Monday, October 18, 2010

masa lalu......


ni adik aku yg no 3 and bongsu only boy in the family.. time kecik comel2 skrg dh jadi anak dara n teruna.. ( kak norma aku rasa muka mizah mcm muka mg la time kanak2) skirt yg dia pakai tuh pn skirt akak aku.. aku baikkkkk xpernah pakai skirt.. ngeh3 time ni kat kuarters askar kat relau,. penang dulu.. eh relau ker sungai ara tah..




tgk kan aku dh ckp gmbr ni buktikan.. hek3 aku muka comot wehhh zaman kecik dulu.. skrg pn comot gak.. xder beza byk pon.. lorrr xkenal aku? kwa3 yg pakai baju kurung biru muka sposen mcm xmandi pagi tuh aku lerr tuh.. time nih aku drjah 5.. sorry lah gmbr xpakai tudung.. kecik lg kan.. beselah tuh.. gmbr ni time hari merdeka yg disambut kt penang dulu...




haaa ni akak aku..zaman tgh hot.. keh3 jgn maree yer kak norma.. hak3 skrg dh kawin n beranak pinak dah... heee xley citer lebey2 sal dia kang abg ipar aku jeles ngeh3





ni mizah n safwan lagik..mizah zaman kecik mmg suka bergaya.. gincu mak aku, handbag and kasut tinggi mak aku hbs dia kebas.. melaram... pastu men cikgu2 g conteng dinding umah aku.. duk ngajar safwan.. mmg xberubah silibus lau blajar ngan mizah.. asyik duk ulang ABC jerr... haa dia cukup suka men right2 ngan pen merah tuh.. smp ayah aku ckp mizah ni besar nk jadi mak andam agaknyer sbb suka makeup... ngeh3..




aku der sekeping jer gmbr time aku kecik... tuh pn seb bek ader.. aku bukan kategori baby kiko yg comel pun.. heeee tp mak aku ckp dia smp tertido time nk beranakan aku.. kiranyer aku ni tersekat kat "muka pintu" sblum keluar sbb mak aku tertido.. sbb tuh aku slow.. ngeh3 der kaitan ker weh?? hak3






hello readers

salam sume.. aku sbnrnyer ngah nk clear kan lappy aku coz nk g format.. lappy aku nk rosak wehh... aku pun sumbatlah sume dlm external.. skali aku belek2 balik gmbr2 dlm external kluar la mcm2.. then aku tgk balik gmbr2 lama.. ley wat aku tergelak wehh... teringat balik zaman dulu kala.. aku windu kot zaman aku kecik2 dulu.. time tuh asyik nk berebut jer brg2 dgn adik beradik aku.. hek3 skrg sume dh besar dh xduk umah.. aku sorang jer kt umah ni.. kejap jer masa berlalu.. akak aku dh kawin n dh der anak dh pon! xsgka in future anak dia nama aqel hahahahaa... aku kan kenal dia sejak kecik.. kelakar lak bila pikir... mak aku lg laa kan...

lepas ni aku ker ey??? bakal lalui per yg akak aku dh lalui?? kawin+beranak.... alahaiiii aku ase mcm aku baru duk men jongkang jongket lg kemarin.. kejap jerr sume ni... tol laa org ckp bnda paling jauh dlm hidup kiter ni ialah masa lalu... masa xkan kembali tp ianya akan terus meninggalkan org2 yg alpa/rugi...so kiter kenalah hargai masa skrg supaya ianya jadi kenangan indah dlm hidup sementara kiter masih bernyawa suatu hari nnti...


p/s: jmp balik jugak gmbr bekas pakwe yg dulu2.. kwa3 next entry ok...

1 comment:

  1. carikkan gmbr aku time baby2 dl, ada sekeping aku ingt..

    ReplyDelete