Tuesday, September 28, 2010

dont judge people by its cover..

hello readers..

salam sumer.. =) skrg kul 3.57am aku xley tido laa...serabut ngan report+test+presentation berlambak... nk final gak dh ni.. xsempat nk pegang buku sejak2 dh berkeluarga ni.. hiks! tp best la sejak duk umah ni.. kan 9 bln dh xbalik.. "honeymoon" di "perantauan" keh3 cuma penat jugak ada 2 umah.. ulang alik pastu barang terabur2 lagik.. xorganized..

haaa berbalik kepada tajuk kiter yer cik puan and tuan2 and puan2 sekalian alam maya.. (fames gak org nama maya ni) aku saje nk meluahkan pendapat dan pandangan beserta opinion aku <--------sajer bagi perkataan sama mksd manyak2 ehehee sal mende ni.. sbnrnyer kenapa kiter perlu bezakan gemuk vs kurus? putih vs gelap? tinggi vs rendah? comel vs xcomel? org yg berusaha dan xberusaha or dlm erti kata lainnyer malas vs rajin tuh mmg kena beza lah kan.. mksd aku yang ciri2 fizikal ni haa... xsuker xsuker xsuker xsuker <------ sila ulang rangkap aku nie sejuta kali... ahahahaha kisahnyer bermula cenggini.. ad 1 hari tuh kwn aku dtg kt kedai aku.. kwn aku tuh boy laa kan.. nih mak aku yg citer nih.. ermm kwn aku tuh agak "berisi" la sikit.. ermm ok xla sikit banyak la jugak.. sensitif lak aku nk sebut perkataan gemuk tuh..




then org kt kedai sbelah kua sambil gelak2 pas aku balik.. tny tuh boyfren aku ker? mak aku ckp lah xlah tuh kwn jer.. then org kedai sbelah pon gelak n ketawa berdekah2 gak lah gelakkan aku ckp xpandai pilih n ckp mcm aku dh terdesak sgt nk pilih org "mcm tuh"... mak aku balik umah trus tny aku mcm polis.. soal siasat aku la kan naper aku berkawan ngan org cm tuh...

aku dlm hati dh naik hot dh.. isk isk geram!!! ase nk g redah jer depan muka org kedai sbelah.. what the fish laa kau.. wak lu.. per punyer prangai la cenggini.. apsal? hbs org gemuk tuh bkn org? bukan manusia? xder perasaan? sesedap rasa kau jer ckp org mcm tuh.. hbs kau tuh ckup bgs ker nk gelakkan org ey? aku geram laaa weh.. haishhhh...

bg aku lah kan.. ciri2 fizikal ni kan kiter ley ubah cth mcm lau kite gemuk yg ley bwk rasa rendah diri kiter ley g slimming world hek3.. lau kiter gelap kiter ley beli garnier.. mcm aku ni kulit gelap pas guna garnier ok laa sket.. xla nmpk gigi jer lau xder lampu.. kwa3 tp lau mcm aku ni pendek? caner? ahahaha ala bersyukurlah dgn pe yg ada... tol x? kdg2 der hikmah gak pe yg tuhan bg kat kiter ni.. aku kan pendek so berat aku xpernah lebih 45kg spnjang 22 thn aku hidup.. so tu 1 hikmah per? hiks!

k la sajer nk share ngan korang yg kiter jgn la wat mcm tuh kat org eyh.. xbaik tau.. gelakkan org mcm tuh.. kiter xkenal org tuh n xtahu per klebihan die.. jgn la tgk luaran jer.. manalah tahu kot 1 hari kiter gelakkan org then 1 hari kiter kena g mtk keje ngan dier ker... kan kan kan?


p/s: lau kiter wat baik dgn org,org akan wat baik gak ngan kiter.. lau dia wat jahat ngan kiter even kiter wat baik kat dier,. dont worry tuhan dh topup pn buku akaun pahala kiter.. mgkin bukan org yg kiter tlg tuh akan bls tp tuhan akan arrange org len lak tuk tlg kiter..

Sunday, September 26, 2010

ehhhh aku pelik betolll laaaaa... haish!

hello readers =)

salam korang..

aku ase mcm nk ckp sal mende yg ngah hangat diperkatakan skrg.. aku nk ckp ni xder lah berkaitan dgn aku pon tp aku ase teramik kisah gak lah sal ni... aku kan patriotik orgnyer <---- ayat xnk kalah seyyy hahahaha...

ok2 skrg mood seriyes.. ( ' _' ) hurmm aku kan pelik bin magika gak lah ngan sesetengah org yg mcm xpuas hati ngan org len ni.. bg aku lah kan.. jgn lah sbb nyamuk sekor hbs 1 kelambu dibakar kan kan kan kan.. eh3 pat3 angguk.. cepat angguk.. suweyyyy la weyyy mcm tuh... even kiter dh byk tolong tp.. huh susu dibalas tuba jer aku tgk.. no no no no no yerrr.. cthnyer time banjir besar dlu.. ( peristiwa tsunami ) aiii bkn negara kiter ker yg plg manyak bantu.. yg bg keje pn kiter gak.. bersepah2 dtg sbg pati.. yg xtahan tuh yg sepanduk "ganyang" sedey laaaa cenggini... smp nk ganyang lagi..



sudah2 laa korang.. xguna gadoh2 kiter kan serumpun... org kata yg berat sama pikul yg ringan bwk sorang2.. hek3.. lagipun bukan sume org malaysia yg suka dera majikan.. org malaysia ramai g yg baik2... jom la kiter baik2 jom.. aku pn suka layan lagu2 indon ni.. lau jd gini aku pn dh xder feel nk layan lagu indon dh.. ahahaha efek die smp cmtuh skali maaaa... hehehehe... haaa dh3..


p/s: bkn senang aku nk wat entry isu patriotik ni.. takut 1.. kang xpepasal aku kena kondem.. ermm ekceli aku xder niat yg bukan2.. <---- eh3 amenda niat bkn2 tuh erk.. ayat xley blah beb.. ahahaha yer lah aku just concern isu semasa jer.. sedey gak jdi gini.. sob3

Friday, September 17, 2010

about myself

hello readers =)

salam sumer.. arini sbb dh boring sgt2 aku pn copy la mende alah ni nk citer sal diri aku sket2.. ha lau korang rajin wat la jugak eh.. =p hek4 haaaa dh2 jom kiter layan...


Name: zuana syazwana
Nickname: zuana/ zue/ wana / cik na for aqel =)
Birth date: 15 july 1988
Birth place: Kluang johor
Blood type: 0
Current location: kota bharu kelantan
Eye colour: black
Hair colour: Black
Tatoos: No
Vehicle: kancil
Handphone: sony ericsson
Girlfriend/ boyfriend: ha awk tu sila angguk kepala cepat..

[++YOURS++]
Bedtime: After 9pm (sy mmg jenis tido awal)
Most missed memory: graduation
Best physical feature: i dont have any.. sob3

[++FAVOURITES++]
Food: Moms dishes, tomyam & western
Pub/Disco/Restaurant: Halal restaurant
Candy or chocolate: Chocolate!!!
Number: i love number 7
Colour: Blue, black, purple
Animal: kitty moew-meow
Drink: carrot susu
Perfume: secret garden jerr (passion)

[++THIS or THAT++]
Pepsi or Coke: no.. xminat air bergas
McDonalds or Burger King: MC D
Hot chocolate or coffee: teh panas =)
Kiss or Hug: Both
Rap or Punk: RNB ahahaha
Summer or Winter: Springs
Scary or Funny movies: Funny movies
Love or Money: Both

[++RANDOMS++]
What country do you want to visit: Makkah & New zealand
Get along with your parents: Yes
Do you smoke: No
Do you drink: No & never!
Been in love: Yes
Want to get married: Yes, maybe 2 years from now
Do you want children: No i dont like kids but need to consider my hubby
Hate anyone: depends on situation


aha thats all about myself.. mybe sume ni xmenggambarkan sepenuhnyer lg ttg diri aku.. lgpun manusia akan berubah mengikut masa.. so lepas ni mgkin akan berubah lg.. ahahaha k lah korang.. till then eyh...

Wednesday, September 15, 2010

kenapa mcm tu..

hello readers..

salam kepada sume =)

korang dlm mood raya lg ker? heheh seronok beraya tahun ni ey? korang~.. aku kan ase ralat r nk share mende ni tp aku nk gak tny korang sal ni.. <---- gedik x? keh3 ayat xley blah... haaa mana nak mula ey.. ok2 cenggini.. aku just nk tny.. lelaki ni kan mmg xsuka ey nk tunjuk2 kat org yg dia dgn kiter dh in relation.. maksudnyer sbolehnyer mcm nk nafikan kewujudan kiter.. tp yg xley blahnyer if kiter yg wat mcm tuh kena marah lak.. ckp kiter ni nak mainkan dier.. what the fish??? tp mmg lelaki mcm tuh ey? ey? ey? ey? korang ey? aku kan ntah la.. aku mmg xpaham lelaki laa... tp based on my experience b4 ex aku dluh pn mcm tuh.. dia nak cuma aku n dia jer yg tahu hubungan kami.. org len xleh tahu.. dia ckp xsuka org tahu.. n xsuka heboh2.. bila ramai org tahu dia ase mcm xbebas n xsuke gak org duk tny2.. aku lak asek mkn hati jer bila dia duk menggedik n melayan gurl len.. der gak gurl yg nk berkenalan dgn dia.. aku xtahu lah dia layan ker x koz gurl tuh just bg komen.. time ngorat aku dluh dia bg msg kat inbox gak.. der gak aku pikir dia layan gurl tuh kat msg2 kat inbox dia kan..tp aku pk positip xder paper kot.. then aku pk xsalah dia nk berkawan ngan sape2 pn.. aku xley halang.. tp tuh ex aku laa... even kami putus dluh bkn sbb org ke3 pn.. tp sbb aku yg mintak.. cz xtahan perangai dia.. 1 lg masalah aku ni.. aku ni cpt bosan.. lau aku dh syg kt org tuh tp nmpk mcm org tuh xhargai aku ase mcm nk cepat2 angkat kaki.. sbb aku ni lau dh syg,. mmg syg betol2.. lau aku dh decide pilih org tuh means aku dh lepas segala2 utk relation tuh.. bosan la kan mcm ni.. ker aku yg silap pilih org ehh.. aiseyhhhh... bosan la weyh.. kdg2 ase ni mende kecik jer.. no need nk simpan dlm hati n amik port tp yer lah.. bila jadi mcm tuh ase mcm kiter ni xdihargai pn ade.. ke aku ni yg sensitip sgt ehhh?? aku kan kan kan anoyying ker ey lau aku ckp "mish u" ker "hope u heppy" ker "with love" ker.. annoying ey korang ase? aku xtahu r lak mgkn ader lelaki yg mmg xsuke if awek dia ckp mcm tuh kat dia kat tmpt umum.. means lau post kat komen kat facebook ker kat myspace ker kat frenster ker kat twitter ker.. kan.. maybe aku gak yg salah... jenis xpaham jiwa raga org... tp siyesly aku ase mcm mende tuh bese jer... ker korang rasa cemana ey? hurmmmm








Tuesday, September 14, 2010

raya yang penuh kesyukuran =)

hello readers =)

salam sumer.. sumer sehat? dh lama xupdate blog.. dh kena penyakit malas.. =) hek3 ermmm time raya ni der mende yg dh lama aku tunggu dh termakbul... akhirnyer aku dapat pulang semula kerumah selepas 9 bulan.. =) hepi sgt2.. haaa skrg aku ngah berkira2 nak duk umah sewa lg ker x.. hehehehe mcm gitu la plak! ahahah tp 9 bln aku duk umah sewa nih byk yg aku belajar.. belajar berdikari n segalanyer ttg kehidupan.. huhuhu tp raya ni aku duk umah jer.. xkua pn.. bosan gak.. tp nk kua malas.. huk3 jom la layan gmbr2 aku time raya tahun ni..


dimulakan dengan tuan blog yer.. sy berbaju merah tahun ni.. hahaha


ni lah sebahagian family kecil sy.. tp dlm gambar ni akak n adik bgsu sy xder..


owh ni lah mama aqel mikhael.. a.k.a my lovely sist =)

ini cinta hati sy.. opkosh la kan... lau x saper lg...

haaa ni yang halus kecik molek ni my super duper cute aqel mikhael



p/s: tahun ni sy keluar dr kotak dgn beli warna merah.. lau x asyik kaler2 soft jer.. yg sebenar2 niat di hati nak cari kuning tp org kata kiter hanya mampu rancang.. ehehehe tgk2 yg jadiknyer lain.. baju merah ni pun xdirancang... ehehe xper lah dh selamat pn kiter beraya..

sy nk mtk maaf kt korang lau der tersilap kata n terkasar bahasa.. ampun yer! ehehe =)