Tuesday, August 26, 2014

kerjaya kini



harini aku ada mesyuarat pukul 2.30 tadi sampai pukul 5 ptg..
kemarin aku meeting dari 9.30 pagi sampai 2 ptg.. xde lunch wuwuwuwuu

balik rumah aku rest2.. aku terfikir2..
betul ke aku baru berusia 26 tahun???
baru berusia 26 atau sudah berusia 26?? hurmmm
kadang2 aku describe diri aku sebagai masih lagi remaja..
inginkan keseronokan hidup..heyy lihat la sy sbg remaja yang masih lagi muda.
its the fact! im only 26 okkkk...

aku rasa kehidupan masa remaja aku tak dihargai sepenuhnya..
banyak benda yang aku dah terlepas..
pada usia aku 26 aku dah berumah tangga dikala sbnrnya aku rasa aku mcm xbersedia lagi
rasa mcm tak puas lagi nak enjoy..
tapi yelaaa sampai bila kan..
susah jugak sbnrnya nk galas tanggungjawab menjadi isteri ni..
banyak hati kena jaga.

itu bab keluarga. ni bab keje

masa datang rasa dewasa aku tuh.. aku asa tanggungjawab aku berat..
kat office aku ni dilayan mcm org yg dah keje 20 tahun aje..
suruh itu suruh ini.. sedangkan aku rasa aku ni tak reti ok nak buat..
tak de idea sbb aku xde pengalaman..
orang lain keje dekat 30 ke 20 tahun memang la tahu ape nk buat dan mcm mana nk mula..
ahli mesyuarat sume umo 30an keatas. aku paling muda 26.. lepas tu akak ni umo 35. yg lain 40an dan 50an.
dahtu bila salah kena marah..
tapi itu la hakikat hidup.. belajar dari kesilapan yang perittt

aku bermula dengan amatlah payah..
alhamdulillah aku sampai tahap ni..

aku ni nak jadi remaja 26 tahun yang happy dan enjoy hidup
atau org dewasa yang mengerti akan peritnyer kehidupan dan berusaha kearah tersebut?

masa belajar dlu ak tak pernah sangka akan capai tahap skrg dlm masa singkat.
diberikan kepercayaan besar. tapi still aku rasa aku ni xpndai sbnrnya nk wt kerja. cuma ak boleh jamin ak memang rajin. so aku blh la nk berusaha perbaiki. ceeewaaahhhh kan! cuma masanyer panjang la sikit nak ubah tu..

mcm la jgk zaman ak blajar dulu.. to be honest ak mmg xpandai. ak blur. lecturer ajar ak lembap. tp berkat usaha ak, ak boleh la capai pointer2 yg ak inginkan. walaupun xhebat.

masuk zaman keje, org bg ak kepercayaan. hurmmppphhh aku sedang cuba bos. please dont give up on me.

now i knew how is it like to manage people. not an easy work.





Saturday, August 16, 2014

birthday 2014



no word to describe. i am bless. tq Allah for lending me a nice husband. :)











entry ni patotnyer dh lama tulis tapi tak berkesempatan.. so 15 julai 2014 yg lepas sy dh officially 26 tahun.. alhamdulillah...