Wednesday, May 7, 2014

kisah kawin part 5 - gubahan dulang hantaran

sebenarnya 2, 3 hari ni rasa tak happy..
biasa la hidup memang mcm ni kan..
kadang happy kdg2 tak.. tapi dah janji dengan reader blog ni nak update pasal gubahan dulang hantaran kan..

dulu masa prepare budget kawin tak terlintas langsung pasal gubahan dulang hantaran ni.
survey punya survey rm60 per dulang.. terbeliak jugak la mata..
nak tak nak terpaksala saya kena fikir dan usaha sendiri..kata nak jimat kan?
so waktu beli2 barang2 hiasan tu..saya fikir seminima mungkin..
so far hiasan2 saya simple aje.. tapi mcm byk jugak kosnyer saya rasa. biasa la tamak waktu tu.. ahahha
lepas majlis dh lepas baru fikir banyak sebenarnya boleh jimat.. ahahaha

nak senang kan beli aje yang plastic box lutsinar tu.. beli reben. hias la sikit2.. simple dan cntik!
pastu tak payah dah beli bekas plastik yang berkerawang dan bercorak2 tu.. cmne eh nak cakap.. gambar xde la pulak..

tips saya beli polistrin utk letak brg2 hantaran kite.. tu saiz yg paling kecik.. yg stended aje la..  bukan kecik cinonet.. ehehe beli reben2 utk hias2.. beli pin. pastu bunga la sikit. 1 polistrin tu 2 kuntum pn dh ok sebab nk letak brg2 kan nnt serabut klo byk2 bunga.

dulu saya ni tamak.. tengok bunga cntik2 nak letak banyak2 atas polistrin yang guna nak letak brg2 hantaran ni.. lepas tu tak muat.. tak kan nak beli polistrin saiz lain plak kan semata2 nak muatkan bunga.. hasilnya bunga banyak lebih.. tapi then saya fully utilize la,. guna utk hiasan lain pulak.. depends la masing2 mcm mana nak buat..

brg2 hantaran sy x gempak pun. walaupun sy dan suami masing2 mampu sebenarnya nk beli brg2 gempak tapi kami dah sepakat nk make our wedding ni se"murah" , low cost dan simple.. 7 brg dari dia utk saya cuma mandian body shop,brg mekap elianto,perfume polo,telekung,sejadah dan quran,coklat,pulut kuning.
9 brg dr sy utk die plak perfume polo, seluar jeans, sejadah, coklat, buah, kek, tali pinggang dan dompet, kemeja dan kasut. brg2 ni sume murah2.. paling mahal pun perfume je rm290..utk 2 perfume tu rm580 sebab kami beli sama2..kalau beli asing dalam 3++ kot.. so kat sini dh bagi korg sikit idea kan? sayangnye tak ada gambar la.. ish.. tp tak pe nanti kalau ada sy update balik yer.. ehehe

ok korang next entry photographer. :)




No comments:

Post a Comment