Friday, December 31, 2010

salam tahun baru...

hello readers

salam sume..

sempena 1.1.11 kul 1.11 ni ecece sajer jerk kan nk tarikh lawa.. timing pn dh set..aku nk wish kat sume readers blog ni happy new year..semoga korang sume dilimpahi rezeki yg amat murah utk tahun 2011 ni..n sehat selalu..

fistly aku nk panjatkan kesyukuran pd Allah coz aku masih lg bernyawa masih hidup n masih lg bernafas utk harungi hidup pada tahun 2011 ni.. alhamdulillah aku smp diawal tahun 2011 tp xtahu lg lah smp ke x ke penghujung kan? hope umr aku masih pnjg...aku masih ada perasaan nk perbaiki diri utk menjadi hamba Allah yg lebih baik.. hope aku mampu laksanakan..well now i'm already 23 years old.. hehehe... 23 is a sweet number..



p/s : mood: focus nk keje.. siyes ase nk pk masa dpn je skrg..

Thursday, December 30, 2010

empty heart

hello readers

salam sume...

Best betol match malaysia n indon kan... nk jer rasa g sepak gak bola tuh.. menakutkan time bambang dh masuk.. indon mcm dh bangkit.. tp seb baik malaysia still menang berbekal 3 gol yg sblum nyer tuh... well done harimau malaya...

aku de r tgk facebook khairul fahmi tuh.. ramai benau yg add n komen.. tetiba gf dier pon faymes gak,. aku dh add pon blog makwe dier.. hihihi cute jer orgnyer.. khairul fahmi tuh org kelate tp gf dier aku xtahu.. best r baca cerita2 gf dier sal khairul fahmi tuh.. anyway aku doakan diorang sentiasa bahagia ok.. diorang berdua sebaya baru umo 21 tahun muda dari aku laaa derr... =)

dlm nga hepi2 malaysia menang skrg aku lak nga ting tong laa... problem betol.. tp hidup lau xde problem tuh bukan hidup la kan... sedey tension sume cmpur.. telan jelah.. *isk tsk...



p/s: xle describe lebey2...

Monday, December 27, 2010

nama pelik...


ni nama ayahnyer..





ni nama anaknyer...






ni nama penulis blog ahahaha....





hello readers...


salam sumer.. unik x nama kat atas ni? org dulu2 mmg nama pelik2 kan.. tp unik laa.. 1st time aku tahu org nama ratu bagus.. yg dlm citer indon tuh nama cinta.. nama bunga.. =) unik tuhh..
suka gak kan org nama unik ni.. lain dari yg lain..


p/s: sekadar nk share jer...

Sunday, December 26, 2010

dh kawin..


ni muka budak sesat td.. lau aku yg tnjuk jalan n jadi co-pilot mmg xkan smp lah kan... ahahah
kecian diorang seb bek tny2 org.. ahahah aduiii






giliran yg tudung merah lepas ni ok...





ni lah pengantinnyer... =) kwn aku yg pompuan tuh.. dip skali dluh..






ahaks baju siaran ulangan... lantak ah lgpun bukan pakai hari sama pun.. ahahah wei2 aku pelik betol ngan muka aku... ke pancahayaaan yg xcukup??? ahahahaa xtahu lah bedak tuh kot yg wat muka aku jdi mendung.. ekekekee (xnk ngaku gelap) siyes beza ngan warna tangan aku..
*lenguh cover duduk sbb dh sipi katil takot jatuh...





pas tggu turn nk bergambar skali akhirnya dpt jugak...ekekekee




hello readers

salam sume...

rini aku g mjlis kawin kwn aku.. huhuh kat tok bali.. sesat dh td.. kesian kwn aku.. aku ni punya daya ingatan jalan yg sgt low.. asyik2 sesat jer naik ngan aku... maluuuu sgt kt korang.. ahahaha sorry lah yer... seb bek smp gak... so far dia n hubby dier sgt sporting.. layan jer kami nk amik gmbr td.. mesti penat kan3? hehehe niway thanks korang..

aduiii esok dh keje mls lak...


p/s: pe perasaan korang lau tgk awek baru exbf korang dlu sgt jelita, fashion2 n gojes?????? sdgkan rupa kiter ni lak mcm budak tadika baru nk masuk darjah 1..comot momot..hitam legam n xreti lah nk fashion2 ni... ( sigh~~~~~~ )



Friday, December 24, 2010

azam tahun baru anda?

ni la system yg aku duk wat tuh..





hello readers

salam sume..

hye korang.. skrg dh susah sket nk blogwalking n update n singgah2 baca entry korang.. dlm sehari tuh pas balik keje dlm kul 6 tuh rest2 dluh.. then g smyg gosok baju mkn.. mlm tuh baru mandi.. skrg dh makin kerap wat menda yg membahayakan kesihatan iaitu mandi malam.. huhuhu then pas mandi online jap jenguk2 blog korang tertido dah.. kekadang xtutup pn laptop.. xsedar tertido.. dan begitulah seterusnyer.. (-,-)

so far keje system yg aku kena wat dh siap dh pun.. cuma nk kena make up2 sket system tu nk bg nmpk cantik.. kgkwn intern yg len kena wat tax.. pas dh ciap keje system ni barulah aku join wat tax gak.. sebulan pektikal ni aku dh pandai mikrosof acsess ahahahaa drpd yg xpernah belajar trus dh pandai.. =)

esok dh xmas.. aku ase sume org pn dh mula tanam azam masing2 hehehe tanam ker weh? hehehe cm aku gak.. thn depan dh 23 tahun.. jauh lg perjalanan agaknyer.. azam tahun depan aku...

1st sekali nk dapat keje.. hopefully dh dapat keje b4 bulan 12 tahun 2011... walaupun grad dgree tahun dpn dh xdapat pakai selempang mcm diploma dulu tp aku still syukur sbb pointer masih ok.. siyesly rugi sgt 1 sem yg xdapat dekan tuh.. ase nk ulang jer smula.. sob3x.. *td aku msg kwn aku yg sorang ni.. mmg harap sgt2 nk jmp dia time grad dgree nnt sbb dh lama sgt nk jmp dier.. tp dia ckp lau der rezki jmp la lau x dia pun xley wat pe2.. ok.. means dia mmg xnk jmp.. siyesly sedey gak tp xperlah kan.. xley gak nk paksa2 org dh org xsudi.. (-.-) *

2nd nk kumpul duit byk2 nk beli rumah n kete.. hehehe kete dulu kot..hopefully dpt keje thn depan dh ley pakai kete.. kikikiki berangan xsalah kan.. dh survey swift tp kgkwn ckp susah sparepart lak.. t rosak ker susah nk repair..tny mak aku pn dia bg pndapat sama.. kete pelik2 ni susah dpt sparepart then lau nk tolak org nk amik murah2 jer.. pulak dah.. so survey yg len jer lah.. der suggestion x? hehehe

3rd ha yg ni mmg dh lama sgt nk wat cuma yerlah xkeje lg so xde duit.. aku nk ubah suai umah aku ni.. hhehee mak aku xbg sbb dia nk kekalkan mcm ni.. yerlah umah dia kan.. tp aku nk ubah sket2 jer lah.. nk beli langsir baru ker.. sofa baru ker.. yg dh lama sgt nk beli almari n almari dapur yg comel2 sket utk mak aku.. panggil eric leong ke ubah suai umah aku ni hahaha bg suprise sket kt mak aku.. hehhe

tu jer kot wat masa ni.. =))))))

adik aku dh sibuk2 duk tnya aku bila nk kawin.. serabutnyer.. ko carilah sorang anak datuk ke tan sri ke lau nk sgt akak ko ni kawin.. wakakaka!! gilosh materialistik tuh.. ekekeke xder lah.. kekadang org suka kiter tp kiter lak yg xsuka.. kekadang lak kiter suker org tp org lak xsuker kiter,.. ahahaha dh nk wat guano? kwang3x.. hal ni mmg aku dh xamik port dah.. dh malas pk.. lau jmp nnt ader lah.. lau xjmp means xder lah.. lambat cepat jer.. tp xtahulah.. bosan+mls beb.. cewah bunyik cm dh frust bebenor.. memang pon! huhuhuu...lelaki ni makhluk yg membosankan.. skrg ok jer mcm ni.. byk kebaikannyer.. kredit aku topup rm10 skrg ley tahan sebulan! ha tuh kelebihannyer.. hahaha...


p/s: siyes ak dh xsabar nk keje n merasa dapat gaji... hope dlm umo 23 pd tahun 2011 ni aku akan dpt merasa gaji pertama aku... amiiinnnnn....

Tuesday, December 21, 2010

tiada lagi istilah adik yg ada cuma akak sje.. =(



hello readers

salam sume


masuk rini dh 3 hari pose ganti.. ahahah time rajin ni kena ganti nnt dh malas kang susah pulak.. adess... byk hari lg laa... heheh erm gmbr ni time sume org nga kua lunch td.. aku sesorng kt opis wat pe lg kan?? hihi posing le jawabnyer... kwa3 bukan ni yg aku nk citer.. tp td de sowg ex intern dtg opis.. bwk mknan sume laa dtg melawat td.. then time salam dia,. aku pun serba salah nk cium tgn ke x kan.. kot2 adik or muda dr aku.. tp dlm hati aku pk dh lepas intern n dh keje mgkn lebih kurang baya aku or tua setahun.. rupanya dia pun sama serba salah.. dia pn ckp.. eh2 cium tgn ni ntah2 lg tua dr dia.. tsk tsk tsk seee.. seeee.. dh paham??

muka aku mmg nmpk mcm mak budak dah weiiii... haiyooo... tua dh aku ni.. siot jer akak tu td ckp aku tua dr dia.. well umo dia 24.. so xla aku segan time salam aku cium tgn td.. tp dia ckp aku nmpk mcm lg tua dr dia means dia bajet umo aku bape?? 26? 27? ahahahaha well
muka aku mmg nmpk matang pn.. xpe lah.. asal hati muda.. kikkikikiki...



p/s: bos dh berkias2 td sal xdpt elaun.. xpelah.. redha jer.. dulu ckp ada.. mgkin sbb ramai kot 2 yg xley kasi tuh..

Sunday, December 19, 2010

keresahan


hello readers

salam sume...

aduyaiiii aku kannn ... haishh korang tahu kan? alahai...
aku makin runsing... makin resah ni... haish korang pun tahu kan?,,...
mencik mencik mencik laaa...
gelisah..xsenang duduk..habislah aku mcm ni...
smp bila ni... tulunnnn!!!
aku dh ase down lahhh...sedey gak sikit2..haish,.. mcm yg korang tahu lah kan...
nga pk cara yg terbaik skrg...
tp aku xder duit ni.. siyes...
lambatnyer jpa masuk.. dak2 ptptn yg dpt dulu..jpa lmbt sket..
cane nk hidup ni.. masa makin suntuk.. korang tahu kan...
sila rujuk gambar aku yg MONTEL dan TEMBAM tuh yer...


p/s: ni target tahun baru aku ni...

Saturday, December 18, 2010

dia berani confess dia gay.. what say u?

hello readers

salam sume..

haa mesti korang sume pun dh tahu sal ni kan? ala video sal sy gay n sy okey kat youtube tuh laa... eh3 bukan sy la tp dia.. hehehe sy straight ok... hurmm tu hak individu nk confess ke ape ker.. tp kan.. dia xpatut pilih menjadi gay tuh.. mcm yang "tanyalah asyraf" cakap tuh jangan ikut naluri.. pilihan ditangan kita.. niway aku xley nk ckp pe r coz dia dh umo 32.. dh matang nk pk.. jurutera lagi haaa... bukan calang2 org... so ikut dia la kan... nak nasihat pun dh xguna.. dia ley pk sewajarnya...

aku ni asek2 mood xok je aku ni 2-3 hari ni.. banyak betol ( ni) hehehe siyesly lau ckp sal issue ni smp bila pun xkan setel.. SIYES!!! tahu x isu ape? sal kawan baik n boyfren/gurfren ni haaa... aku xsuka r... <-------- ulang ayat aku 10001 kali okey... if kiter der kwn baik n der bf/gf ner yg lebih korang pentingkan? mmg xkan ley jwb kan? sila kelip2 mata tanda bingung...hehehe

tp xpe.. aku paham.. as a fren aku tahu kedudukan aku bawah pada bf ko.. bf ko no 1 aku no 2.. so thats ok.. sorang bakal husband sorang ni kawan.. mmg serba salah.. aku kena paham keadaan dia... mesti bf dia pun nk dia pentingkan dri dia gak kan.. lau jadi kat aku plak? hehehe aku pilih kawan kot.. sbb lelaki bkn ley pecaya sgt.. aha kwn pn xley pcy gak kan? ahahaha ntah depends pd situation la kot.. cehhh ayat selamat.. hehehe

p/s: xsabar tggu final mari menari...

Tuesday, December 14, 2010

SAYA MAHU DIA YANG MENANG =)




hello readers

salam sume..

rini mood aku sikit xelok.. aduhhh lepas ni ape la plak yer.. aku ase cam nk g bercuti jap pastu baru masuk keje balik.. siyesly aku mmg xbley keje terperap.. aku xsuka xtahu laaa.. aku suka keje yg bley g kehulu kehilir jumpa bnda baru org baru...keje ape yerk? okey lah.. dlm hati sgt2 nk buat bsness suatu masa dulu.. tp selepas dihalang supaya smbg dgree aku mcm dh malas.. majuk kengkonon.. ahahaha tp nnti aku dh kawin dah der anak susah lah nk keje cmtu.. target kawin umo 23 *which means tahun depan* tapi xde yg sudi (-,-) ehehehe well aku dh der improvement.. aku dh pandai guna mikrosoft access skrg hehehe ley la nk key in data2 kat opis tuh..


ok dah merapu.. sekarang nk citer sal mari menari.. ni lah pasangan yg aku sgt2 minat ok! heheh mgkin sbb si syikah ni sebaya aku kot?? umo syikah ni 22 thn jgk.. tp dia dh de anak sorang n masih hot... sukerlah dia.. muka dia iras pelakon dynas tuh fariz suami dia tuh pun comel tomel cm dia gak =)


Suami : Mohd Fariz Raeza Mohd. Nizam
Umur : 23 tahun
Isteri: Siti Rasyikah Zolkifli
Umur: 22 tahun
Asal : Berasal dari Terengganu (suami) & Kedah (isteri)
Pekerjaan: Angkatan Tentera Malaysia (suami & isteri)


korang aku doakan korang menang ok! wat yg terbaik utk final.. ekceli aku suka gak pasangan razif sbb diorang punyer tarian mmg sgt best... tp aku suka lg MM ARIZ ni.. ehehehe


p/s: lmbt ag aku kawin.. pasni nk kena keje pulak.. hopefully dpt keje yg best2 sikit.. =)

Tuesday, December 7, 2010

praktikal punyer keje..

hello readers

salam sume..

gatal je tgn asenyer nk update blog tp xder mende pon sbnrnyer nk tulis ni haa..heheh windu kat blog ni je ha..ni kisah sal hal pektikal..aku dh dpt keje sket.. tp nk wat system fail.. agak kelakar la bila budak finance dapat keje budak sains computer.. sbnrnyer fail2 company dia tuh dh der pun.. cuma mgkin dia nk bg aku keje kan.. xder menda sgt nk suh aku wat so nk uji la kreativiti aku la agaknyer... aku pun dh pening kepala nk pk blaja system komputer plak..

ekceli sblm ni der bdak uitm kos sains komputer wat pektikal kat situ.. budak tuh wat la system tax.. so dia bajet sume dak uitm reti wat system kot.. hhuhuhu dia mmg xtahu la amenda kos finance tuh agaknyer.. aku bajet pektikal kat company akaun kena wat akaun.. skali kena wat system.. kwang3x.. hbs lah aku time lecturer dtg melawat nnt.. aku nk tunjuk amenda tah yg aku wat time pektikal ni...risau plak..

anyway xperlah.. aku xnak lah merungut2.. mgkin budak2 lain pun dpt keje yg sama mcm aku jgk.. skrg nga berusaha nk belajar wat system ni.. tetiba kena pandai segala mcm sofware n system dlm masa 3 bln..sbb dia suh submit bulan 2 ni.. then baru aku smbg wat keje guna UBS..

fening sket nk blaja.. ikut hati nak je aku upah dak2 sains komp yg wat.. tp tuh la.. aku anggap ni sbg cabaran utk aku.. mgkin nnt aku keje byk lg menda yg aku kena hadapi yg lgsg xberkait dgn yg aku blaja kan..xperlah.. aku cuba jer lah.. lau x nnt aku xder keje gak nk wat.. xkn nk duk saja sampai bulan 2 kan.. org len pektikal blaja sal company.. operasi n sume sal company tuh tp aku?? ahahahah blaja kos lain bkn jadi student pektikal tp jdi student kos sains komputer sewaktu pektikal.. ahahah..




p/s: cane nk wat system ni????!!!

Wednesday, December 1, 2010

first day pektikal =) best laaa jgk...

hello readers

salam sume

susah x ey jd s/u cmpany? job aku kena tolong s/u wat keje...complicated gak laa tugas tu.. kena always alert.. 1st day rilex g.. seksok xtahu laaa.. byk tol hal sal company ek.. bukan mudah nk setup company n uruskan company upenyer... yg best sume staff n dak2 pektikal gurl.. bos je lelaki.. time bos kuar seronok sgt bercerita sal gurl stuff.. ahahahhaa!!! lau bos pon pompuan aku seolah2 mcm masuk sekolah semua pompuan lak...bestttt laaa =)

dak pektikal sume 5 org.. aku yg paling tua n aku jer dgree yg len sume bebudak.. yg dak poli 2 org umo 19 n diploma.. dak kpm pn diploma umo 20 sorang n umo 21 sorang..time kami g makan td dak kpm tuh kena tackle.. ahahaha kelakar jer ase.. aku kan sbg kakak sulung hahahaha kena la jaga adik2.. siyess xbese... sbb sblm ni asyik dpt yg sebaya sekali dpt yg bebudak.. hehehe xperlah pengalaman baru kawan ngan dak muda...


hurm aku arap sumenyer akan berjalan lancar jerr... lgpun ni baru 1st day... bimbang la seksok.. semoga aku pektikal ngan hepi2 jer... =) amiiinnnnn.......


p/s: suasana baru kan.. bese lah exsaited sket.. xlama lg mesti aku akan bosan... hurmmm