Tuesday, May 29, 2012

batu pahat dan kluang =)

ni citer lama sebenarnya..  sekarang baru update..
saje kan? ahahahaaa





hotel ni kat batu pahat.. highly recommended!

rm115 tapi aku bernasib baik sebab datang time promotion so jadi rm95 je untuk satu malam..


11 may arituh aku buat keputusan nak jalan2 batu pahat dan mersing.. sebab?
aku bosan weekend kat rumah xde watpe so aku rasa nak berjalan.. amik angin..
dengan duit yang ciput aku bajet cukup2 makan je lah aku berada kat sana..
overall aku paling puas hati sebab dapat menginap kat hotel novo park ni.. sangat2 rasa selesa.. aku duk sorang je so rasa bilik tu luas sangat2..tilam,,cadar dengan selimut lembut sangat..

so far.. aku xde la amik extra hari untuk bercuti so just sabtu ahad je kan.. xsempat sangat nak berjalan2..
aku jalan kat ayer hitam.. beli barang untuk budak office pastu jalan2 batu pahat mall je..
nak pergi mersing sebab nak tengok pantai tapi tak kesampaian.. lepas jalan2 batu pahat aku singgah kluang pulak.. pergi kluang mall ke ape tah nama tempat tuh.. lupa.. shopping tudung..
aku rasa tudung kat johor ni murah la..  lagi murah pulak dari kat kelantan?
ahahahaha ceh tetiba nak up kluang sebab dapat beli tudung murah.. hehehe
anyway aku puas hati la jalan2 kat sini.. even tak dpt pergi johor bharu.. at least aku dh sampai batu pahat dan kluang! ahahaha

next plan ingatnyer nak bercuti ke pulau tioman.. huhuu ada niat nak pergi buat passport gak ni.. mana tahu lepas ni bley g jalan2 indonesia pulak kan.. 


p/s: aku ada plan nak buat lasik surgery sbb dah penat pakai lense dan spek.. FYI aku ni rabun.. anyone here x yang tahu kat mana tempat yg okay? 

Sunday, May 20, 2012

piala malaysia kelantan vs sime darby


baru turun tren.. terkejut giler tengok betapa ramainyer peyokong2 red warriors.. 


tempat duduk kami dalam stadium di tingkat 3 




kami masuk awal sbb xnak berebut dengan orang nanti.. sbb tu time ni seat kosong.. 



ni lah partner aku.. ahahah mata kuyu cm mengantuk jer kak t? ahahaha padahal dia yang excited..  dia fanatik bola.. aku ley ada kat stadium ni pun sebab nak teman dia.. tiket dia sponser half price so aku pergi jelah..



muka aku yang berpeluh-peluh redah lautan orang kat stadium hari tu.. penat wooo..



time ni perlawanan baru nak mula..



time ni perlawanan dah habis.. dengan kemenangan berpihak kepada kelantan.. horeyy yeayyy.. hikhik


overall aku ley cakap memula sampai rasa takut sangat.. sebab aku tak pernah tengok bola kat stadium cam ni.. ni first time.. tapi seronok gak la sebab tengok orang macam2 ragam.. semangat yang luar biasa.. conteng2 badan la.. mcam2..


p/s: lain kali boleh la belanja tiket lagi ye kak t.. ahahaha

Sunday, May 13, 2012

lirik lagu hakikat sebuah cinta - iklim

Iklim




Hakikat Sebuah Cinta



Aku adalah insan yang tak punya

Cuma rasa cinta membara

Lalu tercipta rinduku padanya

Kerana cinta bahagia



Pujangga menyatakan oh cinta berharga

Dari emas dan permata

Lalu ku bawa cinta di persada jiwa

Sinar menyuluh gelita



Sewaktu debar cintamu terasa melanda

Bangkit rinduku padamu di ketika itu

Lalu tersentak diriku sedari lamunan

Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan



Aku adalah insan yang tak punya

Kilauan emas permata

Lalu kucuba menaburi cinta

Bagimu tiada nilainya

Tiada harta dan cinta



Monday, May 7, 2012

layan perasaan sendiri

betol lah orang cakap time-time dah umur nak menjenguk ke pertengahan abad ni baru rasa macam nak bina kehidupan sendiri.. bila tengok kawan-kawan dah ramai yang mendirikan rumah tangga.. bertunang.. rasa macam "wah bestnyer" "jelesnyer" sebab diri sendiri masih tak punya siapa-siapa.. apatah lagi nak menuju kearah perhubungan yang lebih serius dan mengikat tali pertunangan mahupun perkahwinan..

aku bukan tak pernah bercinta ataupun tak pernah nak serius dalam sesuatu perhubungan tapi sampai sekarang aku masih tak jumpa orang yang betul-betul sesuai.. bukan memilih dari segi rupa sangat tapi dari segi keserasian.Bila ada yang sayang tapi aku tak boleh ngam sebab rasa tak kena jiwa.. tak masuk.. nak paksa buat apa kalau diri sendiri rasa tak selesa.. Bila dah jumpa yang masing-masing suka sama suka pulak dan berjanji nak serius tapi mesti akhirnya yang lelaki buat hal.. ada orang lain.. kadang-kadang rasa fedup sangat.. rasa dah give up.. dah malas lah nak bercinta cintun lagi dah.. dulu aku amik masa setahun lebih jugak nak lupakan ex yang dulu..

sekarang aku dah 24.. siyesly aku dah malas giler nak bercinta.. aku tabik lah kat sape-sape yang boleh kekal sampai bertahun-tahun tuh.. tension giler rasa bercinta ni eah.. aku dah bosan.

p/s tak dapat tunaikan janji nak berblog dalam english sebab bila rasa nak marah lebih baik jadi diri sendiri.. kalau tulis dalam english susah nak expresikan perasaan..

Thursday, May 3, 2012

BLANKO?

actually for the last two week i had replace PA for deputy managing director..she's gone for honeymoon..
this is the first time for me to replace her.. before this I had experience replacing PA for CEO.. but its only for one day.. the last two week was a very challenging time for me.. two week is enough for me to understand her boss..

TODAY.. he ask for a blanko.. huh??? what is blanko???

there are two guest sitting at his table.. look at me straight towards my face.. i guess my face had turn out to be a RED spot there! what a shamed.. i didnt know LIQUID PAPER OR CORRECTION PEN is the blanko that he asked for...

honestly i never heard the word before.. is it blanko stand for a brand? like maggie?

p/s: sorry for grammar error and dizzy word. i am student too.. so do correct me if i am wrong..