehehe btol x ku eja erk? ehehe

hurmmmp tapi kan.. haaa nih la yg aku nk citer.. aku nieh sbnrnyer simple jer orgnyer.. aku mmg xreti nk bergaya2 bagai nie.. n 1 lg aku ase aku pon xbper minat agaknyer... eheeehehe.. make up2 tuh sumer aku mana lah ader pom! percaya x? silalah percaya skrg.. sejujurnyer dr lubuk hati aku nieh eceeewahhh... aku xpakai make up! siyesss... xcaya tny lah kgkwn aku... ok bedak tuh aku pakailah kan.. lau xpakai bedak tuh agak melampau laaa derrr... ehe =p hmmm eye liner pn baru2 nk belajar... n tuh pun masehhh xreti n kelihatan sgt comot bila aku pakai *agak memalukan kan?? kan?? =( aku xder handbag,.high heels pon der laaa 2,3 pasang *beli sbb terpaksa yer sbb dipaksa mak haku... begini katanyer henchek emak "zuana kau nie dah laaa pendek.. belilah high heels nieh.. baru lah xnmpk sgt kau pendek..." ;''( huh sgt terguris yaaa henchek2 ngan statement ituh... well..thats me! =p walau advice henchek emak sgt laser tp betul gak kata2 hencek emak ituh.. ohhh *sigh

haaa TAPI... ni lg satu yg aku nk citer lagik.. aku tgk gak.. dr kgkwn aku sndiri laaa kan.. mereka2 yg bergaya nieh maintanence tinggi maaaa... dush dush dush... okey dr salun muka a.k.a. facial...salun rambut.. itu kamu2 olang bley kira sendiri lah baper lau skali service.. haaa lau dlm sbulan tuh 2,3 kali? okey itu satu... product2 yg mereka guna.. hummm ley tahan gak lah.. dari product penjagaan kulit, badan n muka,. make up,. shampoo,. perfume2 dan sebagainyer yg aku lupa nk include.. sal attire mereka.. sehelai baju kebanyakkannyer above RM50... ala bese lah tu kan? tp tuh lau sehelai n lau baju sahaja.... lau cmpur ngan beg n shawl n inner n belt n kasut n segala2 eksesori yg len2 tuh? fuhhh mau pengsan gak lah kan lau soping ngan diorang... ase mcm diri ini terlalu kerdil... haaa kaum lelaki laks caner? suker ker yg maintenance tinggi ni? ehhhh tetiba lari topik lak... ahahaha tp kaum2 adam msti la suka kan.. saper yg xnk gf yg pandai bergaya n lawa... yer x? kui kui kui hurmmmm... ok berbalik pada topik asal..





haishhhh gigit jari laaa derr lau tolak wanita maintenance tinggi mcm rozita che wan nieh... ehhh ye ker dier maintanence tinggi? kan pakai one drop perfume jer??? tetttttt!!! opss... haishhhh bisness tuh beb.... dia kayo leh laaa nak bergaya sakan pun..



sbnrnyer mmg lah kiter kena berbelanja ikut kemampuan kan... dh lau diorang mampu lantak lahhh... aku mmg xkesahhh sal tuh... sbb aku mmg tahu diri aku xmmpu pon... even der gak sesetengah tuh yg aku ase just guna wet ptptn jer nk melaram bagai tuh.. tapi bila tgk org nmpk bombastik mcm tuh... ase teringin laaa derr... eheks! tapi bukan laaa tiru mcm diorang sbb lau aku yang melaram tetap xnmpk hot gak sbb aku xcantik... ehehe... stkt nk puaskan diri sndiri n increase self confident tuh bleh laaaa... kowt kan~ ahahahaha.... tapi sekali sekala jerppp sbb aku mmg jenis simple... mmg xlekat laaahhh lau nk berdandan bagai nie... nature aku dh mcm nieh... nk wat raner... mgkin pas dh keje or kawin kot baru firasat kanak2 comot aku nie akan berubah mgkin?? kan? ahahaha aku maseh tggu saat itu... eceeewahhh ayat xleh blah!


p/s: aku kena masuk makeover aku ase... ahahahaha! cettt uitm wat bengkel ketrampilan diri aku xnk join... pastuh mula lah gundah gegulana ckp bab ketrampilan diri dan personaliti nk interview keje seksok.... haishhhhh zezuana zezuana~ *tetibe berjangkit ngan gegulana...

3 comments:

  1. suka yang terima kita seadanya...maintenance tinggi kalau berbaloi apa salah kan... kalau maintenance rendah tapi berbaloi baloi baloi...lagi la best :)

    ReplyDelete
  2. nanti bile dah pandai bergaya, mesti teringat zaman muda2 yang comot dahulu kala, tggu je saat matang ketika dah pandai bergaya...sure sweet....

    ReplyDelete
  3. zu,kalau ppuan yg high maintenance tu for sure lah dia si kaya kan?kalau xkaya, ada la sumber~eheee :p
    mcm ukur baju di badan sendiri la kan?nk wt pape biar ikut kemampuan :)

    ReplyDelete