Thursday, April 7, 2011

wanita cantik yang dahulunya adalah LELAKI

pernah dengar tak lagu.. kamulah makhluk tuhan paling seksi?! ahahah nape penyanyi tuh tuju untuk lelaki? sebab ni lah... sebenarnyer LELAKI tuh memang seksi.. auwww... ahahah =)

meh2 nak share.. 4 org jelitawan ni dulunyer lelaki sekarang dah jadi seseorang dalam bidang masing-masing.. diorang nih dari berlainan negara..



APRIL ASHLEY



dier nih antara orang terawal yang transeksual.. hometown dier kat liverpool..orang kesembilan didunia yang ubah jantina.. dulu dier marin tapi karakter seksual dier xberkembang masa umur 15 tahun sampai dier nak bunuh diri.. pastu dier ubah jantina siap ley jadi model vogue..




DANA INTERNATIONAL


dier nih orang israel..Memiliki nama asli Sharon Cohen, tetapi secara profesional ia dikenal dengan nama Dana International. Lahir di Yaron Cohen pada 1972, Dana merupakan artis pop asal Israel yang sangat terkenal.




HARISU


ok nama sebenar dier lee kyung-eun.. asal dari korea selatan.. kat korea dier artis pertama yang merupakan artis transeksual. tahun 2007 dier kawin dengan micky jung.. <-- lelaki nih xtahu kot pompuan nih sebenarnyer sama jantina dengan dier dulu.. xpaham aku!




NONG TUM


dier nih dari thailand.. dier join jadi tinju muay thai pun sebab nak dapat duit ubah jantina lah.. tapi dier dah tersuker lak men tinju nih..Kisahnya cukup terkenal, dan diangkat menjadi sebuah film bertajuk 'Beautiful Boxer' pada 2003. Film ini mendapat banyak pujian dan penghargaan. Kehidupan Nong Tum sebagai transeksual juga merupakan sebahagian dari buku 'Ladyboys: The Secret World of Thailand's Third Gender'. Pada Februari 2006, Nong Tum membuat comeback sebagai petinju wanita. Ia beberapa kali memenangkan pertandingan. Hingga akhirnya pada 2010, Nong Tum membuka premis tinju miliknya, dan menjadi pelatih tinju.

AKU LAGI SUKER DIER JADI LELAKI OKAY! BADAN KETUL2 TUH ADA HATI LAGI NAK JADI POMPUAN! harus lah caps lock lau dah geram kan... habis peluang aku nak usha dier.. (T_T)


p/s: entry sempena citer anu dalam botol.. tribute to rubidin a.k.a ruby



2 comments: