Thursday, October 17, 2013

kehidupan mengejar kerjaya

dulu waktu jadi student ak selalu rasa kehidupan dah keje ni best. tapi bila sekarang aku dah kerja baru aku tahu yang kehidupan dah kerja ni xseindah yang disangka.. macam2 jugak kite kena hadap. dan benda tu mmg perlukan kekuatan mental dan fizikal yang kuat. tapi yang pasti aku memang benci politik pejabat.

bosan btol dengan orang-orang yang suka jaga tepi kain orang ni..  huh.

aku masih lagi mencari-mencari kerja yang serasi.


Wednesday, September 4, 2013

4 september 2013

hi.. lama betol ak xupdate blog ni kan..
selalunya kalau besday aku mesti aku update sebagai kenangan di hari tua..
tapi tahun ni x..
malas tahap gaban ke ape dh ni..

byk tol cite terlepas tahun ni..
cite sal besday
sal confirmation keje kt BSN
sal kisah hari raya
kisah time puasa yang mencabar sebab hilang laptop kena halau dri umah kereta rosak dan telefon hilang... perghhh yang ni paling mencabar... sadissss

kalau ak cerita detail 10 muka surat pn tak habis...
tapi aku bersyukur sebab aku berjaya mengharungi segalanya...
insyallah semoga segala keperitan bakal berakhir nanti...

 


Tuesday, June 25, 2013

elaun umah..


hepi tak muka I?????

alhamdulillah... rezeki dari tuhan..
susahnyer nak sampai ke tahap sekarang..
macam-macam aku alami/hadapi...
ternyata tuhan tu maha pemurah dan maha penyayang..
bulan ni de rezeki lebih sikit..
nak menabung sikit la.. banyak benda aku impikan..
tapi sampai sekarang masih tak jalan2 lagi..
first time dalam hidup dalam elaun...
selama ni keje makan basic je..
syukur ya allah...

Monday, June 24, 2013

busy yaa amaattttt

hye korang..

phew agak busy la skrg.. aku ni byk keje ad-hoc..
kalau org xde bg keje.. xde laa..
tapi minggu ni.. orang dh suruh tu kan..
adoiii bertimbun! dengan yg itu.. dengan yg ini..
dengan keje yg mmg btol2 keje bahagian aku lg..
nak handle yg bigboss nak lg..
sabar jela.. aku keje skrg.. nak enjoy je..
ape orang suruh aku buat je..
kalau nak memberontak pn.. ape yg aku ase xkena..
setakat aku ley sabar aku sabar jelah..

jauh disudut hati aku nak tahan..
biar ape pun dugaannya...
sekarang ngah ada kawan ok lg..
lepas ni member yg sorang tu nk smbg belajar..
wawaaa sedeynyer...
tinggal la aku sorang nnt..
cmne tah...
xpelah.. aku kena cekal..

ya allah kuatkan hati aku..
segala rezeki kelebihan ini pasti akan ada dugaannya..
tetapkan hati aku padamu ya allah..

Friday, June 14, 2013

my office



nampak3x?? meja aku belakang bilik bos ok..


hye korang.. rajin ni.. wahhh siyess sekarang ngah rajin.. sebab tu update blog bergendong-gendong
aha sengal bahasa apekah itu??
ala sebenarnya xde motif melainkan nak menunjuk gambar semata-mata..
bila dah amik pic curi-curi kat office tu.. rasa nk upload lak kan.. almaklumlah bos xde time ni.. (horray)
so aku pun... ape lagi.. ehehhe tapi.. aku totap baikkk..
ak buat jugak keje2.. cuma sambil2 tu berangan la.. amik pic.. hhehee 
okay la nnt i rajin i update lg.. tatata

cuti sekolah yang lepasss passs pass


 ni pic kat taman tasik shah alam je uols... tapi nak pose tu mcm ngah buat cover majalah.. xley blah kan.. hehehe opssss layak ke... ahahah




terlentok kat bahu mak titew.. haruslah nk manja2 sikit..




okay ini adik aku yang sedang meningkat tingkat bertingkat mangkuk tingkat tu...



hye uollsss...

salam semua.. lama xupdate kan? hehe biasa la... busy..
wahhh busyyy sgttt.. urgh nyampah. hehe
ok2 back to story morry.. cuti sekolah bulan 5 aritu adik aku datang..
so ape lagi ak la tukang jadi tourist guide tak bertauliah..
demi memenuhi permintaan.. maka kakak yang solehah ini pun telah membawa mak dan adiknye ke beberapa tempat menarik (menarikk sgttt) di kuala lumpur dan shah alam..

kami tgk wayang.. cite now you see me.. okay terbaik cerita tu! 5 star aku bagi..
memula tu cm.. ehh best ke cite ni.. cm xglamer je..
yela sebab time tu ngah fames fast 6 ngan iron man..
tapi akhirnya berbaloi tiket aku.. hehehe

diorg balik hari selasa.. sedey la plak.. mcm la diorg xpenah datang kan sebelum ni..
anyway hope diorg hepi la kan.. next time kite g jalan2 lain lak yer..

Sunday, April 14, 2013

bank komuniti anda

assalamualaikum,.

sekian lama tak update blog.. wah3 lama betol tinggal kan..
last day aku kat hong leong adalah pada 23 february arituh..
well.. last day tu aku agak sebak,. meninggalkan saki baki kesusahan dan kepayahan aku bergelut dengan orang-orang dan keadaan tempat kerja aku dulu..
anyway hong leong will remains in my heart forever..
the first bank and the starter for whom i am now.

walaubagaimanapun kini aku  sudah naik ke satu tahap baru,,.
tempat kerja baru.. suasana pun baru..
aku kini adalah warga bank komuniti anda..
huehuehue bank apakah itu? google sendiri..
ala senang jer,,

menjawat jawatan hakiki di syarikat sebagai executive biasa
dan menjawat jawatan sebagai ketua bahagian sebagai jawatan di dalam department.
department audit bukan lah sesuatu department yang "friendly"
orang masih lagi ada persepsi "wahhh audit?" kepada kami...
ok cut the crab aku memang auditor pun sekarang.. so what??
we are ur business partner okay.. not your police..

tapi tak per lah kan.. aku tak sampai kena pergi audit orang lagi..
kerja aku lebih kepada audit orang-orang dalam department audit sendiri..
means monitor tugasan yang diberikan kepada mereka..
then lapor kepada aku.. termasuk lah HOD..
so laporan-laporan mareka aku kena compile..
nanti discuss dalam meeting.

so basically banyak benda yang aku perlu dan kena tahu.
secara tak sengaja atau sengaja.. komunikasi aku dari atasan hinggalah bawahan..
dari bahagian aku sendiri sehinggalah ke bahagian lain2 jua..
mungkin itu aku boleh deskipsikan sebagai kelebihan.
yelah sebab kalau berada di bahagian lain mereka cuma akses kepada bahagian mereka sendiri sahaja..

nampak tak bahasa melayu baku aku disitu??
yelah sejak2 masuk bank melayu ni haaa...
nak bg emel pn kena dalam bahasa melayu.
kalau bg dalam BI nnt salah grammar memalukan jer...
cara selamat tulis dalam melayu je..
huehueheu...

banyak lagi nak share.. tapi kenapa mcm banyak pasal kerja jer eh???
ahaksss
tak menarik pulak... lain kali la sambung...
hehehe
babai semua...


Thursday, January 17, 2013

rezeki dari tuhan

alhamdulillah arini ada lg rezeki aku dipanggil untuk interview.. aku tak berharap berdasarkan pengalaman interview sebelum ini yang mana aku tak diterima hanya kerana pengalaman kerja yang tak berpadanan..

tak pe lah.. Allah maha mengetahui.. apa yang telah maha kuasa rencanakan pasti ada kebaikannya dikemudian hari.. harap tinggi2 sgt kang tak dapat sedihhh lak...

yes hidup aku akn berputar 360 darjah kalau aku dapat kerja ni..
insyallah.. itu semua rancanganNYA,..

gambar2 ni time aku pergi usha tempat interview.. haaa dapat teka x kat mana? jeng jeng jeng...



Wednesday, January 2, 2013

sadisnyer oh agrobank

seribu kali sayang.. mungkin aku asyik fikir.. sampai aku ngigau2 agrobank nih ha..
arini genap 2 minggu seperti yang dijangka aku xdapat interview tuh..
sadis gak sebenarnya.. biasa la benda yang kiter nak tu belum tentu kita akan dapat kan?

hidup perlu di teruskan..
actually kat hong leong bank ni pun aku xpuas lg sebab aku belum confirm!!
sepatutnya ak dah confirm tapi.. bos aku tuh....
dugaan... dugaan... sebelum ni aku dikurniakan bos yg super sporting...
kini tidak lagi,,, selepas bos bertukar.. sob3

7 bulan pn xconfirm2 lg..
tapi aku xnak merungut.. aku bersabar je lah..

sesungguhnya perjalanan karier aku ni sangat la besar cabarannya....
tangisan tu dh jadi lumrah..
aku tahu kemudian hari pengalaman ini akan jadi satu penanda aras untuk aku..
insyallah...
semoga tuhan permudahkan segalanya..

penawar terbaru aku skrg ialah masakan..
aku cuba jadikan masakan tu sebagai terapi untuk aku..
dan kadang kala aku rasa ianya berjaya..
aritu aku dah dapat "luahkan" ikan masak sweet sour...
dalam hati ni serabut ngan masalah office
tapi bila tengok housemate makan berselera rasa tenang...
lepas jugak la masalah tu sekejap..
esk masuk kerja perlu kan semangat baru..
maka aku kena kuatkan hati...


p/s: aku memang seorang yang lembut tapi dalaman aku kuat.. aku tahu..
kedegilan tu adakalanya bawa kebaikan.. hope?

p/s: ak berminat ngan al-rajhi la.. any vacant??? hihi