Thursday, October 14, 2010

kenangan disaat aku masih bergelar pelajar part 3

hello reader..

salam sume.. aku sedey gak koz arini dh last jd pelajar uitm di hatiku ni... ok sperti yg aku janji nk citer sal diploma n dgree utk part 3 ni.. aku start masuk diploma pas aku wat keputusan keluar dr matrikulasi penang.. rumors ckp aku kena tendang padahal exam pun belum.. haishhh... xper lah aku mmg xlayak duk situh matrik tu utk dak2 yg cepat pikup ker.. otak kena tip top n kena rajin.. aku dh ckp aku xley down.. time kuiz kimia aku kena marah ngan lecturer,.. korg cuba byg aku ni scond intake tau so masuk lambat sket.. time aku masuk jer dh nk exam.. gile ke aper.. aku kena kejar 3 chapter n terus exam dlm mggu tuh.. sume subjek lak tuh.. addmath lak 100 soklan sehari mmg xsiap lg yg semalam arini dh tmbh 100 lg.. aku xtido time duk matrik dlu.. seminggu xtido sbb nk kejar chapter.. then aku xakui still xdpt carry n kertas kuiz kimia aku kena "rubbish" ngan lecturer aku.. dia lempar kertas aku kt luar kelas.. aku nangis bagai nk rak.. sedey wehh sob3..

aku usaha n study siang mlm.. dia ckp aku xstudy sbb jawapan aku xrelevant ngan soklan.. dh la aku xsuke kimia.. korng ley byg cane aku terseksa.. utk org yg lambat pickup mcm aku mmg la kena merangkak.. stress weii duk matriks selain dr mkn,smyg n g kelas tiap detik waktu study n ngadap buku jer!!!! tido mmg xlah.. aku dh ckp aku xtido cuma terlelap sengguk2 jer time study tuh.. lau nk study grup lak aku xley.. sbb aku kan lambat sket aku xsuke bila org dh ckp yg lain aku xdpt tangkap... aku jadi xpaham.. susah org nk pahamkan aku.. aku decide nk quit n smbg diploma.. kwn aku xbg.. dia suh aku wat smyg istikharah.. bila aku wat aku tol2 yakin dgn hati aku utk smbg diploma so aku pn quit.. bila balik mak aku terkejut tgk aku.. kurus kering dia ckp.. ahahahaha tp xsmp seminggu aku dh gemuk balik.. keh3..

then aku smbg amik diploma.. kiranyer dlm 2 bulan je lah aku sempat jejak kaki kat matrikulasi penang.. ahahaha mcm g plkn plak.. time aku diploma bese2 jer.. xder per kot aku nk citer sgt.. tp bila msuk diploma aku dh janji pd mak aku nk wat yg terbaik sbb aku dh kecewakan dia bila aku keluar matriks.. so time diploma tuh la aku bangkit semula n fokus btol2 pd study.. aku apply cara aku study kat matriks dulu masa aku diploma.. kira alhamdulilah lah tuhan pun tlg aku utk berjaya... kenangan diploma xbyk tp paling best diploma pun join AUG tuh..asian university games time aku cuti part 5.. then graduation diploma aku dpt anc tuh anugerah naib canselor.. time salam ngan prof abu shah dia ckp nk tgk kami sume yg dpt anc ni time grad dgree lak.. nmpknyer xtercapai laaa... sedey aku..

mmg graduation diploma aku yg plg xle lupa seumur hidup.. bangga sarungkan selendang anc tuh drpd semua student bsness 1 malaysia kan.. sume tuh tinggal kenangan jer skrg.. sbb bila aku dgree aku dh xdpt dekan utk sem pertama.. aku akui masa tuh hidup aku terumbang ambing lg...(betol ker aku eja ni?) aku dh aim pas diploma nk keje.. mak aku lak suh smbg dgree.. dh lah wktu tuh aku dpt offer wat bsness yg aku minat n lecturer aku dh tlg sebaik mgkin.. fikir punyer fikir.. mmg konflik gak la aku.. dh aku pujuk mak aku pun mak aku xbg jgk.. last2 dlm bln 3 baru aku decide tol2 nk lepaskan bsness tuh n smbg dgree.. agak terlambat utk aku cover sume tuh.. tuh mmg sbb utama aku xdpt score.. aku belajar main2..

naik sem 2 hidup aku berubah sbb pindah umah sewa.. der mslh family sket.. mcm2 dugaan gak.. sempat gak aku keje partime kat citijaya kt kbmall tuh kejap tp akhirnyer terpaksa benti coz tauke xbg semayang.. then naik sem 3 ni kan raya.. so aku pun dh berbaik smula dgn family n pulang semula kerumah.. xlama lg nk final utk sem 3 ni.. sem dpn sem last ngan aku praktikal.. hajat nk wat kat kl.. konon nnt pas pektikal dh der tempat nk duk n senang nk cari keje kl trus.. tp mak aku xbg.. dia ckp pas aku keje lau nk kua g lain (luar dr kota bharu) g lah.. tp pektikal dia nk aku duk umah.. ahahahaha aku rasa lah kan.. nnt aku dh hbs pektikal pun ntah2 mak aku suh keje sini jer.. tambah2 lau aku dpt offer keje trus tmpt aku wat prektikal tuh..

sekian la kisah aku semasa masih pegang tittle student.. sumenyer dh berakhir kemarin..sedey weiii wa ckp lu nk tinggal kehidupan student... hek4.. aku rasa student la saat yg paling best kot! duit jpa bg.. free kan.. tanggungjwb pun xbyk sgt.. just pd lecturer jer.. akhir sem plak cuti 2 bulan.. mana nk cari kan.. lau keje.. byk kot tggjwb! kat org bwh org atas customer bukan senang nk dpt cuti.. penat! tmbh2 lau keje berat n byk tp gaji ciput.. keh3 aku pun der pengalaman keje kan so aku tahu n paham la sket2..

doakan yg terbaik eh utk aku time pektikal nnt.. amiiiiiiiiiiin...

p/s: final exam start 26 ni so kwn2 fighting ok! wish u best of luck =)


No comments:

Post a Comment