Saturday, January 29, 2011

bangga sangat ke jadi gay or less?

hello readers,

salam sume..

td kan aku baca la kat fb adik aku sal der sorang mamat ni citer dier wat projek ngan BF dier (diulangi boyfren ok!) dalam kete.. lorh.. per hal laaa mamat tuh.. dier ckp wat yg berat2 sbb selama ni dh wat yg ringan2...

ape hal menda gituh nk citer kat notes dlm fb tuh? tp aku xpasan lak dier tag boyfren dier tuh ker x.. bangga sangat ker citer kat org kiter wat menda gituh aku pun xpaham... sekarang kan aku tgk org mcm dh bangga lak lau wat bnda salah.. "cool" la konon2 ikut dunia barat la katakan..

macam2..

p/s: saya gay saya okey! kui3x

Tuesday, January 25, 2011

irwansyah dan zaskia yg comel

irwanshah: bye2 acha.. i kawin dulu.. bini i lagi comel dan muda dari u.. hak3x



zaskia sungkar baru berusia 21 tahun okey..




both pun comel...



zaskia adya mecca pun comel jugak! my fav.. ehehehe




p/s: entry aku asyik citer sal org kawin jerk.. ramai betul org kawin tahun nih.. haippp.. zaquan n irwansyah dah melepas.. tggu majlis fahrin ahmad nih... tggu yer.. i hbs pektikal 3 bulan lg.. keh3x..

oh my mother!

hello readers

salam sume..

td aku nga sembang ngan mak aku kan.. yer lah aku kan dh nk hbs dgree nih.. aku citer ah aku nga nk apply keje.. aku kan org kelantan.. aku pggil mak aku "cik"... tp xsume org kelantan pgl mak diorg cik..

zuana: cik, zuana nga apply kijo loni tp mitop dlm internet jer lah.. ado so kijo kosong kt tesco..

cik: mano?

zuana: kat selangor.. hihihihhi..

cik: olohhh laa jauhnyo.. mg xsoh mitop jauh2 la.. pah nk g kijo nga gapo? kat kota bharu jah eh..

zuana: owh................................


time nih aku dah pk.. alamatnyer memang nanti kawin jer lah kot baru aku dapat keluar kelantan.. tuh pun lau husband org luar ah kan.. xpun husband keje kat luar.. dulu aku nk smbg blaja luar mak aku xbg gak.. (time dgree aku nk mtk uitm shah alam sbnrnyer tp pk2 balik amik jer lah kos yg ada kt uitm kb xsmp hati lak lau xikut permintaan mak aku) wat pektikal kat luar pun xbg.. keje pun xboleh ey? xper lah dah redha.. sedey sikit jer.. hak3x.. dulu kisah jugak sbb bese ah bebudak lg.. ada perasaan ingin mencuba bila dgr kgkwan merantau kenal dunia luar.. time org bercerita kiter mcm xtahu amenda pon.. ade lah perasaan teringin tuh... tp skrg dh xkisah.... aku pn dh bese kena dgn kgkawan istilah katak bawah tempurung tuh... dh lali...



p/s: tp sbnrnyer mak aku dh pesan pn suh cari org kelantan jer..

p/s: nk kumpul duit byk2 keliling dunia suatu hari nanti lau pnjg umurku.. kikikikiki...

Friday, January 21, 2011

tahniah ayu dan zakuan.. cantiknyer baju pengantin korang.. nak jugak boleyy??


owh sy sgt jeles dgn anda wahai ayu.. 1) sbb awk sgt cantekk 2) sbb awk dpt zaquan..
har4x.. alah bukan aku sorang ponn yg jeles.. well.. korang dh memang padan dh pon.. lau zakuan dgn aku mahu dikutuk peminat 10 hari 10 mlm.. keh3x..mslhnyer aku luper mention yg zaquan tuh suker ker org mcm aku? hahahhaa lau aku mention opkos lah jwpnnyer yg pangkal huruf T_ D _ k tuh..



eh aidil mana rita?



weh zaquan.. kiter sebaya beb.. pesal ko cepat sgt kawin nieh haa...



suker weh ngan korang nih... sorg cantik sorang ensem.. anak2 mesti comel2x.. semoga bahagia and happy selalu.. ayu..nk pinjam baju pengantin.. nnt pass katku eyh.. kikikki



nebes ker zaquan? keh3x.. chillex beb..





p/s: sape lg pemain bola sepak kat mesia nih yg single eyh? ada borang 0 x? keh3x.. ok gak tuh jadi WAGS.. <----xley blah duuhhh...

p/s: kredit pic2 nih sume kat google,kat oh bulan.. =)

Tuesday, January 18, 2011

angan-angan yang tinggal kenangan

hello readers

salam sume

ase mcm dh lama xmenulis..arini nk citer sal angan2 zaman kecik.. ala korang pn mesti mcm aku.. kecik2 dulu berangan mcm2 nk wat..tp selalu ckp...

"bila dh besar nanti kan aku nak.. bla bla bla..."


time kecik selalu ckp ala bila nk besar ni.. lambatnyer nak buat itu ini dan sume2 tuh.. bajet org dewasa adalah seorg yg sgt powerfull yg bley wat apa sahaja sbb zaman budak2 terbatas T.T

aku der angan-angan.. lebih tepat lg cita2 aku.. zaman purba zaman aku kecik2 luh aku nk jadi ahli psychology.. xtahu lah nape.. aku dh nampak masa depan dlm bidang psychology nih kot.. kwang3x.. xley blah kan... kikikiki..


aku dh mula set sume2 nih masa aku darjah 3.. yup aku sgt ingat moment tuh.. xkurang xlebih.. mmg darjah 3.. aku dh plan.. aku nk amik psychology.. <--- sorry lau salah eja... then blaja smp dpt phd.. biler dh dpt title DR tuh ley bukak klinik ala2 utk tlg org yg der probs ni release tension..


bila kiter dpt wat org happy n ringan kan beban org bila bercerita kat kiter kan.. ase mcm satu kepuasan kan.. even kiter xdelah bg duit kat dier tp kiter bg pinjam telinga kiter utk dia.. sume org perlu someone bila berdepan probs kan.. tp yerlah xsumer org available utk kiter bila kiter dlm kesusahan n ase nk bercerita kat someone or mtk pendapat..


kat situh aku dh dpt idea wujudkan servis perkhidmatan baru kat malaysia ni.. ermm aku konon2 cita2 nk jadi org yg 1st bukak klinik mcm tuh kat malaysia.. (sgt mat jenin la agak2) see skrg keje org yg pakar motivasi ni dh mewah.. ckp2 sikit org bayar ribu riban.. tp dh melepas pun.. tersasar jauh dah aku skrg.. mgkin klinik mcm tuh dh byk skrg...

dulu aku nk amik kos tuh.. mak aku xkasi.. dia ckp..

"ala org xpas spm pun leh amik kos tuh.."
"tgk kelayakkan tuk amik kos tuh,. alahai 2 kredit pun dh ley apply"
"ko ni nak main2 ke (sbb nk amik kos tuh) nk belajar (belajar mksudnyer amik kos sains or pe2 yg nmpk masa depan sgt terjamin) ?"


well beselah.. xsume yg kiter plan akan jadi.. even kiter nak sgt2 skalipun bnda tuh.. ape nk wat.. mgkin bukan takdir aku.. erm skrg amik bisness kan.. pernah gak pk nk wat supermarket drive tru secara computer based.. sbb aku ase sgt annoying kot nk cari parking lau kiter ngah nk cepat.. tp idea aku tuh smp kena gelak.. tp skrg kat luar negara dh pun ada supermarket drive tru tuh.. ceh terlepas lagi...




p/s: syg giler nk lepas cita2 tuh.. sbb kiter dah tanam dlm diri masa kecik lagi.. tetiba ase nk smbg master in psychology.. tgk lah kan lau panjang umur..

p/s: entry kali ni byk perkataan lepas sbb aku dh terlepas byk perkara yg melepas.. ngeh3 =)

Tuesday, January 11, 2011

ex lover part 1


hello readers

salam sume

tajuk xley blah kan? ahahah aku xtahu lah skrg mcm ngah musim mengawan ker musim semai cintan cintun ker hape.. sume blog aku singgah asek nk citer sal cinta jer.. pelik aku.. aku? ex lover boley? ahahah cehh nak jugak tuh..



ex lover aku yg mana nih aku nk citer.. cett.. ok2 siyes.. meh aku citer sal first love jerlah.. <-- sgt xley blah lg ok! kikikiki ok kiter teruskan...masa tuh darjah 3 eh silap tgkatan 3.. kami kenal sbb skul skali.. tp dia kelas last..aku lak kelas no satu.. erk dia faymes sbb nakal.. 1 skolah kenal dier sbb dier sgt nakal..



dier? xde pe yg menarik pon.. ahahah!!! muke bese2 je.. badan pn sama.. bukan spesis taf mcm aron aziz tuh.. (sbb aku minat aron sbb tu harus sebut aron jugak tgk kn dh byk kali aron) nak dijadikan citer.. aku xsuke duk kelas aku.. sbb sgt stress duk dlm kelas tuh.. bebudak asyik wat ulangkaji pmr jer.. baka malas mcm aku ni pn g r lepak2 kelas kwn aku.. so kt situh la kenal dia..



kgkwn aku suh aku terima dier sbb hopefully ley ubah prangai dier la konon2.. ermm ada lah berubah sikit.. sikit jerrrr... xbyk.. dia jadi makin rajin nk blajar..(katanyer sbb aku kan kelas no 1 dier kelas last so dier nk aku bangga dgn dier <-- bkn nk kasi mak bapak bangga aisehh) sbbnyer cikgu sejarah kelas dier tuh cikgu kelas aku.. selalu aku kena perli cikgu tuh ckp nk dpt menantu kelas hujung.. kt kelas dier lak ckgu tuh selalu la sebut nama aku lau nk mtk tolong or ugut dier.. tp nakal dier tuh tetap xhenti2 jgk..



time tuh xde enset lg.. kami men letak2 surat bwh meja jer.. kelakar lak ase.. pepagi jer ada surat bwh meja.. tuh yg semangat nk g sekolah tuh.. kikikiki surat tuh selit kat buku.. sume surat tuh aku simpan lg.. dari surat yg 1st memula skali dia bg (mtk no fon umah) smp yg last aku terima surat dr dia.. arituh aku kemas2 bilik jmp uncang yg aku letak surat2 yg dier kasi.. fuhhh nostalgia lorh.. terbahak2 aku sesorang dlm bilik.. time putus dluh aku dh sorok sume brg2 n kenangan2 dgn dier.. smp dh lupa letak mana.. sekali dh jmp mmg ketawa smp xnk benti.. ley senyum sorg2 kat opis.. ahahaha



k dah mls nk taip dh.. ase pnjg sgt.. seksok lah smbg part 2 lau rajin..




p/s: kami xpernah simpan gmbr masing2

Thursday, January 6, 2011

komen sikit cerita sal awek tdg shawl yg menjengkelkan..

hello readers

salam sume..

skrg nga hot sal cerita awek tdg shawl kan.. buat lensa rosak yg berani menyuarakan pendapat beliau.. setiap menda tuh der pro n cons.. sisi baik.. bg aku de gak sikit2 yg betul dlm pndapat ko tuh.. sikit je xbyk cthnyer sal ko ckp gurl pakai tudung tp pakai baju ketat.. yer lah kot.. tuh kan ko bg pendapat sal org2 yg kat sekeliling ko.. n ape yg ko tgk.. yg tuh xper.. sbb ko xtuju kat sape2..


cumee yg aku kureng sket sal yg kaler2 tuh xsuker warna warni?? ahahah aiseh xkan nk gurl malaysia pakai jubah hitam jer.. pelangi pun kaler2 yer dak? kuikuikui.. warna2 ni yg wat dunia ceria tau.. lau hitam ni suram jer.. at least ko bg la cadangan kat kami2 gurl ni nak pakai cane..yg bg ko nmpak sopan comel lawa gojes.. bukan main redah komen2 n xbg solution.. selalunyer org yg cuma tahu ckp tapi xbg solution ni ibarat tin kosong tau... bunyinyer kuat tp dlm habuk pun tarak.. tmbah2 time ko letak gmbr fatin liyana.. motifnyer??? aku ase fatin xkenal ko.. n xpernah cari probs ngan ko.. aku ase lah... hihihi... lau ko ckp mix kaler ker.. kaler yg cane? pastel eh? mix ngan hitam putih.. kaler bg sumer gelap2 sket eh? lau awek ko pakai kaler merah terang ker oren ker,. ko xsound jaga ko.. ahahaha.. wuek! kikiiki.. aku sendiri pakai baju kaler2 sbb nk naikkan mood hari aku.. baru ase der feel nk start that day.. lau pakai kaler purple tuh fuhh ase hari terbaik spnjng hari ngeh3x..


ye lah fine ko xsuke berfesyen agaknyer kan..sbb tuh ko xtahu perkembangan semasa dunia fesyen bertudung.. tmbh2 ko lelaki.. manalah pakai tudung.. kwang3x.. lilit2 tuh sume sbb xnk la nmpk cam org yg menutup aurat ni terbatas dlm berfesyen.. tuh pndpat aku lah.. lau org yg free hair ley pakai berstylo-stylo knapa org yg pakai tdg xbleh kan.. tuh yg skrg mcm2 fesyen ade tuh..org kata busana muslimah.. tp skrg kan trend yuna.. dia dh cipta kebebasan berfesyen buat kami2 gurl muslimah ni dlm berfesyen.. bg yg minat n fanatik yuna n selesa dgn trend cmtuh biarlah mereka pilih yg mana sesuai dgn mereka.. yuna pun xder lah xpernah pakai baju kurung kan.. yg mana nmpk sopan yuna pakai tuh xsalah kiter contohi.. sopan disini dlm definisi global yer bukan sopan daripada fahaman aku jer ( cuma aku xminat yuna.. aku suker dgr lagu2 dier jer ) imej dier nk pakai pe2 tuh aku xmasuk cmpur.. lgpun aku ni jenis simple..hihihi tgk org pakai mmg comel.. cuma aku xmampu nk bergaya gitu.. xder duit.. xminat n xsesuai dgn aku.. aku pakai yg mana der jer.. ahahaha.. erm g pon sume de penilaian masing2 sal tuh.. aku paham nape ko suker ana rafali kan sbb dier pakai baju kurung even dier xpakai tudung.. motif ko nyer ko xsuker dak2 pompuan yg pakai seksi2.. tmbh2 lg lau yg pakai seksi tuh yg bertudung.. ok yg motif tuh aku dapat.. thanks bro.. nasihat itu cukup bgs..



cume ko silap sbb bg cth ana rafali.. better ko bg contoh ustazah yg semanis kurma yg sweet ngan husband dier tuh ker.. isteri imam muda asyraf yg lemah lembut tuh ker.. xpun wardina lah kan senang sume kenal.. yg pakai tudung n baju kira ok la xder pakai vintage2 yg mcm ko ckp (luaran aku xtahulah tp setakat yg aku tgk dlm tv xde plak wardina pakai seluar skinny or baju sendat time pakai tudung) hihihii


seterusnyer adush dh lupa point.. kekeke niways masing2 de pro n cons kan.. aku nk ckp byk2 kang aku lak yg kena ngan lensa rosak.. oh no! ahahaaa sape lak nk back up time tuh.. sal fatin tuh aku ase dier ok2 jer.. lgpn fizikal dier dh mmg kurus cmtuh.. xkan nk suh dier pakai baju xxxxL lak..ne der ketat ker haper.. dier pakai baju siap pakai inner hitam ag kt dlm.. xjarang org kata.. kan kan kan.. lensa rosak nk tegur dgn ikhlas tuh dah jadi menda lain sbb dier tuju tepat n padat pd seseorang.. siap letak gambar.. dh jadi mengaibkan org lak.. haa tuh yg xbetul..


sal fesyen2 nih.. sume tuh atas induvidu kan.. pilihan ditangan masing2.. sekadar tegur mengingatkan sesama muslim xde salahnyer.. tp jgn smp mengaibkan.. kata2 tuh kan lebih tajam dari mata pedang...


p/s: hope lyana hisyam chill sket k..

p/s: aku parti bebas k.. xsokong lensa or fatin.. =) sbb msg2 der yg betul yg salah.. lain org lain ragamnyer.. beselah tuh..









Saturday, January 1, 2011

windu budak comel ni..

keciknyer tgn dier..







time adik aku dukung ni nmpk semacam jer...




hello readers

salam sume


windunyer kat dak tecik ni nama dier aqel mikhael... dia suke sebut "teh teh teh teh teh " ahahaha http://niknuar.blogspot.com <---------- ni anak akak aku ni haaa mama dier comel sbb tuh anak pn cute.. opsss abg ipar aku pun chumelll jugak.. kehehe adush windunyer...



p/s: nak anak comel jgk nnti buleyy.. =))


al-fatihah buat faizal yusuf


hello reader

salam sume...

org kata dlm suka ada duka kan? hurm xsgka faizal dh pergi buat selamanye.. niway ada maya tetap best.. part last yg mia gigit kaki faizal tuh kan.. teringat plak.. semoga roh beliau ditempatkan bersama org beriman.. amiinnn...


****************************************************

Pelakon Faizal Yusof telah meninggal dunia akibat serangan jantung di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur pagi Sabtu.

Menurut bekas isterinya, Siti Nordiana, Allahyarham Faizal mengadu sakit jantung dan pelakon drama Tiramisu itu pengsan di rumah Faizal.

"Saya dan isteri Faizal terus membawanya ke Hospital Pusrawi dan dia dimasukkan ke wad ICU. Keadannya pada ketika itu sudah kritikal," katanya yang dihubungi mStar Online, Sabtu.

Jenazah masih berada di hospital dan akan dibawa ke rumah Faizal di Sentul petang nanti.-sumber mstar


p/s: al-fatihah