Tuesday, April 19, 2011

cerita kosong

tetiba je aku ase cam nak bercerita hal aku ngan dia yg zaman purbakala nih... sajer sebab nak abadikan dalam blog.. teringat beb teringat... huk aloh...

dulu time kapel lau aku tanya sayang aku x? dia akan cakap.. menda2 "lembik" mcm tuh xperlu tanya beb... aku pun.. owh ok.. aku pun stail paham sendiri jer lah,. so time kapel xdernyer aku merasa orang cakap dier sayang aku atau rindu aku... so xtahu lah... tapi time kantoi dalam henfon dia msg "kawan pompuan" dier bersayang2 ley pulak.. mungkin dengan kawan jer kot dier suka sayang2...katanyer kawan lah kan.. aku pun mengiyakan jer lah... malas kot nak siasat... dah dia cakap kawan... kawan jer lah...sajer kot dia nak bergurau dengan kawan...

lau aku tanya nape xmsg aku...dia akan cakap tolong ah paham rutin harian dier yang sangat busy... owh ok.. aku pun owh ok stail paham sendiri lagik...lagipun kami jarang kot msg.. sehari tuh just msg mowning dan kekadang nite jer... dia cakap xsempat nak msg... jauh kan.. so nak msg aku pun xtahu nak cakap ape kot.. xder modal... xkan asyik tanya dh mkn ker belum smp kesudah....lau dengan kawan dier banyak lah ley sembang sampai ley bersayang2 bagai... xper aku paham.. aku memang sentiasa berfikiran positif untuk nak sedapkan hati...telan jer lah... lagipun mungkin sume orang mcm tuh...

lau aku ada masalah dia lak ngah kuar hepi2 ngan kawan2.. aku nak citer probs.. tapi dia bz.. aku kena tunggu turn... kena paham.. sekarang masa dia dengan kawan2.. aku xley ggu.. lagipun lau aku citer pun,.. pe dia ley wat gak... bak kata dia... so kekadang if aku nak citer probs ker kena pikir dua kali... ase mcm xpayah citer jer... dia bukan ley watpe.. just dengar jer lah kan... tuh pun xtahu lah dengar ker x...tapi aku xpernah lah wat dier gituh... lau dier ada probs time aku ngan kawan pon aku still kol dier dan msg... aku xsampai hati... lagipun aku xlah busy sgt..

time aku nga susah.. nga perlukan sesorang tolong...nga takot... aku msg dier dengan keadaan takot dan dlm kesusahan...dan kepayahan... dia memang xkan kol... dia cuma msg jer... tuh pun bls lambat2.. katanyer line busy...tapi aku memang paham dier memang kedekut sikit sal kredit dan topup telefon dier...dia sgt susah nak kol...lau mintak dier kol pun dia akan tnya nak watpe kol...lain lah lau dier nak menunjuk yang dier ada awek.. erk! malu kot ada awek mcm aku... sbb dlm fb pun dia xnak men komen2 nih.. tag2 gambar... xsuker tunjuk kat orang katanyer...

dia jenis yang if aku cakap pe2 dia xamik pusing...kau cakap lah gajah rimau ker.. die memang masuk telinga kanan keluar telinga kiri...tapi lau bab kutuk memang lah dier terasa... yang aku cakap nih lau hal tuh sal aku sendiri...contoh lau aku nak mintak dier jangan kedekut sangat dan mintak dier kol aku ker...memang dier xkan buat lah....

kadang2 dia wat aku xpaham.. mcmne sebenarnyer org bercinta nih...mungkin jugak aku nih yang gedik sangat...nak suh dier kol lah... nak msg lah...nak citer probs lah kat dier... sbb pada definisi aku kapel kiter nih someone yg share susah senang kiter bersama... emm sbb tuh kot dier rimas ngan aku...dan sal xmsg dan xucap sayang tuh sumer...beselah tuh ey.... aku jer yang gedik..so bila aku pikir2 balik... sebenarnyer aku yang xreti kapel... xley salahkan dier... definisi kami yg berbeza agaknyer....

2 comments:

  1. babe,I rasa u xgedik..tu mmg sume girl yg ad bf nk mcm u nk..ntah,dat guy mcm sumtin wrong kot.huhu...tp bnd da lps kan dear.move on,rmai lg llaki baik kt luar sana =)

    ReplyDelete
  2. tahuu tapi hati dh xmahu... huk3 cukup2 lah kot wat masa nih....

    ReplyDelete