Sunday, April 14, 2013

bank komuniti anda

assalamualaikum,.

sekian lama tak update blog.. wah3 lama betol tinggal kan..
last day aku kat hong leong adalah pada 23 february arituh..
well.. last day tu aku agak sebak,. meninggalkan saki baki kesusahan dan kepayahan aku bergelut dengan orang-orang dan keadaan tempat kerja aku dulu..
anyway hong leong will remains in my heart forever..
the first bank and the starter for whom i am now.

walaubagaimanapun kini aku  sudah naik ke satu tahap baru,,.
tempat kerja baru.. suasana pun baru..
aku kini adalah warga bank komuniti anda..
huehuehue bank apakah itu? google sendiri..
ala senang jer,,

menjawat jawatan hakiki di syarikat sebagai executive biasa
dan menjawat jawatan sebagai ketua bahagian sebagai jawatan di dalam department.
department audit bukan lah sesuatu department yang "friendly"
orang masih lagi ada persepsi "wahhh audit?" kepada kami...
ok cut the crab aku memang auditor pun sekarang.. so what??
we are ur business partner okay.. not your police..

tapi tak per lah kan.. aku tak sampai kena pergi audit orang lagi..
kerja aku lebih kepada audit orang-orang dalam department audit sendiri..
means monitor tugasan yang diberikan kepada mereka..
then lapor kepada aku.. termasuk lah HOD..
so laporan-laporan mareka aku kena compile..
nanti discuss dalam meeting.

so basically banyak benda yang aku perlu dan kena tahu.
secara tak sengaja atau sengaja.. komunikasi aku dari atasan hinggalah bawahan..
dari bahagian aku sendiri sehinggalah ke bahagian lain2 jua..
mungkin itu aku boleh deskipsikan sebagai kelebihan.
yelah sebab kalau berada di bahagian lain mereka cuma akses kepada bahagian mereka sendiri sahaja..

nampak tak bahasa melayu baku aku disitu??
yelah sejak2 masuk bank melayu ni haaa...
nak bg emel pn kena dalam bahasa melayu.
kalau bg dalam BI nnt salah grammar memalukan jer...
cara selamat tulis dalam melayu je..
huehueheu...

banyak lagi nak share.. tapi kenapa mcm banyak pasal kerja jer eh???
ahaksss
tak menarik pulak... lain kali la sambung...
hehehe
babai semua...


No comments:

Post a Comment