Monday, May 16, 2011

kerja oh kerja

lately rutin hidup aku agak sibuk... bukan sibuk apa pun tapi sibuk nak memulakan kerjaya...
yerlah nama pun baru grad dan baru habis belajar... banyak kerja yang aku dah apply...
tapi sekarang cuma satu jer yang dah sangkut... tapi aku masih berharap kerja yang aku nak tuh lah....kerja kat resort... bunyik macam best kan? if resort ada aktiviti aku join jugak even aku kerja bahagian atas... industri pelancongan... hope sangat aku diterima... aku suka jer kerja yang macam buat dalam team gituh...suasana kerja tuh bunyi macam enjoy2 jer... tapi peluang tuh tipis sikit lah... uitm student kan ramai... tambah lagi if dia cari orang luar lagi kan... nih pun interview dalam kampus jer...job fair kat uitm jer.. lagipun company nih kat kelate macam yang mak aku nak T_T tapi result dia bulan 8 baru dia gtahu... lamanyer?

aku plan if aku tak dapat mana2 kerja makan gaji lepas nih aku nak buat bisnes jer lah.. mungkin nak sambung cita2 aku tuh... sebenarnya bukan aku tak nak buat or nak memain benda yang aku pernah rancang tuh (buat bisnes) tapi aku kena timba ilmu dulu kerja dengan orang... tuh jer sebenarnya... doakan aku dapat kerja kat resort tuh yer kawan2 =)


p/s: susah nak bina kerjaya nih...

1 comment: