Thursday, January 6, 2011

komen sikit cerita sal awek tdg shawl yg menjengkelkan..

hello readers

salam sume..

skrg nga hot sal cerita awek tdg shawl kan.. buat lensa rosak yg berani menyuarakan pendapat beliau.. setiap menda tuh der pro n cons.. sisi baik.. bg aku de gak sikit2 yg betul dlm pndapat ko tuh.. sikit je xbyk cthnyer sal ko ckp gurl pakai tudung tp pakai baju ketat.. yer lah kot.. tuh kan ko bg pendapat sal org2 yg kat sekeliling ko.. n ape yg ko tgk.. yg tuh xper.. sbb ko xtuju kat sape2..


cumee yg aku kureng sket sal yg kaler2 tuh xsuker warna warni?? ahahah aiseh xkan nk gurl malaysia pakai jubah hitam jer.. pelangi pun kaler2 yer dak? kuikuikui.. warna2 ni yg wat dunia ceria tau.. lau hitam ni suram jer.. at least ko bg la cadangan kat kami2 gurl ni nak pakai cane..yg bg ko nmpak sopan comel lawa gojes.. bukan main redah komen2 n xbg solution.. selalunyer org yg cuma tahu ckp tapi xbg solution ni ibarat tin kosong tau... bunyinyer kuat tp dlm habuk pun tarak.. tmbah2 time ko letak gmbr fatin liyana.. motifnyer??? aku ase fatin xkenal ko.. n xpernah cari probs ngan ko.. aku ase lah... hihihi... lau ko ckp mix kaler ker.. kaler yg cane? pastel eh? mix ngan hitam putih.. kaler bg sumer gelap2 sket eh? lau awek ko pakai kaler merah terang ker oren ker,. ko xsound jaga ko.. ahahaha.. wuek! kikiiki.. aku sendiri pakai baju kaler2 sbb nk naikkan mood hari aku.. baru ase der feel nk start that day.. lau pakai kaler purple tuh fuhh ase hari terbaik spnjng hari ngeh3x..


ye lah fine ko xsuke berfesyen agaknyer kan..sbb tuh ko xtahu perkembangan semasa dunia fesyen bertudung.. tmbh2 ko lelaki.. manalah pakai tudung.. kwang3x.. lilit2 tuh sume sbb xnk la nmpk cam org yg menutup aurat ni terbatas dlm berfesyen.. tuh pndpat aku lah.. lau org yg free hair ley pakai berstylo-stylo knapa org yg pakai tdg xbleh kan.. tuh yg skrg mcm2 fesyen ade tuh..org kata busana muslimah.. tp skrg kan trend yuna.. dia dh cipta kebebasan berfesyen buat kami2 gurl muslimah ni dlm berfesyen.. bg yg minat n fanatik yuna n selesa dgn trend cmtuh biarlah mereka pilih yg mana sesuai dgn mereka.. yuna pun xder lah xpernah pakai baju kurung kan.. yg mana nmpk sopan yuna pakai tuh xsalah kiter contohi.. sopan disini dlm definisi global yer bukan sopan daripada fahaman aku jer ( cuma aku xminat yuna.. aku suker dgr lagu2 dier jer ) imej dier nk pakai pe2 tuh aku xmasuk cmpur.. lgpun aku ni jenis simple..hihihi tgk org pakai mmg comel.. cuma aku xmampu nk bergaya gitu.. xder duit.. xminat n xsesuai dgn aku.. aku pakai yg mana der jer.. ahahaha.. erm g pon sume de penilaian masing2 sal tuh.. aku paham nape ko suker ana rafali kan sbb dier pakai baju kurung even dier xpakai tudung.. motif ko nyer ko xsuker dak2 pompuan yg pakai seksi2.. tmbh2 lg lau yg pakai seksi tuh yg bertudung.. ok yg motif tuh aku dapat.. thanks bro.. nasihat itu cukup bgs..



cume ko silap sbb bg cth ana rafali.. better ko bg contoh ustazah yg semanis kurma yg sweet ngan husband dier tuh ker.. isteri imam muda asyraf yg lemah lembut tuh ker.. xpun wardina lah kan senang sume kenal.. yg pakai tudung n baju kira ok la xder pakai vintage2 yg mcm ko ckp (luaran aku xtahulah tp setakat yg aku tgk dlm tv xde plak wardina pakai seluar skinny or baju sendat time pakai tudung) hihihii


seterusnyer adush dh lupa point.. kekeke niways masing2 de pro n cons kan.. aku nk ckp byk2 kang aku lak yg kena ngan lensa rosak.. oh no! ahahaaa sape lak nk back up time tuh.. sal fatin tuh aku ase dier ok2 jer.. lgpn fizikal dier dh mmg kurus cmtuh.. xkan nk suh dier pakai baju xxxxL lak..ne der ketat ker haper.. dier pakai baju siap pakai inner hitam ag kt dlm.. xjarang org kata.. kan kan kan.. lensa rosak nk tegur dgn ikhlas tuh dah jadi menda lain sbb dier tuju tepat n padat pd seseorang.. siap letak gambar.. dh jadi mengaibkan org lak.. haa tuh yg xbetul..


sal fesyen2 nih.. sume tuh atas induvidu kan.. pilihan ditangan masing2.. sekadar tegur mengingatkan sesama muslim xde salahnyer.. tp jgn smp mengaibkan.. kata2 tuh kan lebih tajam dari mata pedang...


p/s: hope lyana hisyam chill sket k..

p/s: aku parti bebas k.. xsokong lensa or fatin.. =) sbb msg2 der yg betul yg salah.. lain org lain ragamnyer.. beselah tuh..









8 comments:

  1. ye ah zu,sy pn xsuka kalau pakai kaler plain ja,so biar ah nk kalerful pn kan? :D
    hehe

    ReplyDelete
  2. keh2. tau xpe. tbe2 je nk kondem2 org ber-shawl pcik tuh..

    ReplyDelete
  3. pakai sume hitam la baru rocks..hehe

    ReplyDelete
  4. huhu..bg sy, what so eva, bertudung is nice..hehe..
    cuma pada seseorang tu, kena lah pandai2 matching dgn pakain kaalau da bertudung...ye dak..
    :)

    ReplyDelete
  5. tudung2 shawl cun.. so pemakai jadi cun.. gua suka yang cun.. so semua cun ah.. haha

    ReplyDelete
  6. harap harap benda senyap ahh, dan gua rasa macam dah senyap... kot laaa

    ReplyDelete
  7. kuyam : haah betul setuju sgt =) tmbah2 lau pakai pepel hihhihi

    aen: awk pakai shawl jgk ey? bgs2

    gaban: mak aih.. ni fesyen pe lak.. gothic ey? kikiki

    ubi: oh sy tahu awk mmg minat gurl bertudung kan! heheh sy baca profile awk =)

    hamzah: kemain lg suke... bgs la minat yg bertudung =)

    ReplyDelete
  8. he2..betul tu..isu neh panas la...heheh

    ReplyDelete