Monday, November 29, 2010

kenangan time graduation diploma dulu

hello readers

salam sume..

sekarang dak2 uitm nga grad.. teringat time aku dulu2.. hari bersejarah tu aku smp lewat.. sume org dh bergerak masuk dewan.. time tuh dh kul 8.30am... ekceli kami diminta berkumpul kul 7 lg.. see lewat sejam lebey tuh... then nga kelam kabut tuh aku gtahu kt akak petugas tuh yg aku baru smp no giliran aku 227.. so sedang elok time tuh nga 213 dia terus masukkan aku dlm barisan.. time tuh la baru nk pakai jubah nak pakai topi segala time nga jalan tuh... comot giler asenyer...dhla kasut longgar.. jln terkedek2.. mmg comot giler derrr wa ckp luuu..

then aku tgk org pakai selempang.. aku pun gtahu kat petugas ktne nk amik selempang tuh.. then dia bawak aku kt ketua dia kot mcm lecturer..dia mtk nama n no mtrix aku.. then dia suh aku masuk dewan dulu nnt pe2 hal dia gtahu smula...

aku dh cuak.. mcm frust giler ahh xdpt pakai selempang kan.. tp aku dh redha dah.. xper lah nk wat cane.. then xlama tuh lecturer td bg aku selempang tuh kat dewan.. msa tuh dh nk dekat nama aku.. dia ciap tanya pointer aku nama penuh aku and no matrix sblum bg tuh.. soal siasat dlu.. kot2 tersilap org agaknyer.. eheheh sukerrnyer...akhirnyer dpt gak pakai...

sume tuh kenangan manis n pahit disebalik time aku grad.. nnt grad dgree dh xdernyer merasa selempang lg... aku slek 1 sem.. even 1 sem tp dh xdpt lah kan... xper la bersyukur seadanyer..



No comments:

Post a Comment