Tuesday, September 28, 2010

dont judge people by its cover..

hello readers..

salam sumer.. =) skrg kul 3.57am aku xley tido laa...serabut ngan report+test+presentation berlambak... nk final gak dh ni.. xsempat nk pegang buku sejak2 dh berkeluarga ni.. hiks! tp best la sejak duk umah ni.. kan 9 bln dh xbalik.. "honeymoon" di "perantauan" keh3 cuma penat jugak ada 2 umah.. ulang alik pastu barang terabur2 lagik.. xorganized..

haaa berbalik kepada tajuk kiter yer cik puan and tuan2 and puan2 sekalian alam maya.. (fames gak org nama maya ni) aku saje nk meluahkan pendapat dan pandangan beserta opinion aku <--------sajer bagi perkataan sama mksd manyak2 ehehee sal mende ni.. sbnrnyer kenapa kiter perlu bezakan gemuk vs kurus? putih vs gelap? tinggi vs rendah? comel vs xcomel? org yg berusaha dan xberusaha or dlm erti kata lainnyer malas vs rajin tuh mmg kena beza lah kan.. mksd aku yang ciri2 fizikal ni haa... xsuker xsuker xsuker xsuker <------ sila ulang rangkap aku nie sejuta kali... ahahahaha kisahnyer bermula cenggini.. ad 1 hari tuh kwn aku dtg kt kedai aku.. kwn aku tuh boy laa kan.. nih mak aku yg citer nih.. ermm kwn aku tuh agak "berisi" la sikit.. ermm ok xla sikit banyak la jugak.. sensitif lak aku nk sebut perkataan gemuk tuh..




then org kt kedai sbelah kua sambil gelak2 pas aku balik.. tny tuh boyfren aku ker? mak aku ckp lah xlah tuh kwn jer.. then org kedai sbelah pon gelak n ketawa berdekah2 gak lah gelakkan aku ckp xpandai pilih n ckp mcm aku dh terdesak sgt nk pilih org "mcm tuh"... mak aku balik umah trus tny aku mcm polis.. soal siasat aku la kan naper aku berkawan ngan org cm tuh...

aku dlm hati dh naik hot dh.. isk isk geram!!! ase nk g redah jer depan muka org kedai sbelah.. what the fish laa kau.. wak lu.. per punyer prangai la cenggini.. apsal? hbs org gemuk tuh bkn org? bukan manusia? xder perasaan? sesedap rasa kau jer ckp org mcm tuh.. hbs kau tuh ckup bgs ker nk gelakkan org ey? aku geram laaa weh.. haishhhh...

bg aku lah kan.. ciri2 fizikal ni kan kiter ley ubah cth mcm lau kite gemuk yg ley bwk rasa rendah diri kiter ley g slimming world hek3.. lau kiter gelap kiter ley beli garnier.. mcm aku ni kulit gelap pas guna garnier ok laa sket.. xla nmpk gigi jer lau xder lampu.. kwa3 tp lau mcm aku ni pendek? caner? ahahaha ala bersyukurlah dgn pe yg ada... tol x? kdg2 der hikmah gak pe yg tuhan bg kat kiter ni.. aku kan pendek so berat aku xpernah lebih 45kg spnjang 22 thn aku hidup.. so tu 1 hikmah per? hiks!

k la sajer nk share ngan korang yg kiter jgn la wat mcm tuh kat org eyh.. xbaik tau.. gelakkan org mcm tuh.. kiter xkenal org tuh n xtahu per klebihan die.. jgn la tgk luaran jer.. manalah tahu kot 1 hari kiter gelakkan org then 1 hari kiter kena g mtk keje ngan dier ker... kan kan kan?


p/s: lau kiter wat baik dgn org,org akan wat baik gak ngan kiter.. lau dia wat jahat ngan kiter even kiter wat baik kat dier,. dont worry tuhan dh topup pn buku akaun pahala kiter.. mgkin bukan org yg kiter tlg tuh akan bls tp tuhan akan arrange org len lak tuk tlg kiter..

3 comments:

  1. biasalah manusia akan bercakap apa saja..nak pulak orang melayu..memang tak pernah hilang rasa dengki..so rileks ler..

    ReplyDelete
  2. ramai zella jmp org mcm tu...
    klu kat kmpg tu,time zella dulu2...
    mmg badan gemuk sgt2...dorang selamber je ckp "gemuknya"...dpn2 muka kita,selamber je...

    skrg ni bila zella dh slim skit,pandai plak ckp,nape dh kurus??

    menci2!!! kurus salah...gemuk salah...putih salah...hitam salah...

    ade2 je yg xpuas hati...

    ReplyDelete