Thursday, June 2, 2011

2jun: review filem pirates dan X-men beserta cerita sampingan...

ceh mentang2 duk putrajaya nih... sakan aku tengok wayang... ley dikatakan aktiviti aku asyik tgk wayang jer sepanjang2 duk sini... yang best nyer citer pirates ngan x-men memang tak mengecewakan... x-men lah memang puas hati sekali... hehehe aku memang suka citer x-men tuh dari dulu lagi... lau wat filem bersiri memang aku tengok... ahahahah sangat puas hati...

memang first class.. dah nama pun x-men first class....


*********************************************


sedikit luahan hati...

aku nih kan kampung sikit... aku memang tak reti guna tandas yang nak basuh tuh air kuar ikut mangkuk tandas tuh... ngeri ahh toilet gituh...
memula aku tak reti tapi sekarang dah reti lah jugak... sebab aku dah banyak kali "berdepan" dengan tandas macam tuh...

alkisah nih..
kemarin aku nak masuk toilet time tuh sorang makcik nih baru pas guna...
beselah sekarang time cuti sekolah...
dari cara pemakaian makcik nih aku tahu dia berasal dari kampung...
macam aku jugak...
dia dah agak berusia.. dalam lingkungan 60++ kot...
kiranya aku masuk pas makcik nih kuar lah kan...
agak terkejut dan sedih...
ada titisan2 kuning pekat sekitar mangkuk tandas...
aku tak lalu nak guna toilet tuh...

tapi aku kesian... aku bajet makcik tadi tak reti nak guna gak tandas tuh..
macam yang aku pernah lalui dulu...
tak tahu lah dia basuh ker tak pas guna tadi...
tapi nampak gaya macam tak lah kan...
so tak kan lah aku pun nak tinggal macam tuh...
nanti orang ingat aku lak yang tak basuh...
then kesian gak kat orang yang guna lepas nih...
entah2 makcik tadi pun sama... bukan dia yang tak basuh...tapi orang lain jugak...

aku pun bukak jer lah air kat mangkuk tuh then amik tisu lap2 sekitar mangkuk tandas...
kasi nampak bersih sikit...
bengong jugak aku... pas dah cuci aku tak kencing jer kat situh tapi tetap simpan kat umah..
ahahahah sebab tak lalu teringat yang tadi...
kiranya aku masuk tandas tuh tolong cuci jer lah... ahahahha
agak bodoh....
tapi geli lah kot kalau tinggal macam tuh...
rasa tak bertanggungjawab pulak...even bukan kiter yang buat kan...

then aku kuar toilet tuh aku tgk akak cleaner macam dh penat giler...
sian lah keje cleaner...tak habis2 keje dier... orang pun kadang2 tak reti guna toilet tuh...
so macam2 lah dier kena cuci...
tiap hari kena cuci "menda kotor" sian lah....

tapi takper dia buat keje halal...
yang aku nak kasi highlight nih... naper orang cipta tandas gituh ey?
bagi aku lah menyusahkan jer...
aku bajet lah kan...bukan orang kuno dan kampung macam aku jer yang tak tahu guna...
aku rasa yang memang asal KL pun belum tentu reti guna gak...ada jer yang tak reti guna..
jangan nak tipu lahhh.....
best lagi tandas yang ada paip tuh... senang!!! basuh pun rasa cuci jer...
toilet canggih2 sangat pun orang tak reti guna... yang keluarnyer "terabur" gak nanti... yang jadi mangsanyer cleaner jugak...

fikir2 kan dan selamat beramal...
hiks!




No comments:

Post a Comment