Friday, April 29, 2011

saat jatuh

bila kita dh smp 1 tahap dlm hidup yang mana semuanya hanyalah depends pada kita...
aku dh smp tahap tuh... aku xtahu mana nak halakan hidup aku sekarang... siyesly masa nih aku rasa kedudukan aku pada tahap 0.. sifar... aku xde sapa2 n xde org ley tolong aku... aku kena usahakan sumenyer sndiri.... aku xtahu mana nak pergi dan apa perlu aku buat... paham kan apa aku rasa? tambah2 pulak aku nih dari kampung... where should i start????

aku xley nk bergantung kat kawan2 sgt.. diorang ada rancangan diorang sendiri.. kalau pun aku ajak xsemestinya diorang nak kan... so skrg hanya aku jer dapat tolong diri sendiri.. tapi masalah aku... aku nk ke bandar KL tak tahu pulak nk duduk kat mana... sementara nak cari keje kan... nak menumpang... tuh la pasal sampai bila kan nak tumpang nih.. sedang kan aku xdapat keje dan umah sewa aku sendiri lagi... aku ada akak yg baik.. sudi tumpangkan aku dan tolong aku sume tapi.. xtergamak nak nyusah... lagipun dia duduk kat putrajaya.. jauh kot dari KL... yang mana time interview arituh cost rm50 tambang pergi balik lrt,erl dan teksi dari umah dia ke tmpat interview aku kat KL tuh...lau aku duk umah akak aku sekalipun.. nak berulang tiap2 hari g keje kat KL.. tak mampu lah rm50 sehari untuk transpot saja....gila ker duit hbs kat transpot xmasuk makan lagi... lainlah gaji aku rm5 ribu sebulan...

1 lagi konflik aku.. sal mak aku.. aku paham dia bimbang.. dia tak nak bagi aku pergi interview jauh2...tak nak aku keje jauh2... lau nak keje kat KL pun biar dekat dengan umah akak aku... camne tah nak terangkan kat dia yang umah akak aku tuh kat putrajaya yang mana kos transpot mahal kalau aku keje kat KL..tambah pulak aku memang paham yang dia nak aku keje kat kb jer.. xkisah keje apa pun... so cmne skrg...

agak serabut lah....

THESIS OWW THESIS


rasa puas bila tengok hardcover thesis kiter sendiri yang dah siap.. selama nih tengok thesis orang lain jer... sekarang dengan rasmi saya sudah habis degree!! yeay!

ok sekarang aku xtahu nak smbung master ker tak... aku ase better aku sambung master then pastu apply untuk pensyarah... aku sedey sikit lah.. result aku xlah teruk... tapi persaingan sekarang kan memang sangat mencabar... huuuuuu~ aku mintak and apply sume pun susah nak dapat.. requirement dier tinggi... nak bahasa cina lah... nak yang fluent bi lah... aku? haremmm nak ada sume tuh... nk ckp bi pun gagap... uishhh cmne nih.... sekarang aku tawakal jer... aku dh usaha apply keje... sekarang atas rezeki jer lah...

Wednesday, April 27, 2011

unik! sungai atas sungai




Magdeburg Water Bridge, Jerman


Jambatan Magdeburg Water ini sangat unik kerana bukan saja menjadi laluan kenderaan darat, bahkan ia turut mempunyai saluran khusus untuk kenderaan air melaluinya. Ini kerana Jambatan Magdeburg Water menghubungkan dua terusan penting untuk perkapalan di Jerman, iaitu Terusan Elbe-Havel and Terusan Mittellandkanal. Jambatan Magdeburg turut mempunyai signifikan sejarah kerana ia antara sebahagian projek penyatuan Jerman Timur dan Jerman Barat. Jambatan Magdeburg Water sepanjang 918 meter ini, mula dibina pada 1997 dan siap pada 2003.


unik!

cerita kosong part 2

entry nih agak personal... aku sekadar menulis kerana aku tahu bnda nih akan jadi sejarah dan blog nih akan jadi arkib kehidupan aku nanti...sekadar bercerita dari sudut aku tanpa mendedahkan identiti rasanya tak salah kan?


dear blog,.

sebenarnyer blog...
akhirnya kemarin 26 april 2011 aku akhiri segalanya,...
walau tiada respon dari pihak yang sana...
bagi aku segalanya dh berakhir..
ada ker orang snggup tggu someone yg entah kemana hilang tanpa berita lebih dari sebulan mcm aku nih? ok mungkin ada... tapi kau bayang sendiri lah kan rasanyer cmne..
ase mcm,. eh hbngn aku dgn dia nih wujud lg ker? and that kind of related question..
mungkin dia dh tukar number kot..msg2 aku mcm xdelivered jerk...kol? haremmm.
dh xde pe yg ley dibuat lg dh...xkan lak nak g umah dia.. xkan lah nak g tempat keje dia..
ajak setel cara baik dia wat senyap...time last aku kol dulu pon dia angkat..katanya dia bz.. len hari setel.. last2 senyap...
nak ajak bincang..lagi lah..langsung xamik port..aku nih org ker patung ntah bg dier...
penat kot menunggu sesuatu yg tak pasti...
penat mental hati jiwa raga emosi...
penat...
sangat penat...
setahun...
baru setahun kapel...
even kenal dh lama tapi kawan dan kapel lain situasinyer...
skrg dh terlerai...
yo2 an rancang nak kawin lah.. tunang lah...
last2 end up macam ni..
aku kesal lah...
skrg mmg dh xder hati nak kapel lg lah...
kalau org yg kenal aku tahu lah aku kapel cmne..
dan bape kali dh aku alami menda nih..
tapi yg sebelum2 nih aku xpernah tulis dlm blog...
yg nih aku tulis sbb aku nak simpan dlm blog sebab nih yg terakhir,,..
eh blog.. kau jer yg baik ngan aku... kiter geng kan..
=) tengkiu blog...

p/s: cm bangang jer entry aku nih....buat2 bercakap dengan blog tapi aku rasa nak bercerita...walau xder orang dengar... hohohohoo boley ker cmtuh? huk3

Saturday, April 23, 2011

interview


dalam erl time balik dari interview...


ok muka aku memang macam nih... aku memang xreti make up2... pucat jer kan? xper lah nanti kalau dah dapat keje pepandai lah aku blaja make up... hak3 okey2 bukan nak citer sal make up ker hape tapi hari jumaat 22 april arituh aku pergi interview kat KL nih... kat jalan tun razak.. persiaran hampshire lebih tepat lagi menara megan avenue 1... company dier not bad.. sume cina.. pekerja dier setakat yang aku tengok sorang jer melayu... takut lak nk masuk company tuh...

al kisah... aku interview untuk jawatan akaun/admin officer.. tapi last2 aku dibagi jawatan lain yang islamik sikit... hak3 tapi yang tuh lah yang aku ngah tunggu tuh... amenda jawatan yang lebih islamik tuh? katanya relate dengan islamic finance sebab aku belajar dan amik subject tuh arituh.. memang xrugi amik islamic finance.. memang bagus untuk pasaran kerja.. so nih aku kena pergi untuk second interview.. untuk jawatan yang baru tuh... TAPI kan... aku rasa macam tak dapat jer sebenarnyer keje nih... macam alasan dier jer second interview tuh...even staf dier gigih fotostet sijil aku sebab nak arrange jawatan yang lebih islamic tuh... even CEO pun cakap aku qualify and even time interview pun nmpk diorang mcm baik dengan aku...bese lah cina memang pandai bergaul.. pandai bercakap dan sangat profesional.. time keje.. hah! kalau memain..dan keje tak smpai piawaian siap kau!! aku rasa aku tak dapat keje tuh kot... sebab?? company tuh set higher standard kot untuk nak ambik pekerja... aku nih dh la pengalaman pun xder... buat kerja pun agak lembab... bimbang ahhh.... tapi sekarang aku tawakal jer... bese lah lumrah hidup xsume yang kiter nak kiter akan dapat...


p/s: pengalaman interview nih yang penting... =)

Tuesday, April 19, 2011

cerita kosong

tetiba je aku ase cam nak bercerita hal aku ngan dia yg zaman purbakala nih... sajer sebab nak abadikan dalam blog.. teringat beb teringat... huk aloh...

dulu time kapel lau aku tanya sayang aku x? dia akan cakap.. menda2 "lembik" mcm tuh xperlu tanya beb... aku pun.. owh ok.. aku pun stail paham sendiri jer lah,. so time kapel xdernyer aku merasa orang cakap dier sayang aku atau rindu aku... so xtahu lah... tapi time kantoi dalam henfon dia msg "kawan pompuan" dier bersayang2 ley pulak.. mungkin dengan kawan jer kot dier suka sayang2...katanyer kawan lah kan.. aku pun mengiyakan jer lah... malas kot nak siasat... dah dia cakap kawan... kawan jer lah...sajer kot dia nak bergurau dengan kawan...

lau aku tanya nape xmsg aku...dia akan cakap tolong ah paham rutin harian dier yang sangat busy... owh ok.. aku pun owh ok stail paham sendiri lagik...lagipun kami jarang kot msg.. sehari tuh just msg mowning dan kekadang nite jer... dia cakap xsempat nak msg... jauh kan.. so nak msg aku pun xtahu nak cakap ape kot.. xder modal... xkan asyik tanya dh mkn ker belum smp kesudah....lau dengan kawan dier banyak lah ley sembang sampai ley bersayang2 bagai... xper aku paham.. aku memang sentiasa berfikiran positif untuk nak sedapkan hati...telan jer lah... lagipun mungkin sume orang mcm tuh...

lau aku ada masalah dia lak ngah kuar hepi2 ngan kawan2.. aku nak citer probs.. tapi dia bz.. aku kena tunggu turn... kena paham.. sekarang masa dia dengan kawan2.. aku xley ggu.. lagipun lau aku citer pun,.. pe dia ley wat gak... bak kata dia... so kekadang if aku nak citer probs ker kena pikir dua kali... ase mcm xpayah citer jer... dia bukan ley watpe.. just dengar jer lah kan... tuh pun xtahu lah dengar ker x...tapi aku xpernah lah wat dier gituh... lau dier ada probs time aku ngan kawan pon aku still kol dier dan msg... aku xsampai hati... lagipun aku xlah busy sgt..

time aku nga susah.. nga perlukan sesorang tolong...nga takot... aku msg dier dengan keadaan takot dan dlm kesusahan...dan kepayahan... dia memang xkan kol... dia cuma msg jer... tuh pun bls lambat2.. katanyer line busy...tapi aku memang paham dier memang kedekut sikit sal kredit dan topup telefon dier...dia sgt susah nak kol...lau mintak dier kol pun dia akan tnya nak watpe kol...lain lah lau dier nak menunjuk yang dier ada awek.. erk! malu kot ada awek mcm aku... sbb dlm fb pun dia xnak men komen2 nih.. tag2 gambar... xsuker tunjuk kat orang katanyer...

dia jenis yang if aku cakap pe2 dia xamik pusing...kau cakap lah gajah rimau ker.. die memang masuk telinga kanan keluar telinga kiri...tapi lau bab kutuk memang lah dier terasa... yang aku cakap nih lau hal tuh sal aku sendiri...contoh lau aku nak mintak dier jangan kedekut sangat dan mintak dier kol aku ker...memang dier xkan buat lah....

kadang2 dia wat aku xpaham.. mcmne sebenarnyer org bercinta nih...mungkin jugak aku nih yang gedik sangat...nak suh dier kol lah... nak msg lah...nak citer probs lah kat dier... sbb pada definisi aku kapel kiter nih someone yg share susah senang kiter bersama... emm sbb tuh kot dier rimas ngan aku...dan sal xmsg dan xucap sayang tuh sumer...beselah tuh ey.... aku jer yang gedik..so bila aku pikir2 balik... sebenarnyer aku yang xreti kapel... xley salahkan dier... definisi kami yg berbeza agaknyer....

Monday, April 18, 2011

ayat alquran pada kulit bayi



MOSCOW – Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.

Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.

Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestan dan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Salah satu ayat itu bermaksud: “Allah ialah Pencipta segala yang ada.”.

Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.

Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya. – Agensi



p/s: citer nih dh lama tapi aku jer yg baru tahu.. so saje nak share kat blog bg peringatan kat korang dan aku sndiri yg dunia kiter nih nak kiamat dh sebab byk sgt menda pelik jadik...

kejadian di hospital

mak aku bimbang kan aku.. padahal demam sikit jer.. so kami g ah hospital tadi...
time nak amik ubat tuh...

orang kat kaunter: dik awk lah syazwana yer?

aku: ha'ah yer saya...

orang kat kaunter: awk kena bayar rm3 jer.. sebenarnyer rm6 tp sy bg diskaun.. nanti bg number fon yer.... (then gelak sakan ngan kengkawan dier)

aku: T_T


pas dh bg ubat tuh dan bayar rm3... time aku nak berlalu pergi...sekali aku dengar lor dh 23 budak tuh tapi mcm budak tingkatan 2 jer....


SIOT!



p/s: kekadang org cakap muka aku maced nmpak tua dan matang... kekadang org ckp mcm budak2... aku ase cara pemakaian yang mempengaruhi kot... td aku pakai sluar skin ngan baju kemeja... sebab tuh kot...?

Saturday, April 16, 2011

apa nak wat lau putus cinta erkk...

sindrom:

  • ase malas jer nak wat sume benda...
  • ase cm nk duk sorang2 dan xnak ckp ngan sesapa...
  • nak tido jer sepanjang hari..
  • demam..<--ok yang nih memang xley blah tapi aku memang demam..
  • ase serabut dan menyampah giler dah ngan lelaki...bosan pun ada.

solution:
  • ase cm nak kuar jejalan.. tapi cm xder mood.. dan malas.. cmne tuh?
  • kena kuatkan hati dan fikir masa depan... tapi siyes xder mood lah~


ok bosan dan sengal sangat ase bila kau putus cinta masa ko memang ngah prepare nak kawin ngan orang tuh.. serik weiiii~ lau lah ley diibarat aku nih belon.. tambah masalah personal aku nih dan masalah family aku nih.. asenyer dah pecah dah... nasib lah aku dh hbs blaja dan dh hbs pektikal sume.. lau x mesti lagi serabut..

Thursday, April 14, 2011

11 golongan manusia yang didoakan malaikat

PERCAYA kepada malaikat adalah antara rukun iman. Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang didoakan malaikat mendapat keistimewaan. Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan. Kali ini penulis ingin menyenaraikan antara jenis manusia yang akan menerima doa malaikat. Ketika kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat. Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:


1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: “Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci.”

2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: ‘Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.’”

3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan.”

4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf.”

5. Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Jika seorang imam membaca…(ayat terakhir al-Fatihah
sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu ‘aamiin’ kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu.”

6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat.”

7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal. “Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: “Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?”Mereka menjawab: ‘Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.’”

8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan
tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata ‘aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.’”

9. Orang yang membelanjakan harta (infak).

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: ‘Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak…’”

10. Orang yang sedang makan sahur.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur.”

11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh.”



Itulah antara mereka yang mendapat doa malaikat.
Semoga kita termasuk dan tersenarai sama.


Tuesday, April 12, 2011

on or off?



nak memulakan hubungan baru bukan senang..
tapi bila dah ada tuh nak jaga pun susah jugak..
tipulah lau xsedey..
dalam hati memang sakit..
tapi..
( badan kaku,mata pandang lantai, dlm otak mcm2 fikir.. pendam 1001 mcm bnda,. ase mcm nak lepaskan sume dengan menjerit kuat2... sume kenangan dulu tiba2 mcm flashback smula,.sebak..mata mcm nak bergenang,.)
aku kena kuat...
xmacho lah aku macam nih...



p/s: sakit pale.. xde mood.. bosan.. tuh yang jadi giler wat entry sampah cm ni.. konon2 luah kat blog... T_T

Friday, April 8, 2011

sedang mencari dan masih lagi mencari


nih gambar sekitar bulan 5 tahun 2010




nih gambar latest akhir bulan 3 2011




dari kiri: foundation yang aku guna b4 sapu bedak muka, pencuci muka, krim malam dan deoderant ( terpengaruh dengan lisa beb! minat punya pasal) ahahaha budus jer aku ni..



nih product yang aku guna sekarang.. gigih amik dan kumpul dari bilik tidur ke ruang tamu nak amik gambar upload dalam blog eheheh...lupa letak bedak muka.. bedak pun aku guna garnier..


gambar2 kat atas xmain edit2 eyh tuh gambar ori.. cuma gambar tahun 2010 tuh aku guna enset lama sony z550i dan gambar sekarang amik guna sony cybershot c bape tah aku lupa kod.. terus terang aku rasa muka aku lain? tol x? ker korang tengok sama jer?? tapi yang pasti aku windu kulit muka aku yang dulu sob3x kulit muka sekarang dah xlicin macam dulu lah.. BAJET LICIN JER padahal bese jer... org len lagi licin dan mulus lorh..aku sebab makin tua kot? ahahahaa


tentang garnier...
best giler kot pakai foundation dan pencuci muka dier.. memang anti minyak.. tapi3x mungkin xsesuai dengan aku kot.. kulit aku memang sensitif sket lah.. xley try produk sesuka hati.. dulu aku dah pernah post entry tanya kat korang sal produk yang korang guna.. byk feedback aku dapat.. mcm2 suggest based on pengalaman masing2 lah kan... ada ckp bio essense ada cakap SKII ada cakap safi.. aku pun agak berminat lah nak try safi...sbb murah dan nmpk ramai org guna mcm jadi lah gak...tapi.. nak gak dengar citer2 org sal safi nih.. xkisah lah yang elok or xelok.. buleh?


p/s: thanks pada yang sudi share citer

eh tetiba lak aku suka berita sukan..



nih pengacara sukan astro awani.. zulhelmi nama dier.. oh sajer nak gtahu aku minat BERITA SUKAN SEKARANG... keh3x.. cliche tol... mintak ampun lah kat bini or gf dier yer.. eh tadi cakap minat berita jer? ahahaha (hempuk dahi)

Thursday, April 7, 2011

wanita cantik yang dahulunya adalah LELAKI

pernah dengar tak lagu.. kamulah makhluk tuhan paling seksi?! ahahah nape penyanyi tuh tuju untuk lelaki? sebab ni lah... sebenarnyer LELAKI tuh memang seksi.. auwww... ahahah =)

meh2 nak share.. 4 org jelitawan ni dulunyer lelaki sekarang dah jadi seseorang dalam bidang masing-masing.. diorang nih dari berlainan negara..



APRIL ASHLEY



dier nih antara orang terawal yang transeksual.. hometown dier kat liverpool..orang kesembilan didunia yang ubah jantina.. dulu dier marin tapi karakter seksual dier xberkembang masa umur 15 tahun sampai dier nak bunuh diri.. pastu dier ubah jantina siap ley jadi model vogue..




DANA INTERNATIONAL


dier nih orang israel..Memiliki nama asli Sharon Cohen, tetapi secara profesional ia dikenal dengan nama Dana International. Lahir di Yaron Cohen pada 1972, Dana merupakan artis pop asal Israel yang sangat terkenal.




HARISU


ok nama sebenar dier lee kyung-eun.. asal dari korea selatan.. kat korea dier artis pertama yang merupakan artis transeksual. tahun 2007 dier kawin dengan micky jung.. <-- lelaki nih xtahu kot pompuan nih sebenarnyer sama jantina dengan dier dulu.. xpaham aku!




NONG TUM


dier nih dari thailand.. dier join jadi tinju muay thai pun sebab nak dapat duit ubah jantina lah.. tapi dier dah tersuker lak men tinju nih..Kisahnya cukup terkenal, dan diangkat menjadi sebuah film bertajuk 'Beautiful Boxer' pada 2003. Film ini mendapat banyak pujian dan penghargaan. Kehidupan Nong Tum sebagai transeksual juga merupakan sebahagian dari buku 'Ladyboys: The Secret World of Thailand's Third Gender'. Pada Februari 2006, Nong Tum membuat comeback sebagai petinju wanita. Ia beberapa kali memenangkan pertandingan. Hingga akhirnya pada 2010, Nong Tum membuka premis tinju miliknya, dan menjadi pelatih tinju.

AKU LAGI SUKER DIER JADI LELAKI OKAY! BADAN KETUL2 TUH ADA HATI LAGI NAK JADI POMPUAN! harus lah caps lock lau dah geram kan... habis peluang aku nak usha dier.. (T_T)


p/s: entry sempena citer anu dalam botol.. tribute to rubidin a.k.a ruby



Wednesday, April 6, 2011

bulu mata palsu dari kaki lalat


si jessica nih sanggup bela sendiri lalat utk buat bulu mata palsu nih tauuuu! macam2 jerk.. korang geli tak? geli tak?



credit to:

Friday, April 1, 2011

baby mata satu


subhanallah...

kawan2 dunia makin hampir ke hujung.. marilah kita sama2 tingkatkan amal..


credit to blog fav aku jejaka anggun