Tuesday, July 27, 2010

pesta makanan thailand

hello readers =)

salam sumer.. dh bersawang blog sy.. last rituh yg sy update sal bezday sy.. hek4 thanks ey kpd sudi yang wish... terharu sgt.. ermm walaupun sy skrg agak bz ngan kuliah tp tiap hari sy bukak jer blog sy ni.. cuma material nk update tuh xder.. ni pn dh gatal sgt ase tgn ni nak update blog..

rituh der pesta makanan thai kat belakang umah sewa kami ni.. dekat ngan stadium.. kami sy pn try la g usha nk gak kan tgk per yg ada kat sana sambil2 cuci mata ( ewah - ewah ) heeeee

my point of view.. <--------- dek kerana asyik berpresent jer seminggu dua ni.. owhhh sem ni sy der byk sgt presentation... fenat lorh nak berucap depan public ni rupanyer byk preparation kena wat... kang salah ckp kang mengundang sensitiviti org ramai lak.. haduiii... eh melalut lak... haaa mana td? ehh ok2.. bg pandangan sy la kan.. not bad la pesta thai ni.. sbb makanan dier pn best2 gak.. ha yang aku berkenan tuh roti jagung... keh3 best lorh... nyum3

taaaapppiiiiii kannnnn..... yang jadi daya penarik kepada pesta ni sebenarnyer ragam peniaga kat sini.. macam2 gaya diorang wat nak tarik perhatian pengunjung.. aku tertarik beli roti nih pun sbb tgk abg tuh duk wat teh tarik n duk tarik teh tuh panjang2... keh4.. xley blah kot reason! ahahahaha ermmm tp aku g beli air bukan kat tempat aku beli roti yang aku tertarik sbb abg tuh tarik teh panjang2 tuh pn... ( wah kemain panjang ayat aku entah korang paham ker x... ) kecian korang membaca ayat keling aku nih.. ahahahaha

ok2 dipendekkan cerita aku berkenan kat budak yang jual air tuh sbb dia duk "menggediks" depan orang ramai... dengan berbekalkan muka cute n berusia dlm lingkungan darjah 1 or 2.. aku tertarik tgk gaya dia tarik2 teh tarik tuh dengan gaya manja.. ahahahahaha.... LOL!
last aku beli teh tarik kt kedai tuh.. ahahahaa.... cettt aku nih xley blah... asal nampak jer muka yg comel2 jer trus nk beli.. heh.. ohhh ni kes utk budak kecik jer tau... ( masih nk cover ) hak3..

ok2 dah2 kiter layan gambar lak eh... walau pn gambar xberapa menarik korang tatap jer lah.. errr oh yaaa malangnyer gambar budak comel tuh xdpt dicapture... sbb dak tuh mmg sbg daya penarik jer utk kedai tuh.. alih2 pas aku order air bukan budak tuh pn yg buat tp "bapak" budak yang wat... alaaaa.... nak budak comel tuh... nak budak comel tuh... <---- sila ulang ayat sama dlm gaya gediks anda... hek4.. dah2.. sy zasss dlu... hehheheheee





ni gambar dikala keboringan.. owh jelas terang dan bersuluh lampu kalimantan tahap kerajinan yang berkobar2.. hehehehe kelihatan juga akaun debit kredit disituh.. bank negara sila ambil budak rajin dan cute ni keje eyh...



suasana di pesta..







p/s : okay nnt korang dtg sini belanja sy roti jagung eyh.. =)

Friday, July 16, 2010

perihal karnival,bowling, bezday dan jpa

hello readers

salam,. korang windu sy x? ehehehe sy rindu korang tau =) dah lama xupdate entry.. bz sket ngan kuliah,. and xder air.. wah penat tau xder air ni...ehehehe okey2 perhatian yer sumer2 kanak2 riang yang bru menginjak ke usia 22 thn MCM sy pada 15 july yg lepas,.. entry kali ini sgtlah panjang.. xcaya? cer tenung tajuk diatas... ala xyah baca.. tenung jer... keh3 tuh tuh tuh haaa der 4 cerita tau!!! ehehehee bak kata zella.. sesi balas dendam.. eheee hai cik zella cayunk.. ngeh3..

well sy akan garapkan supaya korang akan muntah hijau bila baca.. mulehhhh gituh? ehehehe...
adesss nnt korang lari jauh2 lak dr blog sy... haishhhh jaaaangaaaannnn.... sy sayang korang! ahaks... ayat tacing.. kui kui kui...ok dah2 sesi intro melalut.. skrg kan.. kan kan kan kan... ehekekeke sy nk citer korang dgr yer.. ehehehe okay cerita pertama sal karnival..



dlm 11 july gituh aku dh lupa laa accurate tarikh.. tp dlm tarikh tuh jgk laa der karnival kt kbmall.. mcm karnival beli brg malaysia.. aku der la tertarik nk beli batu jed ni.. sbb khasiat dier yg membantu menguatkan daya ingatan.. sesuai utk student mcm aku la.. hehehhe tp kan kan kan.. aku xpuas hati sbb kaler dier xmenyerlah.. pattern dh comey.. aduiii... tp dh beli kan,. nk wat ganer.. hukalohhh laaaa...




suasana karnival di tingkat 2 kbmall




nilah gelangnyer...



ok next kiter beralih pula ke cerita sal sy berbowling... sajer nk cerita almaklumlah xpernah main bowling.. hari tuh men bowling pes time.. tuh yg teruja lebey smp nk cerita dlm blog.. kah3. jgn la gelakkan sy.. tp kann kan kan pas men bowling tgn sy lebam! haish... lenguh laaa angkat bola bowling tuh.. bru angkat yang 6 kg.. kt kelantan lau xsilap sy cuma der 2 tempat nk men bowling.. kt perdana ngan kbmall.. kbmall ramai org.. maluuu la aiii nk men situh.. so sy men kt perdana.. kebetulan time g tuh xder org lgsg! mak aiii mmg ase mcm tmpt tuh sy yg punyer.. ahahahaa... tp malu gak r kat pekerja dier.. 1 pin pn xkena.. asek masuk longkang jer.. aku punyer la moral down.. har har har.. mls dah ase nk men.. tp 1st timer kan.. well consider la.. hak3...



owh kakiku yang comel lote ni bersaiz 4 yer utk kasut bowling.. hak4..




ha sepanjang permainan aku cuma pegang bola kuning tuh jer.. yg len berat! hak4..



okay2 my turn... bersedia2!!!



okay next cerita sal bzday aku.. yang ni cerita sentimental value sgt2.. hak hak hak.. tacing ngat entry ni tau.. yerlah.. aku skrg dh selamat berusia 22 thn.. dh 22 thn upernyer aku hidup.. syukur sgt.. pnjg umur aku... banyak lg mende aku nk lalui.. aku harap tuhan dapat memberkati hidup aku utk perjalanan yg seterusnyer,... amin... kpd kwn2 yg sudi celebrate bzday aku.. tq sgt kat korang.. last sem dh kan... dah3 xmo cedey2... nk tacing2 nnt nak hbs sem.. skrg nk epi2 dlu ngan korang.. muah3 syg my housemate..



sedap giler kek nih... siyess! sbb atas dier cheese cake yg sgt lembut =) thanks korang...




thanks kat my besfren sbb sudi bg hadiah ni.. =) susah2 jer..


nama: cik zhara marlisa
usia: 2 hari ( entry ni pd 17 july)
nama timangan: zhara
pemilik: zhara ni hak milik zuana okay! =)
kegunaan: dipeluk sewaktu tidor maka menghasilkan tidur yg lena dan berbaloi baloi






kasut ni kawan yg kasi... ala lau korang tilik entry lepas dier penyokong tegar jerman nama dier ariyanti... tengkiu kak t ey...



skrg sesi berita gumbira buat umat2 penerima JPA!!!!! duit jpa sudah masuk..! ehehehe.. senangnya dalam hati.. eeekee.. maka kami pn ke kbmall mlm td utk beli anti virus kaspersky sbb pd 15 july tuh der pc fair.. arini last.. banyak sgt mende nk wat ngan duit tuh.. nk repair laptop.. laptop aku dh nazak laa... aiyooo caner la aku guna kan.. pdhal baru beli tuh.. arini sy nk belanja adik2 kuar mkn gak.. nk bg kat mak sy,. nk invest n simpan sket saki baki duit tuh.. tuk expenditure lak... sy dh bajet.. ala dun worry,. i'm a finance student maaaa... i know how to use.. ehehehe yer lah tuh! kdg2 sy agak boros jgk.. lagi2 dlm hal nk beli baju.. taste sy agak tinggi.. so mende2 yg sy berkenan agak mahal laaa... haishhh... bad bad bad... ahahaha ok2 dah ckup story sal ni... gambar plese!!!















gambar2 ni terlalu indah utk di describe.. so explaination.. =) we enjoy the moment..




okay lah korang dh banyak sgt sy bercerita hari ni.. sy tahu korang xbaca or penat kot nk baca.. hahahaha.. next entry xtahu lagi bila sy der masa or rajin nk update... sekian korang yer.. sehingga berjumpa kembali =) syg korang ketat2...




p/s: epi bzday to me! =)

Saturday, July 10, 2010

final world cup

hello readers

salam,. korang sedar ker x? mlm ni dh final laaaa... ehehe excited.. hurmm mcm2 tol kan sal world cup musim ni.. yg paling fames sal si paul sotong peramal tuh.. match mlm semalam dia ramal jerman menang... tgk2 alamak tol2 la jerman menang last minit.. lau la pemain uruguay sepak bola rendah sket mesti akan der extra time n diorang seri.. uruguay men dh best.. diorang semangat dr awal smp akhir.. bgs2..

owh sy sgt berharap spain akan menjadi juara world cup untuk musim ini.. sbb bila spain menang dan belanda kalah akan ada orang yang kena fullfill my request.. ahahahahaa sbb tuh sy mahu spain menang.. lagi pula si paul si sotong si peramal tuh ckp pn spain akan menang.. tp belanda pn sebenarnyer kuat jugak.. keh4.. well wait n c jerlah mlm ni..

di samping ( eh tetiba aku jadi skema) ok di samping si paul der gak burung kakaktua ckp belanda yg akan menang.. ni kes binatang lak yg pandai skrg.. ak tgk si paul tuh pilih suka hati jer.. letak jer bndera dlm kotak tuh then paul pn akan bertenggek kat kotak yg jadi pilihan tuh.. kalaulah hidup manusia sesimple n semudah itu utk nk wat pilihan or keputusan n result dia lak 100% tepat kannnn besttt!!!

aku dh xpk len.. ak akan letak david villa or persie n suh paul wat pilihan.. lau dia pilih david means david lah husband aku.. hek4 der hati.. tinggi tol angan2 hek3

dak2 umah aku xtahu lg nk g ke tak sbb match tuh kul 2 kan.. aku sndiri ni haa.. hurmmm.. mlm td pon tgk match uruguay n jerman kt tv 1 jer.. lgpun kami der kuliah lak esoknyer.. sggup ker bersengkang mata ni... kena pk2... ehehehe xper2 aku ikut dak2 ni jer.. lgpn ni dh last sem ngan diorang.. mesti lah nk tinggalkan byk kenangan manis dgn diorang... so xberkira sgt..

ok kiter nantikan resultnyer esok k.. lau spain menang korang belanja aku mkn k! hahahahah
tetiba lak... ehehehe








p/s: sy sokong spain sbb argentina sudah kalah bkn sbb paul.. sekian yer.. =)

Thursday, July 8, 2010

hujan kelmarin - taxi band

Kau datang padaku
Membawa luka lama
Ku tak ingin seolah
Semua seperti dulu

[**]
Tak ingin lagi rasanya ku bercinta
Setelah ku rasa perih
Kegagalan ini membuat ku tak berdaya

[***]
Tak dapat lagi rasanya ku tersenyum
Setelah kau tinggal pergi
Biar ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi

Back to [*][**][***]

Back to [**][***] 2x

Tuesday, July 6, 2010

kehangatan world cup

hello readers..

salam.. korang windu sy x? ekekeeke... ngengada taik kuda.. ahahhaa
oklah2 nk kasi tahu kat korang ni.. sy dah start sem baru.. dak2 umah sewa sy pun aka housemate sy pn sumer dh dtg,,. kami pn dh start kuliah dgn jayanyer.. tp bese lah dak pemalas mcm sy.. hari ke 3 bru sy g klas hihihi.. well nk story cket skrg kan musim piala dunia.. kami pn xketinggalan perlawanan yg best2 tau.. dak2 umah sewa ni fanatik bola tau.. ha jgn xtahu.. pompuan pn minat bola..

nk di jadikan cerita hari first kami tgk match brazil lwn belanda.. alkisah bermula dr lapar n nak g makan jer sbnrnyer...then hari 2nd kami tgk argentina lwn jerman.. kami tgk kt medan selera depan stadium muhammad ke4 kt kota bharu.. ekekeke yerlah nk tgk ktner lg yer dak... huhuhuhu... nk g stadium afrika tiket flight dh hbs.. ekekeke... okay2 dah.. smgt bebenor kami utk argentina skali mak aihh kalah la derr... haishhhh... kwn aku ciap beli baju baru kaler biru nk sokong argentina.. dah la 4-0 aiyooo maluuu...

yang menarik or bg sesetangah org xbrape menarik.. kami ber 7 jer gurl kot duk 1 meja tgk bola n bersorak2 bagai... yg len sumer boy pelbagai lapisan usia eheheh der pakcik,.abang adik.. der gak gurl tp ngan bf masing2 r.. kira duk semeja tuh der gak r boy.. tp meja kami sumer gurl... wah mmg jadi perhatian gak ah.. meja sbelah kami sokong belanda time match belanda n brazil.. kami brazil kalah then kena boo... then esok tuh match argentina n jerman gituh gak.. kwa3 len kali lau kami sokong 1 team tuh mmg team tuh la yang kalah agaknyer ahahahahaa.... sonok la tgk bola ramai2 mcm tuh.. bru ase feel smgt world cup tuh..

so lepas ni lau bakal bf aku suka bola n nk g tgk bola ramai2 ngan kwn2 dier aku xkan marah.. sbb aku tahu dia sgt hepi n enjoy spnjng kat sana tgk bola ngan kwn2 tuh.. eheheh

ok skrg kiter layan gmbr lak.. jeng3 memperkenalkan housemate2 aku yang jelitawan2 nih.. ehehehe ni tp gmbr utk match argentina lwn jerman..


dak tdg koko ni shida aka shishedo n sbelah ni dik yus..


owh yg baju biru tdg putih penyokong tegar argentina ni xperlulah diperkenalkan lg yaaa.. ha sbelah aku ni penyokong tegar jerman tdg pn kasi ciap kaler bndera jerman lagik tau.. ekeke..


kelihatan suasana di sekitar medan selera.. ni time nk 2nd half so kami pn snap2 r gmbr utk kenangan ehehehe..


yg baju biru sweter hitam ni namanyer dina.. smngt dia beli baju biru baru tuh nk sokong argentina haishhhh alih2 kalah la derrr... ahahah tp dunt worry smgt tetap maintain smp titisan peluh terakhir ehehehe.... sbelah tuh yg cantik manis cuya namanyer...


ehehhe gmbr candid dik yus.. ekkeekee jgn mrh yer dik yus.. pgl dik yus sbb kami sumer 88 dier jer 89.. so muda setahun yer henchek2...

ni shida aka shishedo...




huh berkerut muka nk tuka bet dr argentina ker jerman... ahahaha gurau jer.. xlah ni ha namanyer aini..


omg! hampagas tol laaa argentina men.. bak kata cuya samil tutup mulut ahahahah...



p/s: nnt final kami nk tgk lg... insyaALLAH... ehehehe