Friday, June 29, 2012

hong leong bank

ok dalam tempoh ni aku rasa aku dah boleh adapt la suasana kat hong leong yang sangat busy ni.. fuh! penat beb.. siyesly keje bank ni azabnyer tuhan je yang tahu.. ley tahan gak la.. kena banyak sabar..
tambah2 nak kawtim dengan customer yang kuat mengamuk.. faham2 lah orang cina ni diorang kan banyak yang orang berkedudukan.. bos2 CEO2..datuk2 dan orang2 yang kedudukan tinggi.. jenis tak reti sabar.. tuh nasib baik aku ni hong leong.. kalau cimb or maybank? perghhhhh letihnyer berganda2! aku ase lepas ni nak apply bank yang xramai customer sikit lah... ahahahah boley???

target? ok aku target keje bank ni tak lama lah.. tahun ni je kot.. sampai bulan 12 ni.. sebab aku nak bina kehidupan aku pulak.. aku nak ke johor.. kluang or mersing..hihihi...


ak doa supaya kehidupan aku akan bertambah baik dari masa ke semasa =))) insyALLAH....

Saturday, June 9, 2012

resign

2 minggu lagi aku dah last kat company skrg..
sedeynyer tuhan je yang tahu..
kalau nak ikutkan bukan kehendak aku pun sebenarnya..
tapi keadaan memaksa..
sampai bila aku nak tahan status aku macam tuh..
dengan 2 jawatan yang tak menentu..
xpelah aku redha..

jumaat lepas.. habis keje kol 6 tuh aku kua dengan officemate..
kami sembang2.. aku ase aku memang tak ngam dengan dia..
sebelum ni kat office kami ok.. tapi bila dah spend time camni baru rasa..
"eh aku xley ah ngam dgn dia ni.." memang aku tak ley ikut rentak dia..
aku pun mulut lepas jer.. tak hengat...
sebab aku rasa dia pun buat benda sama..huhuu pompuan mcm aku yg kolot ni xsesuai kawan dgn orang bandar kot.. gaya dan cara kami berbeza..
tapi yang buat aku berfikir ada lah satu kata2 dia..
aku cerita bos aku pujuk aku suruh stay tak bg resign tapi ex staff sebelum ni dia nasihat suruh resign..
dia cakap bos aku tak nak bagi aku resign sebab risau aku tak ley survive kat company lain..
hurmmm betol ke ey? sedey pulak dengar dia cakap macam tuh..
sebenarnya betol jugak cakap dia.. selama ni aku duk fikir bos aku tak bg aku resign sebab sayang aku..
tapi bila dia cakap macam tuh... betol jugak kot..
aku ni lembap sikit..
lambat pickup.. lambat buat kerja.. susah faham..betol.. aku akan amik masa sikit la nak survive kat company baru.. mungkin dia takut aku nangis nanti.. atau buat kerja asyik kena marah je nanti..sebab tak faham arahan..

aku rasa niat dia baik kot.. aku tak fikir yang bukan2 cuma sedih sikit la bila fikir2 balik betol jugak ape dia cakap.. aku nih lembap.. camne lah nak survive kat company baru nanti..
entah2 kat company skrg pun ada yang tak suker aku sebab susah faham arahan.. tapi still la kalau bos aku nak tahan aku berhenti sebab aku nih lembap dan bos aku risau aku tak dapat survive kat company baru.. itu tandanya dia kesiankan aku..  aku tak boleh biar benda ni.. aku kena improve diri aku..
jalan terbaik memang berhenti.. aku kena belajar benda baru supaya aku ley usahakan "kelembapan" aku supayaberkurang... heheh faham tak ayat berbelit aku tu?

so secara keseluruhannya huraian aku disini.. ahahaha panjang bebenau.. keputusan aku adalah yang terbaik.. insyALLAH... semoga tuhan kuatkan hati aku untuk menghadapi segala kemungkinan masa hadapan..  amin.