Tuesday, February 21, 2012

lumrah hidup...

sebagai orang baru.. orang mmg xsenang dan kurang suka dengan aku sebab aku tak pandai buat kerja... rasanyer sangatlah down.. yup.. sangat down.. aku berusaha untuk buat yang terbaik.. tapi betul kiter tak dapat puaskan hati semua orang,.. kiter akan selalu salah sebab kiter nih masih baru.. tapi aku tak nak jadikan alasan aku baru dan aku tak tahu apa2... aku memang kena tahu sebab itu kerja aku.. aku nak belajar tapi benda nih makan masa... officemate aku baik.. dia mmg ajar aku.. tapi still dia bz.. sbb dulu dia sorang handle sumenyer.. so sekarang bila ada aku yup mmg dh ringan sikit kerja dia tapi aku pulak masih baru.. tak dapat tolong dia banyak.. ada jer benda yang aku buat salah.. orang masih tak percaya aku.. memang patot pun dia tak percaya aku sebab aku memang masih belum sepenuhnya tahu.. aku dah sebulan kat HR..

down sikit hari ni sebab diri sendiri.. masih slow dan lembab buat kerja.. aku bukan fast learner..
banyak kerja yang aku tak dapat setelkan on the spot.. aku mmg kurang bahasa inggeris.. memang itu adalah halangan terbesar aku.. dan aku memang susah nak buat kerja sebab halangan ini.. hurmmm... nak tak nak aku kena cari jalan penyelesaian.. masuk kelas bahasa inggeris ker.. (duit lagi) aku masih mencari2 kestabilan kewangan..

2 comments:

  1. paham sgt2 dgn situasi mcm ni...
    kdg2 org lama pon mcm lah xboleh nk ajar and bersabar dgn org baru.. kan??

    ReplyDelete
  2. biasala tu, konon2 org lama tu, bagus sgt la kan..padahal, bnyk gk kelemahan tp pandai sorok!

    ReplyDelete