Thursday, February 3, 2011

bila bila bila bila?

salam

bila kita sedih.. kita xtahu nk citer pada sape sbb sume org ada masalah dan hidup sendiri... jadi kita diam...
bila mereka mahu kita,. kita pergi dan tadah telinga dan pikir cara yang terbaik utk tolong mereka semampu yang boleh... walaupun tahu yg mereka belum tentu mampu atau xkan wat pun perkara sama...

dengan kawan:
"eh sorilah aku xley teman ko lah,. aku kena jaga anak sedara aku lah"
"weh aku exam minggu depan,. ko nak ape nih sebenarnya?"
"oh aku xley teman ko ar skrg.. keluarga aku nk g jejalan,.ni lagi penting"
"aku gaduh ngan bf aku arini.. tolong ah paham.. aku pun dah de masalah ni nk dengar masalah ko lg... plezzz ahh"
"eh husband aku xmakan lagi nih.. aku xde masa nak dgr masalah ko.. aku xmasak lagi kat hubby aku ni"

sume org pernah wat silap..sbg kawan harus kita "ala jgn la amik port sgt.. menda2 kecik mcm ni " at the end kita sbnrnyer xmintak byk pon.. if mereka tol2 berkawan dgn jujur,. mereka tu lah yang tersisa sekarang 2 pun lau ada r.. yang lain~ sigh.. xperlu describe..


dengan bf (dulu2):
pagi= 1 msg mowning
mlm= 1 msg nyte..
dan begitulah sehari-hari...kol? memang x lah sbb jimat.. nnt hbs kredit.. sehari 2 msg cukup,
kekadang xmsg pun dlm sehari...asyik kiter je msg.. org bz kan.. xper lah.. paham..
aku? mkn hati ulam jntg jer... xtahu pun pe guna adanya aku.. boring rupanyer kapel nih..
sbb dlm hidup lelaki.. gf dia hanya utk masa terluang..dh bosan nk mati baru lah cari gf..
sbb bila kgkwan sibuk dgn gf memasing dia pun gatal gak kan.. yer lah nk menunjuk yg "hei aku pun der gf gak lah" tpi?? entah lah.. mcmne lah nk cakap lg tah...
cuz rank dlm hidup dia
1) kawan
2) family
3) moto/kete
4) game komputer
5) kuar lepak2 n jejalan
6) keje/blaja
dan selepas sume2nya
100001) baru gf dia...


lelaki mmg mcm nih ker?
=pas 2 tahun kapel dan lalui mcm2.."awk syg sy x? lau syg kiter jadi kwn eh.. sbb sy dah kenal dgn org len 2 mggu lepas...(owh pala hotak awk ah.. ko leh pilih org yg ko kenal 2 mggu dari org yg ko kenal 2 tahun? okey xper ko berhak pilih mgkin aku xcukup bgs kan)
=ko n gf ko nek bas.. then gf ko nk turun bas..tp benda nk picit2 supaya bas benti tuh rosak.. ko suh gf ko yg bgtahu sendiri pak cik bas suh benti bas sbb ko sayang nk bangun nnti org amik tempat duduk ko.. (angkat kaki trus...xgentleman r.. t lau org acukan pisau ko xley defend aku.. mesti ko lari selamat diri dulu)

ok owh skrg paham lah kan.. kapel tuh boring..


so pe aku nk citer nih sebenarnyer?


kesimpulan aku.. : aku sayang blog aku.. full stop.

weh pesal tajuk ko bila bila bila?

sbb bila aku sedey lah aku suka ckp "bila"

nak gain rasa semangat balik..

BILA AKU DAH BERJAYA NANTI.. AKU NAK WAT MAK AYAH AKU BANGGA DENGAN AKU..


p/s: entry ni xdop pekdah.. xyah baca pun... sume pasal aku sume boring2 jer..

1 comment:

  1. kuyam rs entry ni menarik lah zu
    yes,it really happens in real life
    couple mmg boring
    pergh! :)

    ReplyDelete