Tuesday, January 25, 2011

oh my mother!

hello readers

salam sume..

td aku nga sembang ngan mak aku kan.. yer lah aku kan dh nk hbs dgree nih.. aku citer ah aku nga nk apply keje.. aku kan org kelantan.. aku pggil mak aku "cik"... tp xsume org kelantan pgl mak diorg cik..

zuana: cik, zuana nga apply kijo loni tp mitop dlm internet jer lah.. ado so kijo kosong kt tesco..

cik: mano?

zuana: kat selangor.. hihihihhi..

cik: olohhh laa jauhnyo.. mg xsoh mitop jauh2 la.. pah nk g kijo nga gapo? kat kota bharu jah eh..

zuana: owh................................


time nih aku dah pk.. alamatnyer memang nanti kawin jer lah kot baru aku dapat keluar kelantan.. tuh pun lau husband org luar ah kan.. xpun husband keje kat luar.. dulu aku nk smbg blaja luar mak aku xbg gak.. (time dgree aku nk mtk uitm shah alam sbnrnyer tp pk2 balik amik jer lah kos yg ada kt uitm kb xsmp hati lak lau xikut permintaan mak aku) wat pektikal kat luar pun xbg.. keje pun xboleh ey? xper lah dah redha.. sedey sikit jer.. hak3x.. dulu kisah jugak sbb bese ah bebudak lg.. ada perasaan ingin mencuba bila dgr kgkwan merantau kenal dunia luar.. time org bercerita kiter mcm xtahu amenda pon.. ade lah perasaan teringin tuh... tp skrg dh xkisah.... aku pn dh bese kena dgn kgkawan istilah katak bawah tempurung tuh... dh lali...



p/s: tp sbnrnyer mak aku dh pesan pn suh cari org kelantan jer..

p/s: nk kumpul duit byk2 keliling dunia suatu hari nanti lau pnjg umurku.. kikikikiki...

3 comments:

  1. mak sy pn nk org kelatey
    mak aihhh~

    ReplyDelete
  2. I think you mom only did so because she wants to spend more time with you..

    ReplyDelete
  3. betol apa enol ckp...dia dh melepas nk spend time ngn anak sulung dia..aku merantau dr form 1 tau..mana penah dok lelama kt umah..

    tp aku nk mung apply keje yg kedebom la..seswai ngn result mung yg gempak seyhh..hahaha..ok?

    xkisah dok memana pun, dok kelantan pun ok apa, living cost rendah, senang nk cpt kaya, siyes aku ckp...

    dok luar ni, pepaham la, mana nk dpt benda2 murah. setakat hiburan tu, apalah sgt, bkn hiburan yg kita cari dlm hidup..

    wahh, tetiba kena tazkirah ngn aku..haha..

    ReplyDelete