Tuesday, January 18, 2011

angan-angan yang tinggal kenangan

hello readers

salam sume

ase mcm dh lama xmenulis..arini nk citer sal angan2 zaman kecik.. ala korang pn mesti mcm aku.. kecik2 dulu berangan mcm2 nk wat..tp selalu ckp...

"bila dh besar nanti kan aku nak.. bla bla bla..."


time kecik selalu ckp ala bila nk besar ni.. lambatnyer nak buat itu ini dan sume2 tuh.. bajet org dewasa adalah seorg yg sgt powerfull yg bley wat apa sahaja sbb zaman budak2 terbatas T.T

aku der angan-angan.. lebih tepat lg cita2 aku.. zaman purba zaman aku kecik2 luh aku nk jadi ahli psychology.. xtahu lah nape.. aku dh nampak masa depan dlm bidang psychology nih kot.. kwang3x.. xley blah kan... kikikiki..


aku dh mula set sume2 nih masa aku darjah 3.. yup aku sgt ingat moment tuh.. xkurang xlebih.. mmg darjah 3.. aku dh plan.. aku nk amik psychology.. <--- sorry lau salah eja... then blaja smp dpt phd.. biler dh dpt title DR tuh ley bukak klinik ala2 utk tlg org yg der probs ni release tension..


bila kiter dpt wat org happy n ringan kan beban org bila bercerita kat kiter kan.. ase mcm satu kepuasan kan.. even kiter xdelah bg duit kat dier tp kiter bg pinjam telinga kiter utk dia.. sume org perlu someone bila berdepan probs kan.. tp yerlah xsumer org available utk kiter bila kiter dlm kesusahan n ase nk bercerita kat someone or mtk pendapat..


kat situh aku dh dpt idea wujudkan servis perkhidmatan baru kat malaysia ni.. ermm aku konon2 cita2 nk jadi org yg 1st bukak klinik mcm tuh kat malaysia.. (sgt mat jenin la agak2) see skrg keje org yg pakar motivasi ni dh mewah.. ckp2 sikit org bayar ribu riban.. tp dh melepas pun.. tersasar jauh dah aku skrg.. mgkin klinik mcm tuh dh byk skrg...

dulu aku nk amik kos tuh.. mak aku xkasi.. dia ckp..

"ala org xpas spm pun leh amik kos tuh.."
"tgk kelayakkan tuk amik kos tuh,. alahai 2 kredit pun dh ley apply"
"ko ni nak main2 ke (sbb nk amik kos tuh) nk belajar (belajar mksudnyer amik kos sains or pe2 yg nmpk masa depan sgt terjamin) ?"


well beselah.. xsume yg kiter plan akan jadi.. even kiter nak sgt2 skalipun bnda tuh.. ape nk wat.. mgkin bukan takdir aku.. erm skrg amik bisness kan.. pernah gak pk nk wat supermarket drive tru secara computer based.. sbb aku ase sgt annoying kot nk cari parking lau kiter ngah nk cepat.. tp idea aku tuh smp kena gelak.. tp skrg kat luar negara dh pun ada supermarket drive tru tuh.. ceh terlepas lagi...




p/s: syg giler nk lepas cita2 tuh.. sbb kiter dah tanam dlm diri masa kecik lagi.. tetiba ase nk smbg master in psychology.. tgk lah kan lau panjang umur..

p/s: entry kali ni byk perkataan lepas sbb aku dh terlepas byk perkara yg melepas.. ngeh3 =)

2 comments:

  1. ye lah zu,kuyam dlu pn cita2 nk jd dermatologist.last2 skrg ambik kos engineering, n ada 1 thun lg nk grad dh.jadi la sy engineer.kita xleh dpt semua yg kita nk zu, tp xpe Allah itu maha mengetahui yg terbaik utk kita

    ReplyDelete
  2. omg! aku xsangka adik aku memiliki angan2 yg sgt tip top! supermarket drive thru..so amazing. asal mg xpenah oyat kt ku pom?

    ReplyDelete