Thursday, February 2, 2012

February story

sekarang aku dh keje kat HR.. jadi HR executive..
keje banyak giler... tiap hari penat! tak larat..

25 february aku start master.. uishhh cmne nih? dh cuak..
takut tak dapat catch up.. siyess penat! 7 subjek kot?
xper.. aku kena kuat.

probation aku 3 bulan.. tapi bos cakap mgkin tak sampai 3 bulan la..
lepas tuh aku akan kena bond 2 tahun..means dlm masa 2 tahun aku mmg xley kuar dari company tuh walau apa pun yg terjadi... takut gak kan? ye lah.. kalau kiter dh terikat nih.. kalau apa2 jadi yg xsedap kiter xley resign.. kena tahan.. dan jugak kalau dpt offer company lain yg lebih baik pun xley g.. tapi tuh la..
sume orang dalam company nih tak bg aku stay sini,. suruh aku cari peluang yg lebih baik..
sbb company aku nih xbyk benefit..
aku plan nak stay je dulu 2 tahun tuh sbb sambil2 aku belajar master.. lepas tuh baru aku fikir nak cari kerja lain.. tapi banyak lak asakan2 dari org2 dlm company nih tak bg aku stay..
diorang suruh aku fikir habis2.. ish! aku pun jadi takut.. 2 tahun tuh lama lah... risau lah gak..
kalau tak kerana bond 2 tahun tuh mmg aku stay jer.. mmg dh xde masalah apa pun...
cmne ey? risauuuuuu laaaa....

aku pun tak nak lah smp 1 masa aku terbeban lak bila aku dh decide nk stay... terbeban tuh sbb aku dh tak ley keluar mana2.. kena bond 2 tahun la katakan... mampu ke aku nak tahan nih?
( T_T)

3 comments:

  1. wahhh,bestnya dpt keje..kuyam stil tunggu petronas panggil..zu ade x keje2 sementara utk kuyam?huhu..lama gak nk tgu ni

    ReplyDelete
  2. kalau kat company zu nak kerja sementara contract dalam 3 bulan boleh kot.. tapi bayaran sikit sangat.. tak berbaloi..dengan nak makan+umah sewa+transpot.. tapi depends lah.. eh3? kuyam tanya zu sbb zu HR ker? ahahahaha

    ReplyDelete
  3. iye la.hehe..yeke kena contract?kalau x contract xleh ea?huhu...

    ReplyDelete