Thursday, March 31, 2011

jimmy choo harus menang!

eh camner yer cerita sal jimmy choo yang nak beli semula brand dier? aku dah dengar lama tapi xsempat nak review jer.. sajer share sini sebab nak dengar cerita dari korang jugak.. tapi aku xsure sal dier jual saham tuh orang cakap sebab nak bayar hutang?? kalah judi? macam xley caya jer?

luis vutton pun nak beli brand jimmy choo tuh kan? hopefully dapat lah smula kat tuan yang asal.. datuk jimmy choo dah bawak nama malaysia.. kita bila lagi? patriotik ah sikit.. rambutan pun dah singaporean lychee.. kang malaysia jadi singaporean neighbour lak!

nih info sal datuk jimmy choo..

Dato' Jimmy Choo OBE, born Choo Yeang Keat, (Chinese: 周仰杰) [1] is a Malaysian fashion designer based in London, United Kingdom. He is best known for founding Jimmy Choo Ltd that became known for its hand-made women's shoes.

Choo was born in Penang, Malaysia into a family of shoemakers. He is of Chinese Hakka [2]descent. He made his first shoe when he was 11 years old. He is perhaps the most notable of students of Cordwainers Technical College in Hackney from which he graduated in 1983. (The college is now part of the London College of Fashion.) Choo has divulged that he worked part-time at restaurants and as a cleaner at a shoe factory to help fund his college education.

Jimmy Choo's beginnings can be traced back to his workshop in Hackney, North London, which he opened in 1986 by renting an old hospital building. His craftsmanship and designs were soon noticed and he came to the verge of international notability when his creations were featured in a record eight pages in a 1988 issue of Vogue magazine. Patronage from Diana, Princess of Wales from 1990 onwards further boosted his image.

In 1996, he co-founded Jimmy Choo Ltd with British Vogue accessories editor Tamara Mellon.

In April 2001, Choo sold his 50% stake in the company for £10 million. He has since been concentrating his work on the exclusive Jimmy Choo Couture line produced under license from Jimmy Choo Ltd. The Jimmy Choo London line, also known as Jimmy Choo Ready-To-Wear or, simply, Jimmy Choo, is under the purview of Tamara Mellon. The ready-to-wear line has expanded to include accessories such as handbags.

Choo lives in London. He is currently involved in a project to set up a shoemaking institute in Malaysia, where his iconic status is often evoked to inspire budding shoemakers and fashion designers. His company Jimmy Choo Ltd. produces some of the most expensive high-end shoes.

Choo's son is IT entrepreneur Danny Choo.



sumber wikipedia


p/s: mana yang Malaysia bolehnyer?

Sunday, March 27, 2011

need to rest..

hello readers

salam sume..

byk tol menda yang jadi dalam hidup aku sekarang..tapi banyak yang duka.. ujian tuhan agaknyer.. aku kena hadapi sumenyer.. slow2 boleh lah.. well pektikal aku tinggal lagi 3 minggu nak habis.. yang part nak habis pektikal 2 best tapi thesis lak pening pale.. aku pun xbape paham sangat nak wat.. tanya kawan2 pun diorang cam blur gak.. lagipun susah nak paham lau ajar ikut fon or tenet nih.. lau bley nak ajar depan2 baru paham..

penat kot sikit sekarang.. bukan penat ngan keje tapi penat ngan fikir masa depan.. macam2 benda kena fikir.. lepas satu persatu kena rancang.. aku igt pas hbs pektikal nih aku nak rest lah kejap.. nak bawak diri.. waaa kemain lagi.. bawak diri siot.. xder lah kan nak g jejalan lah sikit before keje.. nak rest yang betol2 rest.. bukan takat pale jer nak rest hati pun nak rest.. nga jiwa kacau lagi.. hohoho xder menda len ah kan lau jiwa kacau tuh.. malas nak taip sal sebabnyer.. mungkin korang dah ley agak..ni update ringkas jer sbb dah rindu nak menulis even not in mood sangat nak tulis...


p/s: mahu cepat lupakan dia...

Friday, March 25, 2011

rambutan is singaporean lychee?



The rambutan (pronounced /ræmˈbuːtən/; taxonomic name: Nephelium lappaceum) is a medium-sized tropical tree in the family Sapindaceae, and the fruit of this tree. It is native toIndonesia, Malaysia, The Philippines, Sri Lanka and elsewhere in Southeast Asia, although its precise natural distribution is unknown. It is closely related to several other edible tropical fruits including the Lychee, Longan, and Mamoncillo. It is believed to be native to the Malay Archipelago,[3] from where it spread westwards to Thailand, Burma, Sri Lanka and India; eastwards to Vietnam, the Philippines and Indonesia.[4] The name rambutan is from the Malayword rambutan, which literally means hairy caused by the 'hair' that covers this fruit, and is in general use in Malay and Filipino.[4]

sumber dari wikipedia..


xsilap aku lah rambutan ni 100% berasal dari malaysia.. rambutan tuh org melayu dari malaysia yang bagi nama.. nape lak leh jadi SINGAPOREAN lychee lak?

nape cmtu eh.. xder ker orang yang nk tegakkan keadilan buat malaysia? sian ah kat malaysia nih.. tetiba singapore dapat nama pe de hal... haish..

Wednesday, March 23, 2011

SELAMAT TINGGAL - ZIZAN DAN DINA

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Tuesday, March 22, 2011

hurt..

sudah lama kami begini..
sudah lama menderita..
hati dan perasaan bagai diragut..
kadang kala aku seperti tidak kenal erti keluarga bahagia..
aku tidak tahu apa itu kasih sayang..
aku mahu senyum..
aku juga mahu gembira sekali lagi..
aku rindu saat kita masih bersatu..
kenapa begini..
kenapa buat kami begini..
kenapa harus jadi begini..
pertanyaan kami tiada noktah..
aku tidak tahu...
dia masih ada atau tidak..
masih ada cinta atau tidak..
masih ada sayang atau tidak..
mengapa kami harus dihukum begini..
salahkah kami menagih sedikit kasih..
sedikit perhatian..
aku kesal..

jasad yang ada tapi roh dibawa lari...
oleh siapa?
si durjana..
enam tahun sudah berlalu..
bila mahu kembali kepada kami?
bila mahu bahagia?
bila mahu seperti dulu lagi?
kami sudah tidak berharap lagi..
kami sudah redha..

aku kasihan pada adik..
dia hanyut..
dia mahu jadi dewasa..
dia mahu kenal dunia..
dia mahu dipimpin..
dia mahu kasih sayang..
dia juga mahu..
apa yang aku pernah rasai..
suatu masa dahulu...
walau cuma sementara..

aku harus maju..
tuju syurga dihadapan..
hentikan tangisan ibuku..
pulangkan semula kebahagiaannya..
semoga kali ini kekal abadi...

sayangku padanya sudah lupus..
perasaan itu sudah tidak wujud..
pabila setiap kali dia buat airmata ibuku menitis..
tuhan itu maha adil..
semoga dia sedar suatu masa nanti..
semoga waktu itu tidak terlalu terlambat buatmu nanti................



p/s: kdg2 org xpaham nape kiter susah nk senyum...

Thursday, March 10, 2011

long lost love



hello readers

salam sume..

bosan jer rini padahal thesis xsiap2 lg.. xder mood nk wat.. arini aku nk wat sesi jejak kasih sikit ley? hahaha xder lah sajer gediks... bila tgk org lain ada someone special aku pun ase nk kongsi gak kisah aku.. hihihii ha kan nmpk gediks tuh... ahahaha

dulu aku de kapel ngan sorang boy cina nih.. nama dier steven.. nama cina dier biarlah rahsia.. hak3 xkan nk gtahu kot..nanti korang kenal pulak.. ahahah ermm dh lama sangat dah.. dalam tahun 2007 gituh...lupa lah.. kwang3x.. muker dier mcm gmbr kat atas nih...iras2 lah..

boy cina nih aku puji sikit sbb sgt gentleman.. ok ada lah boy melayu yg mcm tuh tp jarang lah kan..kami xputus pun cuma lost contact jer.. enset dier hilang.. alasan nk putus kot? ahahaha act aku tahu yg hubungan kami xsiyes.. dier siap tanya aku.. lau dia kapel ngan aku nih dier kena masuk melayu ker? orang cina nih anggap "islam" tuh melayu... aku ckp lah.. lau nak kawin dier kenalah tukar agama... lau x aku xley kawin ngan dier... so dier pun hurmmmmm panjang tol pikir tuhhhh....

banyak sgt kot halangan utk hubungan kami tuh... aku nih xreti sangat nk speaking2.. dier pulak xreti bahasa melayu.. sikit2 bleh lah..so setiap kali msg or kol kena speaking!!! BI dier pun kelaut gak.. bukan bgs sgt.. penah skali time kami nga borak mak dier panggil do dgr ah dier ckp cina ngan mak dier haram jadah aku xpaham mandarin!!! wakakaka coz dulu aku xamik bahasa mandarin as my third language... tapi xlama pas tuh dier cari aku balik.. ada gak ah dier kol2.. then senyap smula..

huhuhu well steven thanks sbb bg aku pengalaman kapel ngan orang cina.. aku xtahu lah nape ko nak kapel ngan aku... hahaha ko bosan agaknyer kan time tuh.. aku terima sbb aku igt ley lah kan bwk ko masuk islam ker lau ko tol2 siyes ngan aku.. tp aku xpaksa lah kan ko masuk islam.. tuh terpulang pada ko jer... tapi islam itu indah.. rugi lah ko xsempat kenal islam kan... tp tengkiu atas pengalaman ini steve...

=)

p/s: dia panggil aku darling.. ahaha melayu ke cina ker panggilan manjanyer sama jer rupanya...

my siblings ~


ni akak sulung aku dan dier punyer happy family.. =D love aqel so much!!!!
akak aku nih umo 28 thn nih.. sebaya ngan abg ipar aku..si kenit tuh baru nak masuk setahun jagung.. hihih jagung pun lagi tua dari dier.. dier xsmp setahun lg.. kwang3 muka aqel xley blah.. mls tol nk posing si kenit tuh...



nih adik aku no 3.. hihihi si diva kat umah.. yang sebelah kiri tuh yang hidung kemek tudung putih tuh lau xkenal jaga korang.. ahahah




ha yang koya teramat nih yang bongsu.. ahahaha koya tuh roti kaya tau.. ahaha!



diorang nih jer lah adik beradik aku.. 4 org jer.. time kecik2 ase mcm ramai tp bila dh besar ase mcm sikitnyer lah adik beradik 4 org nih.. bila sume dh keje dan belajar xde orang jadinyer kat umah.. sob3x.. mish all of u..

how sweet! =D


ini anak cella and mario...



diorang dah ada 4 ekor anak.. hik3 pelik jer guna ekor.. ahahahahaaa

aku bg nama ringkas jer

DO
RE
MI
FA


dah! cukup 4 ekor..


2 hitam ikut mario 2 lg perang ikut cella.. yg dlm gmbr nih FA.. hik3




p/s: kekadang kompius.. aku nih dikira pencinta kucing ker? ahahah!!! tp aku ase mcm tuh lah..
ngeeeee~ sebab aku mmg xley tgk kucing.. ase geram nk usap.. nk belai.. nak main2 ngan kucing... hahahaha

Tuesday, March 8, 2011

HEARTBEAT

hello readers

salam sume..

weh korang jom ah join heartbeat! hehehe masyukk la..

xcaya? jom tgk earning cik epal..

http://cikepal06.blogspot.com/2011/03/update-duit-heartbeat-baru-pasang-dah.html

memula aku nk letak cara2 nak pasang tuh tapi xperlah aku pk bek bagi kredit kat cik epal jer.. so korang silalah usha2 heartbeat nih...






nak join klik banner diatas =D


p/s: menda free jer ponnn aku pun try2 jer lah..

Friday, March 4, 2011

jangan benci saya kerana saya cantik

Lirik Lagu Keri Hilson - Pretty Girl Rock

Uh uh uh aahh uh uh
I can do the pretty girl rock rock
Rock to the pretty girl rock rock rock
Now what's your name

My name is Keri, I'm so very
Fly oh my is a little bit scary
Boys wanna marry looking at my deri
And you can stare but if you touch then ima beri

Pretty as a picture
Sweeter than a swisher
Mad cause I'm cuter than the girl that is with ya

I ain't gotta talk about it baby you can see it
But if you want I'll be happy to repeat it

My name is Keri, I'm so very
Fly oh my is a little bit scary
Boys wanna marry looking at my deri
And you can stare but if you touch it ima beri

Pretty as a picture Sweeter than a swisher
Mad cause I'm cuter than the girl that is with ya
I can talk about it cause I know that I'm pretty
If you know it too then ladies sing it with me

All eyes on me when I walk in,
No question that this girl's a
Don't hate me cause I'm beautiful
Don't hate me cause I'm beautiful
My walk my talk the way I dress
It's not my fault so please don't trip
Don't hate me cause I'm beautiful
Don't hate me cause I'm beautiful

Aye, now do the pretty girl rock rock rock
Do the pretty girl rock rock rock
Do the pretty girl rock rock
All my ladies do the pretty girl rock rock rock
Do the pretty girl rock rock rock
Do the pretty girl rock rock
Do the pretty girl rock

Now were you at,
If your looking for me you can catch me
Cameras flashing, daddies turned his head
As soon as I passed him Girls think I'm conceded
Cause I think I'm attraction
Don't worry about what I think why don't you ask him

Owoaah..
Get yourself together don't hate(don't do it),
Jealous is the ugliest trait(ohh, don't do it)
I can talk about it cause I know that I'm pretty
If you know it too then ladies sing it with me

All eyes on me when I walk in,
No question that this girl's a 10
Don't hate me cause I'm beautiful
Don't hate me cause I'm beautiful
My walk my talk the way I dress
It's not my fault so please don't trip

Don't hate me cause I'm beautiful
Don't hate me cause I'm beautiful
Doing the pretty girl rock rock rock
Do the pretty girl rock rock rock
Do the pretty girl rock rock
Do the pretty girl rock rock
All my ladies do the pretty girl rock rock rock

Get low with your pretty girl rock rock rock
Steal the show with your pretty girl rock rock rock
All my ladies do the pretty girl rock rock rock
Sing it with me now..

All eyes on me when I walk in,
No question that this girl's a 10
Don't hate me cause I'm beautiful
Don't hate me cause I'm beautiful
My walk my talk the way I dress
It's not my fault so please don't trip
Don't hate me cause
I'm beautiful
Don't hate me cause I'm beautiful..



p/S: jangan salah faham dengan tajuk ok.. ahahahaha!