Saturday, April 23, 2011

interview


dalam erl time balik dari interview...


ok muka aku memang macam nih... aku memang xreti make up2... pucat jer kan? xper lah nanti kalau dah dapat keje pepandai lah aku blaja make up... hak3 okey2 bukan nak citer sal make up ker hape tapi hari jumaat 22 april arituh aku pergi interview kat KL nih... kat jalan tun razak.. persiaran hampshire lebih tepat lagi menara megan avenue 1... company dier not bad.. sume cina.. pekerja dier setakat yang aku tengok sorang jer melayu... takut lak nk masuk company tuh...

al kisah... aku interview untuk jawatan akaun/admin officer.. tapi last2 aku dibagi jawatan lain yang islamik sikit... hak3 tapi yang tuh lah yang aku ngah tunggu tuh... amenda jawatan yang lebih islamik tuh? katanya relate dengan islamic finance sebab aku belajar dan amik subject tuh arituh.. memang xrugi amik islamic finance.. memang bagus untuk pasaran kerja.. so nih aku kena pergi untuk second interview.. untuk jawatan yang baru tuh... TAPI kan... aku rasa macam tak dapat jer sebenarnyer keje nih... macam alasan dier jer second interview tuh...even staf dier gigih fotostet sijil aku sebab nak arrange jawatan yang lebih islamic tuh... even CEO pun cakap aku qualify and even time interview pun nmpk diorang mcm baik dengan aku...bese lah cina memang pandai bergaul.. pandai bercakap dan sangat profesional.. time keje.. hah! kalau memain..dan keje tak smpai piawaian siap kau!! aku rasa aku tak dapat keje tuh kot... sebab?? company tuh set higher standard kot untuk nak ambik pekerja... aku nih dh la pengalaman pun xder... buat kerja pun agak lembab... bimbang ahhh.... tapi sekarang aku tawakal jer... bese lah lumrah hidup xsume yang kiter nak kiter akan dapat...


p/s: pengalaman interview nih yang penting... =)

4 comments:

  1. wah tahniah !! mudah mudahan ada rezeki tuh

    ReplyDelete
  2. opih miro kat jalan tun razak jgk..hehehe...mudah-mudahan boleh kijo tuuu..gudluk

    ReplyDelete
  3. biasanye kalau dah 2nd interbiu... itu org ckp 99% suda dapat!!

    tapi kita tak boleh percaya ckp org sangat kan. so tawakal jek dan usaha lagi.

    ReplyDelete