Sunday, May 16, 2010

ragam manusia

ikuti perbualan telefon dibawah dulu yer bru korang paham per yg aku cuba nk smpaikan~

aku : xxx jom kiter g kelas sesama jap g nak?
dia : zu g ngan per? ( utk pengetahuan korang kwn2 aku pgl aku zu)
aku: g jalan kaki jer.. kan nnt xxx akan jalan kearah rumah sewa zu jgk nnt kan? leh la kiter jalan sesama g kelas eh... ( aku ajak dia sbb rumah sewa kami dekat lgpn nnt nk g kuliah dia akan dtg kearah umah aku jgk )
dia: ehhh bukan ker zu der kete?
aku: ermmm dh xder dh skrg..
dia: owhhh mcm tuh... ermmm lau mcm tu kiter nk g ngan org len... dgn kete die...
aku: ow,.. ok xperlah..
dia: ala zu jalan jer lah sorang2 pn.. kan dekat jer tuh... bkn der pe2 pn..
aku: owhh ok2.. k lah ehh bye..



**********
ok kwn2 straight to da point jer lah... aku nk citer la sket kan sal ragam manusia nieh.. skrg aku ngah wat s.kos or short sem kt uitm aku nieh... so aku pn ajak lah kwn aku yg sorang nie pegi skali... tp akhirnyer dia menolak... alasan?? nk g ngan kete kwn dia.. ok lah fine... aku sedar diri aku nih dh susah skrg... dulu aku der kete kemain lg berebut2 nk berkawan ngan aku kan nk g kelas skali.. skrg aku ajak g sesama jalan kaki sorang pn xhingin.. siap suh aku g sesorang...

tahu x pedih sgt ayat tuh.. plastik lah sume nieh.... aku sedey la wehhh org mcm nieh.. time aku senang aku tlg.. time aku susah sorang pn xhingin nk tlg aku... sadis sadis sadis....
aku tahu.. ni mmg lumrah dunia.. xper lahhh... aku kena tahan lah kan... sabar jer lah...
ni baru kwn aku... xtahu la lepas nie saper plak... kdg2 aku ase mcm aku nk blajar sgguh2 nk score... then nnt bila dia nk tny2 aku n kwn dgn aku balik,. aku mls nk layan.. yer lah skrg aku xder duit lg.. ngah blaja lg.. so nk buktikan pon ngan pelajaran jer lahhh... tp kannn weiiii

SEDEY LAAAAA.....

der ker patot dia ckp kt aku suh pergi jalan sorang2... tp td aku kuat hati limpa dan usus jer lah g jalan kaki sorang2 berpayung tengah panas td... dlm hati menangis saper tahu... eceh! haaa betul lah kan! hmmmmp! xper lah zuana,.. sabar jer lah kan... terpaksa jua ku pujuk hati nan luka...
( ayat xleh blahhh lah kau zuana ) hehehe...

sedey dowh! xtahu nk describe ahhhh... argh! huh... xper2.. aku nk blaja sgguh2..kau tgk2 nnt.. time exam jgn nk merengek2 kt aku lak mtk tunjuk ajar segala... aku dh tekad nieh.. tp aku nieh selalunyer ckp jerr... buatnyer x...sbb aku kan baik hati... huk huk huk... yer lahhh sbb tuh aku asek kena buli... menci! wawawawawawawawwaa huh~

p/s: pari2 ley x bg aku sikit serbuk ajaib? =(

6 comments:

  1. xpe la zuana...
    biarlah org mcm tu...
    time kita susah ni la kita tau sape kwn dan siapa lawan...


    be strong gurl!

    ReplyDelete
  2. kita kawan dua k.. meh sini nk hntr p kelas.. apa sgt la penang kt tmpt zu tu.. hehe..

    ReplyDelete
  3. zella: luv u laaahhhh sesangat! thanks!

    gadis comel: eheheee dekat ker??? huhuu thanks gak awak sudi nk kwn ngan kiter! =p ngeeeee

    ReplyDelete
  4. aha.nak kawiin boleh tk moo kawan haha..

    ReplyDelete
  5. lol..bknnya nk ajk nek kreta skali
    ish...kwn ape mcm tu
    isk..dun wory zu...xrugi pn hlg kwn cmtu
    toksah duk ambik kisah sgt la
    org cmtu pkataan yg tepat utk dia ialah selfish.isk..xsuke~

    cheer up zu :)

    ReplyDelete
  6. biase la tu..kwn time senang belambak..
    tp time susah payah gile nk cari..

    ReplyDelete