Friday, April 29, 2011

saat jatuh

bila kita dh smp 1 tahap dlm hidup yang mana semuanya hanyalah depends pada kita...
aku dh smp tahap tuh... aku xtahu mana nak halakan hidup aku sekarang... siyesly masa nih aku rasa kedudukan aku pada tahap 0.. sifar... aku xde sapa2 n xde org ley tolong aku... aku kena usahakan sumenyer sndiri.... aku xtahu mana nak pergi dan apa perlu aku buat... paham kan apa aku rasa? tambah2 pulak aku nih dari kampung... where should i start????

aku xley nk bergantung kat kawan2 sgt.. diorang ada rancangan diorang sendiri.. kalau pun aku ajak xsemestinya diorang nak kan... so skrg hanya aku jer dapat tolong diri sendiri.. tapi masalah aku... aku nk ke bandar KL tak tahu pulak nk duduk kat mana... sementara nak cari keje kan... nak menumpang... tuh la pasal sampai bila kan nak tumpang nih.. sedang kan aku xdapat keje dan umah sewa aku sendiri lagi... aku ada akak yg baik.. sudi tumpangkan aku dan tolong aku sume tapi.. xtergamak nak nyusah... lagipun dia duduk kat putrajaya.. jauh kot dari KL... yang mana time interview arituh cost rm50 tambang pergi balik lrt,erl dan teksi dari umah dia ke tmpat interview aku kat KL tuh...lau aku duk umah akak aku sekalipun.. nak berulang tiap2 hari g keje kat KL.. tak mampu lah rm50 sehari untuk transpot saja....gila ker duit hbs kat transpot xmasuk makan lagi... lainlah gaji aku rm5 ribu sebulan...

1 lagi konflik aku.. sal mak aku.. aku paham dia bimbang.. dia tak nak bagi aku pergi interview jauh2...tak nak aku keje jauh2... lau nak keje kat KL pun biar dekat dengan umah akak aku... camne tah nak terangkan kat dia yang umah akak aku tuh kat putrajaya yang mana kos transpot mahal kalau aku keje kat KL..tambah pulak aku memang paham yang dia nak aku keje kat kb jer.. xkisah keje apa pun... so cmne skrg...

agak serabut lah....

1 comment:

  1. huhuhu...zu sndri kena btul2 tahu ape yg zu nk..life is about taking risk dear
    gud luck =)

    ReplyDelete