Wednesday, July 6, 2011

saya tumpang simpati pada dia..

sepanjang dua tiga hari ni aku ngan family tak habis2 duk bercerita mengenai arwah.. macam2 cerita kami kongsi.. tadi satu cerita menarik perhatian aku.. iaitu sal gf arwah..
kesian sangat dengan dier.. dia dan arwah dah lama kapel.. time arwah sakit dulu dia lah yang jaga arwah siang malam kat wad... sampai lah arwah sehat cam bese selama lebih kurang setahun gak lah sebelum meninggal kan kami lepas diserang demam teruk beberapa hari lepas...

dia sangat caring.. tiap 5 min mesti dia kol tanya khabar.. sampaikan masa kat wad arwah bgtahu mak dier supaya jangan angkat kol tuh... sebab tak nak bg gf dier risau.. yer lah yang dulu tuh dia masih belajar sekarang dah keje tak dapat lah jaga arwah lagi...dia keje kat KL..time arwah balik kampung sebab sakit nih dia tak bgtahu kat gf dia sebab tak nak gf dier risau...sampai lah tadi gf dier kol baru lah abg arwah angkat dan bagitahu yang arwah dah takde... kata abang arwah gf dier menangis tak henti2... kesian aku dengar...

macamanalah agaknyer korang kalau berada ditempat gf arwah... punyalah sakit hati kan kat bf kiter nih ha sebab kol tak angkat... mesej tak balas... tetiba abang bf kiter angkat tepon cakap rupanya bf kiter dah meninggal.... sedihnyer aku tak dapat bayang.... arwah sangat baik... dia memang sayangkan gf dier tuh... diorang pun dah lama kapel... aku harap gf dier sabar lah... aku doakan gf arwah akan diberi pengganti yang lebih baik lepas nih... aminn...



p/s: arwah baru berusia 25 tahun.. tuhan memang sangat sayangkan arwah... kematian arwah sangat2 memberi kesan pada aku sebab kami membesar bersama... sedihnyer masih terasa......

2 comments:

  1. ...baru ni pon aku kehilangan budak kmpung aku dia sangat caring.. biarpon dia pangkat adik dg aku tp aku slut dia sebab dia anak sulung yg pandai jaga adik2 dia n takdir n hidup mati Allah tentukan so die terlibat dg kemalangan + koma beberapa hari = mengingal dunia al-fatihah... time tu aku ada kt KB n tau2 pon ada budak kpg cakap tpi time tu dia dh xde n siap d ke bumi... dan aku memang terasa kehilangan seorang kawan yg aku hormati...

    ReplyDelete
  2. selalu terkenang muka arwah! damn!

    muka dia yg hitam manis tu, kiut je bila senyum :)

    moga2 Allah tempatkan dia di kalangan org yg beriman. amin

    ReplyDelete