Wednesday, October 13, 2010

kenangan disaat aku masih bergelar pelajar part 2

hello readers

salam sumer.. korang dh muntah2 agaknyer baca entry aku yg first arituh ahahhaaa dh tobat xnk singgah blog ni lg gamaknyer yer dak? keh3 ah xkira aku kan suka berangan.. kuat perasan n suka nk share2 mende yg jadi katku even aku tahu org xnk amik tahu pun... ahahha ala sekadar aku nk bercerita.. lau aku terlupa aku rajin2 aku belek2 semula mesti aku windu entry2 yg aku pernah tulis ni.. utk aku punyer kebaikan gak laa aku wat ni.. bukan sekadar nk berceloteh.. hek4..

byk tol aku bercerita arituh kan.. mende yg xpenting jer sume.. tp aku gedik nk citer.. xper2 korang xpyh gtahu aku sedar... hek4.. kali ni aku ckp nk citer sal aku sekolah menengah lak kan? ekceli byk sgt mende lau nk citer... tp aku byk fokus citer sal study aku jer.. sbb kan saat aku masih bergelar pelajar?? eheheh related r ngan tajuk sket... time form 1 aku dpt no 1.. time form 2 aku jatuh balik.. terus aku dh malas nk belajar sungguh2 dah.. mcm yg aku pernah ckp.. aku xley lau aku down... hak3 jadi aku harus lah kena maintain.. baru lah aku akan berusaha utk kekalkan kedudukan aku.. time dgree aku jatuh lg.. tp tuh nnt aku citer pasni ok..

time form 2 aku dh mula malas nk belajar.. penat asyik nk kena maintain.. padahal form 1 aku dpt no 1 tuh kebetulan jer.. aku xstudy sgt pon.. naper lah dpt no 1.. aku xsuker la...pegang label budak pandai ni kan susah laaa (pandaila sgt) ... aku xsuker... aku nk jadi yg biasa2 jer.. xsuker jadi perhatian.. aku sgt2 nakal ok time ni.. aku dh jadi budak jahat.. aku kelas no 1 tp aku laa budak yg paling bermasalah dlm kelas aku.. naik form 3 makin menjadi2.. org akan pelik sbb aku kelas no 1 tp nape aku mcm ni?? wat malu kelas jer kan.. kwn3 aku dak kelas no 4 and kelas last.. tp xbermaksud diorang xpandai.. diorang punyer spm lg gempak dr aku tau.. so aku selalu la lepak kt kelas kwn2 aku sbb malu aku kelas no 1.. so kt situh la aku kenal 1st love aku.. aku memula kapel form 3.. dia budak kelas last n budak plg bermasalah.. ahahahha aduiii laaa... tp pmr aku ok lg laa.. cuma sume dak kelas no 1 dpt 9a.. aku je pemusnah rekod kelas.. aku xdpt 9a.. aku sorang ok.. teruk kan...hurmmm

form 4 aku putus n lagi la aku jadi makin nakal.. even aku nakal form 4 la aku paling aktif.. aku join nasyid sekolah.. har34.. gelak setan jap... aku jadi pengawas perpustakaan.. dan mcm2 lg la aktiviti aku join.. lg la aku xhirau kat pelajaran.. aku dh turun kelas.. kelas no 2 lgpun time form 4 asing boy n gurl.. entah caner tah tahun aku form 4 tuh jer skolah ase gedik nk asingkan kelas boy n gurl.. wah mmg best betol... cuma dlm kelas aku.. aku lah yg menjadi sasaran cikgu disiplin.. sedey xsedeynyer aku tahulah aku pegang rekod buruk tp bila aku xbuat salah pun akan kena jugak tau..

aku xlupa 1 peristiwa time tuh prep petang kat kelas.. aku baik harituh aku g awal dgn kgkawan aku.. duk tgh elok2 baik wat keje sekolah bunyi bising cikgu disiplin kejar budak yg dtg lambat prep.. dak kelas aku.. dia lambat.. cikgu disiplin masuk jer kelas tuh terus pkul atas belakang aku dgn buku tebal yg dia gulung.. terkejut aku... terus dia maki hamun aku ckp bila la aku ni nk ubah perangai n bertaubat.. xserik2.. asyik nk cari pasal dgn dia.. dia tarik telinga aku n tolak2 kepala aku smp tudung pn xkemas.. cikgu disiplin igt aku yg dtg lambat.. aku nk jawab balik time tuh nk tegakkan kebenaran tp aku kecian kat kawan aku yg dtg lambat tuh.. dia lgsg xpndang muka aku.. n lgsg xbersuara time tuh.. ada kwn aku yg len nk defend aku tp kena marah jgk.. then lepas tuh sume senyap.. aku lgsg xpertahankan diri sbb pikir kecian kt kawan aku yg dtg lmbt td kecian lau dia yg kena.. xperlah aku tanggung sumer ni.. tp lepas pd tuh kwn aku yg dtg lambat td wat muka selamber jer aku ngs2 pas kena marah xder la kata nk mtk maaf dgn aku ker ckp terima kasih ker ape.. aku pk.. nape dia xngaku td? aku punyer la nk tlg kwn last2 aku tgk dia mcm xder mende pun.. aku tahu dia dak pandai.. dak yg xpernah kantoi lau wat salah.. sedangkan aku lau xwat salah pun kena.. lau dia yg kena jatuh la standard dia kan.. lau aku yg kena org dh xpeduli.. xperlah.. even dia xberterima kasih.. aku tahu org sekeliling n dak2 kelas aku time tuh tahu menilai........

time aku form 5 awal2 thun aku nk kena buang sekolah.. sbb kesalahan bwk handset g skolah.. plus aku mmg dh rekod "jenayah" yg teramat byk kan.. asyik main kejar2 jer ngan cikgu disiplin.. lau xkena rotan xkena panggil time perhimpunan bukan aku la tuh.. tp xjadi buang aku sbb sumbangan aku pada sekolah.. kwa3 ape lah sgt sumbangan aku... tp gituh laa.. oleh kerana awal2 thn pun dh wat perangai maka pembelajaran aku utk form 5 dh xberapa berjalan lancar... kputusan spm aku pun xbgs.. tp sykur aku dpt matrix.. aku sambung kat matrikulasi penang...

ok kiter smbg next entry lak.. dh byk aku taip nih... esok last kelas aku sbg student.. sob3 sedey...

p/s: part 3 sal diploma dan dgree pulak ok.. hak3 syok sndiri tol aku nih.. ahhh blog aku so aku punyer suka la kan.. kwa3...

1 comment:

  1. huiyoooooo...joint nasyid tu...hehheh

    uish...smpai kena buang skolah?? ganasnyer!! ;p

    ReplyDelete