Tuesday, November 30, 2010

Lirik Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..

LIRIK LAGU HANYUT - FAIZAL TAHIR

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Monday, November 29, 2010

kenangan time graduation diploma dulu

hello readers

salam sume..

sekarang dak2 uitm nga grad.. teringat time aku dulu2.. hari bersejarah tu aku smp lewat.. sume org dh bergerak masuk dewan.. time tuh dh kul 8.30am... ekceli kami diminta berkumpul kul 7 lg.. see lewat sejam lebey tuh... then nga kelam kabut tuh aku gtahu kt akak petugas tuh yg aku baru smp no giliran aku 227.. so sedang elok time tuh nga 213 dia terus masukkan aku dlm barisan.. time tuh la baru nk pakai jubah nak pakai topi segala time nga jalan tuh... comot giler asenyer...dhla kasut longgar.. jln terkedek2.. mmg comot giler derrr wa ckp luuu..

then aku tgk org pakai selempang.. aku pun gtahu kat petugas ktne nk amik selempang tuh.. then dia bawak aku kt ketua dia kot mcm lecturer..dia mtk nama n no mtrix aku.. then dia suh aku masuk dewan dulu nnt pe2 hal dia gtahu smula...

aku dh cuak.. mcm frust giler ahh xdpt pakai selempang kan.. tp aku dh redha dah.. xper lah nk wat cane.. then xlama tuh lecturer td bg aku selempang tuh kat dewan.. msa tuh dh nk dekat nama aku.. dia ciap tanya pointer aku nama penuh aku and no matrix sblum bg tuh.. soal siasat dlu.. kot2 tersilap org agaknyer.. eheheh sukerrnyer...akhirnyer dpt gak pakai...

sume tuh kenangan manis n pahit disebalik time aku grad.. nnt grad dgree dh xdernyer merasa selempang lg... aku slek 1 sem.. even 1 sem tp dh xdpt lah kan... xper la bersyukur seadanyer..



anda nilaikan : fasha vs nora


mama hottt









even aku peminat nora danish tp aku rasa smp bila kan nk gaduh2 gini... well hope diorang ley settle cara baik nanti... lau korang nak baca komen2 org len ley la g kat link beautifulnara tuh haa and nilaikan sendiri yaaa.. dua2 pun xsalah n xbetul yg penting berbaik2 kan itu yg lebih baik... =)


http://beautifulnara.com/agaknya-fasha-sandha-tujukan-tweet-ini-kepada-siapa-ya/




p/s: xpe nora.. ko jgn amik port sgt ok.. chill jer..

p/s 2: motif letak entry ni?? saje sbb aku peminat nora.. kwang3...

peace!

Friday, November 26, 2010

keserasian memilih jodoh

sulung dengan sulung
berpeluang besar untuk sering bertegang urat.masing2
sentiasa suka berkeras atau pun dalam menentukan siapa pemberi
dan penerima perintah.jika hubungan cinta terjalin,ia memerlukan
jiwa besar dan kesabaran dalam menjalani hubungan seperti ini.



sulung_tengah
sudut negatif dari hubungan ini adalah kemungkinan berubahnya sikap si
anak tngah adalah pasangan yang serasi untuk siapa saja.meskipun begitu,
ia sering kali menganggap si sulung sebagai yang suka menggertak dan menakutkan
jika anak tengah berpasangan dengan anak sulung,maka sering kali ia harus
merelakan keinginan dan impiannya demi pasangan.namun,jika si tengah cenderung
bersikap seperti anak bongsu,mereka dapat menjadi pasangan yang cukup serasi..



tengah_tengah
pasangan ini dapat pergi ke mana pun dan memutuskan apa pun yang mereka sukai.mereka dapat menjadi sangat serasi,apabila yang satu cenderung seperti anak sulung dan pasangannya seperti anak bongsu.dengan begitu,mereka berdua dapat saling melengkapi.namun,anak tengah biasanya suka menyimpan rahsia.hal ini tentu dapat menjadi halangan serius dalam komunikasi.bagaimanpun,masalah akan mudah dan cepat selesai kerana mereka
pandai berkompromi dan menjunjung tinggi perdamaian.




tengah_bongsu
hubungan ini akan berjalan lancar,bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung
jika anak tengah menunjukan ciri sejati,maka ia akan terbawa2 gaya si anak bongsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri.ini berlaku,terutama apabila anak tengah ini adalah perempuan.



bongsu_bongsu
brhati-hatilah!bersama pasangan yang seirama memang menyenangkan.namun bila tidak melihat kenyataan kamu akan sukar untuk mengawal situasi.




sulung_bongsu
kombinasi paling serasi si anak sulung dapat mengajar pasangannya untuk bertindak lebih teratur dan dewasa terutama saat menghadapi masaalah serius.sementara si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan.

jom berdiet!

hello readers

salam sumer

oleh kerana berat badan dah naik berbakul2 smp dh kena tegur.. aku rasa dh elok lah nak berdiet smula... ahahah almaklum lah duk umah sewa dulu mkn xpernah cukup sbb xde duit selalu tido perut berbunyi-bunyi.. tahan lapar.. skrg dh duk umah terlebih mkn pulak.. bgn pagi masuk dapur sume ada.. ahahaha sbb tuh cepat naik badan skrg nk kena kawal balik laaa...

aku selongkar punyer selongkar sekali jumpa lah satu entry ni sal nk kurangkan makan skt.. diet ni mcm yg blog xnk gemuk punyer la kot sbb entry ni pun ckp at least kena estimate time selama 2 minggu sebelum dpt hasil...

jom kiter tgk pe tips2 dia..


Dua minggu fasa intensif

Minum pagi: Mihun sup dicampur dengan ayam, bebola ikan dan sayur. Kurangkan mi sebanyak satu mangkuk sahaja. Minum air kosong.

Makan tengah hari: Sup ayam yang mengandungi protein, lemak dan vitamin) dicampur dengan air (kira-kira 250 kalori)

Makan malam: Tom yam, banyakkan sayur.

''Ingat, minum banyak air kerana banyak orang menyangkakan mereka lapar tetapi sebenarnya mereka hanya dahaga. Selepas minum, anda tidak lagi lapar. Selain itu, ia membuatkan anda hidrasi dan mengeluarkan toksin di dalam usus.

''Dicadangkan mengambil multivitamin yang kaya dengan chromium, selenium, zink dan vitamin E bagi memperoleh nutrisi yang lengkap.

''Selepas dua minggu, anda akan mendapat tenaga baru dan berat badan anda berkurangan,'' katanya yang mula sedar untuk menguruskan badan setelah kehilangan ahli keluarga pada usia akibat sakit jantung.

****************************************************


Tambahnya, langkah kedua, anda kini boleh makan dua kali iaitu sarapan pagi dan makan tengah hari tetapi tanpa gula, tinggi protein yang diperoleh daripada sayuran dan glycemic rendah daripada buah-buahan.

Selalunya, orang Malaysia pasti akan merindui nasi. Namun, anda boleh menggunakan beras glycemic rendah seperti basmathi.

''Nasihat saya untuk mengambil suku pinggan sahaja nasi manakala yang lain dipenuhi dengan sayur-sayuran, ikan atau ayam. Anda boleh mengambil satu buah-buahan glycemic rendah setiap kali makan seperti epal.
Juga, makan ayam tanpa kulit.

''Ambil penggantian makanan berat untuk makan malam seperti sup supaya perut anda tidak bekerja keras semasa anda tidur,'' katanya.

Pada masa ini mulalah melakukan senaman untuk membina otot. Senaman Tabata adalah sesuai pada tahap ini. Berenang juga adalah senaman yang boleh mengurangkan berat badan, menguatkan kardio dan ketahanan badan.

''Ingat, anda seharusnya mengurangkan lemak dan otot-otot semasa fasa pertama dan inilah masanya untuk menggantikan otot tersebut. Anda tidak akan mahu kulit yang melendut di tubuh.

''Lakukan perkara yang sama pada tahap kedua sehingga anda gembira dengan berat anda. Ini mungkin mengambil masa sekurang-kurangnya empat hingga enam bulan tetapi diingatkan jangan cepat sangat turun kerana anda perlu membina otot dan mengelakkannya daripada melendut. Jika hanya turun 5 kilogram, anda telah menambah lima hingga lapan tahun usia hidup yang sihat,'' ujarnya.

Selepas tiga hingga empat minggu di tahap kedua, fizikal aktiviti anda meningkat, bolehlah makan snek yang merupakan buah-buahan glycemic rendah antara pukul 11 pagi dan 4 petang untuk menstabilkan gula dalam darah dan hormon.

Apabila berat badan yang diidamkan telah diperoleh, kekalkan dengan pelan makanan sihat yang sedia ada dan teruskan senaman.


*********************************************

ni aku punyer pengalaman lah aku selalu gak diet tp pas dh turun berat kulit jadi lembik jer.. hodoh sgt tgk.. ase nk amik pisau potong n buang.. kwa3... lau malas bersenam ginilah jadinyer.. diet lah cane pun.. still xkan dpt figure yg cantik lau kulit dh lembik cmtuh...am i rite? ngeh3 kiter xberat ane pun..lau timbang tuh org pun xpercaya tuh berat kiter.. org still akan ckp kiter gemuk sbb kulit td.. lau duduk jer nmpk mcm berlipat2.. hahahaha tipulah korang xpernah alami... aku ase org kurus pun still der perut yg berlipat2 ni.. motifnyer disini rajinkan diri utk bersenam.. bersenam adalah kunci kekurusan.. ahahah der ker istilah kekurusan? kwa3 pe2 jerlah kan...




p/s: target nk kurang 6 kilo sblum graduation degree thn depan =) wish me luck!


Tuesday, November 23, 2010

Ailyl Mystery GiveAway!


first skali sal pakaian aily.. korean n japan style sy wat heheh xtahu la ade ke x style mcm tu tp korean style kan suke yg pelik2 sket hehehe mcm band 2NE1 punyer style la kengkononnyer.. hehehe

yang tambahan2 tuh sajer jer nk penuhkan ruang xnk bg nmpak 0 sgt.. n biar ade penceritaan.. ehehe kira mcm aily nga windu kat tunang dier la konon2nyer yang len tu sumer props tambahan jer =p

*****************************************************************************



hello readers

salam sumer..

harini sy nk masuk kontes blog aily ni.. cz nmpk mcm simple jer..

ni syarat2 yang aily ( http://memorianna.blogspot.com/) ckp la...

Syarat-syarat penyertaan :

  • Mesti mekap dan warnakan sekreatif mungkin gambar doodle Ailyl kat bawah ini. Tak kisah korang nak guna paint/photoshop etc.
  • Lepas dah siap buat 1 entri bertajuk Ailyl Mystery GiveAway! dan sertakan sekali doodle yang awak dah mekap dan warnakan, lepas itu ulas sikit dalam entri itu kenapa awak warnakan doodle Ailyl jadi sebegitu! huehuee.
  • Last lepas dah buat entri tolong tinggalkan link entri tersebut dekat bahagian komen ini untuk I terjah!




p/s: hepi becoming bezday aily rozanna =)

bsn n celcom n biru

hello readers

salam sumer

arini pepagi buta lg aku n mak aku dh kuar g bank.. aku ni jadi peneman n driver mak aku jer.. arini gak g cari simkad baru mak aku.. sonok tol dier memilih no td.. hahaha sebenarnyer dier punyer henfon hilang sbb tuh la dier kena beli fon baru n beli no baru tuh.. tp oleh kerana dier dpt anak yg baik hati ececece angkat bakul seyyy ahahaha x ah aku der 2 henset so aku bercadang nk kasik jer kat mak aku henset aku yg 1 lg tuh.. aku xguna lgsg kot no maxis aku tuh just guna yg celcom jer so better aku bg jer henset tu kat mak aku.. ala xder henset pun xper takat nak kol mak aku n kgkawan xder hal lah..


haa arini ari biru sedunia aahahha td g teman mak aku g bsn yg berwarna biru then g celcom centre yg berwarna biru aku pun pakai baju warna biru!! hehehe





mampu pakai kancil jer.. hehehe kang keje xlama lg ley la tukar kete bmw lak kan ahaha berangan la kau zuana.. hehehe






baju yg aku pakai ni kan len macam sket dier men ikat2 kat depan tuh.. kwa3 time kat kb td aku pasan tau org tgk semacam jer.. xpernah tgk baju aku kot?? ahaha malu seyyy mcm alien lak ase..





aku segan nk pakai pelik2 tmbh2 nk berfesyen segala ni.. lau lawa xper gak.. kang org cakap pelik lak...dulu sblm berani nak pakai tudung ekspress ni pun aku cuba 4-5 kali dulu kasi test sesuai ke x... then nk pakai baju yg guna inner segala ni pun mcm tuh jgk lau x sblm2 ni mmg aku just pakai mcm bese2 jer... xberani.. skrg baru nk cuba shawl n inner cotton tuh.. hehehe lambat sket kan aku ni.. hehehe ala xberani la nk mencuba kecuali lau tol2 yakin sesuai stail tuh dgn kiter n kiter selesa nk gayakan stail tuh...



p/s: * shy *

Sunday, November 21, 2010

pagi yang xberapa nk pagi

hello readers

salam sume..

rosak mood tol lah pepagi yang nyaman ni.. bangun pagi ni punyerlah semangat pas masak sarapan pagi nak update blog tp ghupe2nyer.. der org spoil mood.. nk gtahu kat kengkawan sume yg singgah blog ni.. ok kat kengkawan sahaja yer bukan org yg xnk kawan... aku dh buang cbox tuh.. ala tempat sembang2 tuh la.. ATAS SEBAB-SEBAB TERTENTU.. ok sekarang baru aku tahu nape sesetengah blog xletak pun tempat sembang2 tuh.. memula aku rasa tempat sembang2 tuh perlu untuk kiter beramah mesra dengan pengunjung blog kiter.. yerlah nak kawan2.. utk kiter ke blog dier lak.. nak follow ke ape ker.. then bila dh jadi mcm ni.. aku rasa bek xpayah letak jer lah... senang citer..

aku mintak maaf bebanyak eh.. xpe nnt aku wat entry untuk kiter tukar2 link len x.. aku pun berhajat utk wat entry review blog2 korang gak nnt pas aku add.. oklah my fren.. till then..

bagai pinang di belah2

me n my little bro






me n my little sis







my little sis n little bro






rini kuar g anta adik pompuan aku g klinik tp jalan jam sgt2 2 jam kot terperangkap dlm traffic jam jalan nak g kbmall.. yerlah kat situ kan nk wat flyover ke jambatan ke pasir pekan tuh aku surrender so aku pun balik jerlah.. last2 bergambar depan umah jer.. kwa3

Thursday, November 18, 2010

10 ciri serasi bersama



hello readers...

salam sumer... arini nk share sket 10 ciri kiter n pakwe/makwe kiter tuh serasi...


  1. dari awal perkenalan lg kamu n si dia xpernah punya perasaan xpas hati antara 1 sama len
  2. kamu n si dia punya minat n hobi yg sama
  3. disaat kamu bersedih si dia tahu cara untuk menggembirakan kamu dan kamu juga tahu cara menceriakan si dia bila dia sedih
  4. cara kamu berbual n bergurau sma dgn bila bersama teman2.. ini menunjukkan kamu tidak hipokrit
  5. bila masing2 sedang marah kamu elak bertemu kerana tidak mahu org tersayang menjadi mangsa kemarahan
  6. kamu terima seadanya even pasangan tidak sesempurna org len. e.g pendek gemuk dll
  7. sekiranya berbuat salah msg2 akan mintak maaf n xsaling menuduh
  8. msg2 slg hormat-menghormati n x paksa buat sesuatu yg psgn xsuka
  9. sggup bersusah demi menunaikan permintaan msg2
  10. even bz masih luang masa utk teman psgn disaat diperlukan.



p/s: my mr.H xmengecewakan.. oklah tu.. =p

buat terakhir kali

hello readers,.

salam sumer..

rindu la kt diorng nih.. skrg kami sume dh bwk haluan msg2 utk praktikal.. tp aku xkn lupa kenangan duk umah sewa ngan dak2 6 org ni.. =)

ni entry bergambar.. mls nk tulis panjang2.. coz gambar pun ley bercerita gak kan..
tp sume ni last minit punyer plan.. dr plan a,plan b,plan c.. hahahaha last2 huru hara..
tp xperlah asalkan aku dpt spend masa last ngan diorng..






kami amik dia kat airport wooo baru turun flight dr sydney.. keh3





jeles la ngan diorang.. diorang wat pektikal skali... ekceli aku nk gak skali ngan diorang tp org kata xder rezeki.. rezeki aku kat len.. plus mak aku xbg wat pektikal luar kelantan.. sob3





hanis dgn gurl apex..yg mcm artis korea tuh la..dina namanyer.. dh der yg punyer so jgn nk gedik ok.. ahahaha






olololo gelap pulak... tp budak berdua ni dh mcm adik beradik.. yg kanan tu aini n belah kiri cuya






ahaha dak sydney ni namanyer shida..






ohohoho satay seri malaysia.. kat pc.. lau ase nk makan satay ley lah dtg sini.. besh n murah..







ekceli gambar ni salah aturan patut yg bawah ke atas tp xperlah aku malas nk ubah n upload balik.. kira mesti korang paham siang dulu baru malam kan? hehehe

oklah ni gmbr kami sblum g pc.. kami g tok bali..

mencabar tol g tok bali coz xtahu jalan.. aku pulak igt2 lupa padahal dh g byk kali g time ngah kapel ngan org belah sana dulu so aku serah bulat2 kat hanis.. bmbg sesat lau aku yg lead.. trimas byk2 kat co-pilot aku hanis nabihah yg akhirnyer berjaya bawak kami ke tok bali...





co-pilot bz msg pakwe dia yg majuk.. ahahaha cian.. sesi memujuk sbb lama sgt drive xsempat2 bls msg ngan pakwe dia...






cuaca xmengecewakan pd hari itu... yelah selalunyer hujan.. alhamdulilah...






ni cuya comel nga windu comel sitembam

http://touchurheart-cuya.blogspot.com/













episod terakhir pd tarikh yg comel 12/11/10.. gud luck to all of you my friend.
jumpa time grad degree nnt ey.. =p





p/s: sedey tengok video untukmu sahabat..

Saturday, November 13, 2010

super impose?




ini bukan entry tp cuma terkejut.. pe2 hal pun lu pikirlah sendiri... mgkin super impose jer kot kan? positif yer..




p/s: aku doakan irma dpt yg lebih baik..

Tuesday, November 2, 2010

mcm2 hal..

hello readers

salam sume.. hari ni aku nk bercerita melalui gambar paint aku yg comot ni buleh? hehehe
xpaham pn wat2 paham jer lah yer.. hehehe saje ubah mood arini nk citer melalui gmbr..

2/11/2010

rini final exam paper








tp aku ase blur+blank ntah ape la yg aku jwb td.. sedey wooo... soklan mcm hareemmm! xdijangka lgsg soalan mcm tu yg diorang kasi aku jawab.. xperlah bukan rezeki aku.. aku selalu mcm ni lau aku ley jwb test ke kuiz ke final lak yg kasi aku down.. baru nk skor.. sob3x..
last dah kan.. last sebagai pelajar.. antara paper terakhir aku duduki... ase nk la gak skor tp xkesampaian agaknyer..



ceh love jer ade kaler.. ahahah pepel lak tuh.. korang paham kan maksud lambang ni???
heartbroken!!! wawawawaa sob3 lagik!




28 nov ni aku setat pektikal.. cane lah aku pektikal nnt.. bosan ker? best ker? hurmmm






diorang dh nk pergi.. lagi beberapa hari lg jmp diorang.. lepas ni dh xjmpa lg dah..
sedey.







p/s: hidup xselalu indah jgn bermimpi menggapai bintang.