Friday, July 22, 2011

interview placement

tadi ada interview untuk placement..
org interview tanya aku bila nak kawin...

susah nak jawab...
calon pun tak de lagi kan..
so tak de langsung perancangan ke arah ituuuu...
just nak bina kerjaya...
tapi fikir gak...
if aku ceburi bidang nih...
aku memang tak kan ada masa untuk diri lagi...KAWIN? HURMMMM
ada gak fikir... nnt aku umor 30 tahun nnt belum tentu lagi akan kawin...
dah tak de masa untuk diri orang cakap....
ada gak ah rasa cm... alamak....! hahaha gedik jer cakap sal nih padahal aku nih calon pun tak de lagi...
lepas nih nak kena g out station jer.. kejap2 oversea agaknyer...
aku sebenarnya ada 2 pilihan... sama ada nak kat KL atau terengganu...
kalau pilih KL.. tuh la kejenyer,.. outstation n jumpa datuk2 sume buat deal...buat report...
kalau pilih terengganu rilex sket keje... keje cm biasa jer...
org tuh dah cakap kalau awak join yg KL nih awk kena buat sendiri jer semua...
tapi experience dia tak ternilai lah....
kalau kat ganu aku memang rilex sikit...agak2 keje tak lah complicated mcm kat KL nih lah...
hidup senang... hiks tak lah senang tapi yer lah... ok kot!


sekarang aku pikir gak... cmne nih... aku mampu ker nak handle keje2 deal dengan datuk2 sume.. buat presentation depan sume orang termasuk orang dari foreign company.. buat analysis sal ekonomi negara dan future share trading ker.. cehhh aku? tak layak langsung! kat client yang bertaraf tinggi cmtuh...keciknyer rasa diri... padahal aku memang dh kecik pun...
dilemma lak fikir...


kalau korang cmner ey??? nak amik kat ganu ker KL? siyesly aku rasa ketaq dan neves nak face benda tuh.. pengalaman mengajar... aku paham... tapi.. hishhhhh aku??? alahaiiii....

1 comment:

  1. kalau kuyam kan,plh job yg kuyam rs kuyam blh pikul..n job yg blh bg kita life.hdup bukn lama,kalau whole life pn dedicated kt job je,rugi je la nnti.huhu

    ReplyDelete