Thursday, March 10, 2011

long lost love



hello readers

salam sume..

bosan jer rini padahal thesis xsiap2 lg.. xder mood nk wat.. arini aku nk wat sesi jejak kasih sikit ley? hahaha xder lah sajer gediks... bila tgk org lain ada someone special aku pun ase nk kongsi gak kisah aku.. hihihii ha kan nmpk gediks tuh... ahahaha

dulu aku de kapel ngan sorang boy cina nih.. nama dier steven.. nama cina dier biarlah rahsia.. hak3 xkan nk gtahu kot..nanti korang kenal pulak.. ahahah ermm dh lama sangat dah.. dalam tahun 2007 gituh...lupa lah.. kwang3x.. muker dier mcm gmbr kat atas nih...iras2 lah..

boy cina nih aku puji sikit sbb sgt gentleman.. ok ada lah boy melayu yg mcm tuh tp jarang lah kan..kami xputus pun cuma lost contact jer.. enset dier hilang.. alasan nk putus kot? ahahaha act aku tahu yg hubungan kami xsiyes.. dier siap tanya aku.. lau dia kapel ngan aku nih dier kena masuk melayu ker? orang cina nih anggap "islam" tuh melayu... aku ckp lah.. lau nak kawin dier kenalah tukar agama... lau x aku xley kawin ngan dier... so dier pun hurmmmmm panjang tol pikir tuhhhh....

banyak sgt kot halangan utk hubungan kami tuh... aku nih xreti sangat nk speaking2.. dier pulak xreti bahasa melayu.. sikit2 bleh lah..so setiap kali msg or kol kena speaking!!! BI dier pun kelaut gak.. bukan bgs sgt.. penah skali time kami nga borak mak dier panggil do dgr ah dier ckp cina ngan mak dier haram jadah aku xpaham mandarin!!! wakakaka coz dulu aku xamik bahasa mandarin as my third language... tapi xlama pas tuh dier cari aku balik.. ada gak ah dier kol2.. then senyap smula..

huhuhu well steven thanks sbb bg aku pengalaman kapel ngan orang cina.. aku xtahu lah nape ko nak kapel ngan aku... hahaha ko bosan agaknyer kan time tuh.. aku terima sbb aku igt ley lah kan bwk ko masuk islam ker lau ko tol2 siyes ngan aku.. tp aku xpaksa lah kan ko masuk islam.. tuh terpulang pada ko jer... tapi islam itu indah.. rugi lah ko xsempat kenal islam kan... tp tengkiu atas pengalaman ini steve...

=)

p/s: dia panggil aku darling.. ahaha melayu ke cina ker panggilan manjanyer sama jer rupanya...

2 comments:

  1. hehe..saye pun ade rakan yg kapel dengan budak perempuan cina :)

    ReplyDelete
  2. wah..ade couple ngan bdk cina ye....
    camner leh kenal??

    ReplyDelete