Monday, February 27, 2012

cari kerja dan cari pekerja

kerja sebagai HR exec aku kena arrange interview utk org..
sekarang company aku ngah banyak jawatan kosong...
nak pakai orang...utk dealer dan CSR..
aku lah yang kena kol sorang2 nak panggil interview..
macam2 ragam.. ada yg dipanggil interview pun susah...
ishhh... orang nak bagi kerja tak nak pulakk...
tapi tengok ada yang bersungguh nak kerja..
tapi tak dapat kesian pulak...

aku sendiri pun ngah nak cari kerja..
melihatkan ramai orang yang masih menganggur nih kan.. aku terfikir diri sndiri.
aku kena bersyukur dengan apa yang aku dapat sekarang...
aku kena bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang...
kadang2 aku lalai.. nak yang lebih.. sentiasa merungut..
tak puas hati... aku rasa aku nih sebenarnya dah okay...
kerja ok.. belajar master pun dah start.. apa lg yg kurang eah?
mungkin dari personal life aku kot.. tapi tak per lah..
benda tuh slow2..
orang suka aku.. aku yang tak nak.. so cmne kan..
xper lah.. kalau ada jodoh aku.. ada lah..
malas nak fikir.

1 comment:

  1. yup! betul tu kate ko..kite kene besyukur
    btw,company ko tu kat mane ek..available lg x vacancy tu hehe

    ReplyDelete