Sunday, October 17, 2010

nak tukar produk....

hello readers

salam sume.. aku sedey la.. nape produk yg aku guna asyik2 de probs jer.. lau gini aku pakai bedak sejuk jer lah.. sob2.. der org gtahu aku dlm formspring yg produk garnier ni mcm xelok.. ala hbs aku nk tukar ape ni... aku suka bedak garnier tuh.. soft laa.. hek3

dlm kepala aku duk pk nk tukar amenda lak nih... dulu memula aku mengenal pencuci muka ni aku guna nivea.. n krim muka olay.. olay white perfect yg dlm botol tekan2 tuh.. aku berterima kasih yg amat kt krim olay tuh sbb dh byk tolong ak.. mmg bgs.. krim olay ni dia repair kulit.. pas guna olay kulit muka jdi lembut sgt.. aku guna smp diploma krim olay ni smpkan rumate aku pn terikut tukar olay gak.. ceh ley jadi duta olay r aku ni kan.. hek3 perasan nk mati la aku ni.. hak3 tp pencuci muka aku tukar olay gak last2 sbb susah sgt nk cari pencuci muka nivea yg jenis foam..

kadang2 naik turun 3 buah supermarket pn xjmp.. so aku dh mls nk cari aku pk bek beli 1 set trus beli krim n pencuci muka.. kan kan kan kan... then pas olay aku tukar ke fair n lovely.. sbbnyer??? muka aku ni berpeluh..berminyak.. olay pn mcm berminyak jgk kan so sbnrnyer aku cm xslesa gak time nk pakai siang.. lau mlm bley la.. then bila guna fair n lovely wangi.. hek3 best gak tp seminggu pertama jer aku rasa kesannyer then xder kesan dh.. mcm makin gelap pn ada..

next aku guna tia.. tp kulit aku asyik menggelupas jer pas guna tia.. malu r gak.. tmbh2 lak der news xelok sal tia.. n kwn aku pn kena effectnyer guna tia.. aku pn dh takut.. tukar la garnier.. pun xmolek jugak! haaa sekarang nk tukar ape lak nih..

any suggestion?? aku dh biar muka xbercuci n xberkrim dh ni.. yerlah sblum tukar produk kan.. haa aku xminat nk guna loreal sbb mahal.. xmampu.. xberminat.. kwa3 xtahu lah naper.. produk len laa... owh sori aku pn dh xberminat nk guna yg spesies2 mcm tia jgk.. aku nk cari yg der jual kat supermarket jer senang nk beli.. simply city xminat..aku nk produk yg terbukti berkesan.. cewah ayat iklan tv tuh beb.. hak3... demand la kau zuana.. nnt lah aku survey.. haa lupa ckp bio essense xsesuai dgn aku.. safi lak mak aku duk tonyoh kat muka bertahun2 xmenjadik pn..

eh korang guna per? share sket! hiks

4 comments:

  1. kalau muka yg byk jerawat farysa recommend natasha
    tp if muka clear ja better guna ag2000

    ReplyDelete
  2. masa zaman baru nak naik guna biore habes mengelupas kulit muka dan kering sgt, tak sesuai kot.

    Pastu org farmasi recommend moisturizer secret. 1st apply okay, lamer2 kulit jd minyak dan mula tumbuh jerawat kecik2 huhu.

    Lepas tuh mula pakai ginvera green tea sejak 3 tahun lepas hingga sekarang hee. Sekarang kulit muka alhamdulillah lebih baik daripada dulu mungkin sebab sesuai kot. Ginvera green tea nih sesuai untuk kulit orang muda plus dia tak kuat so tiada kesan sampingan.

    Eh tapi bedak sejuk lagi bagus apa. Terbukti kan?hee.

    ReplyDelete
  3. farysa: ehe thanks wak tp xpernah dgr produk ag2000 tuh

    notso violet: ginvera ey? ok2 nnt sy g survey thanks aishwarya.. eh bukan aishwarya ehehehe =)

    ReplyDelete
  4. ade je tp ssh skit nk cri
    kalau xslap die under brand yg gamat tu

    ReplyDelete