Wednesday, December 31, 2014

Lirik Lagu Sesal Separuh Nyawa – Alyah

Andai pastinya ku tahu
Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu
Tetap tiada kulupakan
Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan
Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang
Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan dihembus bayu
Membawa khabar rindu
Tapi sulit kuteruskan
Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapn
Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang
Separuh nyawamu dihati
Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentu… kannya
Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Lirik lagu Mewangi

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Tuesday, December 2, 2014

still young and dumb

2 hari aku attend training pasal nk setup 1 proses n program. mat salleh yg bg training ni. ok to be honest ak byk jugak xfaham.. sbb slang die speaking tu. dan ak lost word. ak ni xbiasa speaking so xpractice. iye aku tahu ape nk cakap tp kind of searching for my word masa nk speaking dan xlancar. lamaaaa fikir bru igt perkataan tu.. bukan la xtahu lgsg.. hurmm..

nk story.. perasaan down sikit la.. masa kursus aku masih ada rasa nak participate dan xnak senyap. niat aku dtg nk belajar. so masa mat salleh tu tny objektif nk capai utk program ni.. ak ckp nk tahu cara paling ringkas utk conduct program tu.. setiap group kna bgtau.. so utk group ak.. cm senyap je so ak ckp la..

dh last sesi training mat salleh recap balik la ape yg objective tu td. pastu explen 1 per 1.. smp point ak.. die explen pstu ckp no other way to simplify.. mmg mcm tu prosesnyer then gelakkan org yg tny soalan tu.. (iskkk sobsss) aku ler tu.. mat salleh tu mmg daya ingatan tinggi kot.. sbb ak xsign kedatangan pn tahu.. boleh kenal nama aku.. sengaja aje tny kt group lain sape punya point.. dak2 kt group tu dh pandang2 kt aku.. ak duk depan die. setiap masa dan saat dia tgk muka aku dan hadap muka ak.. terasa sangat2 masa tu.. aku nak aje balas.. klo step yg xperlu boleh aje skip dan itu kan boleh ringkaskan proses? tp nak balas dlm english tu aku xtahu! nape smp nk perli2 aku?? point aku sorg aje die buat mcm tu.. siap tny sape punya..mcm bodoh gila la aku ni tny soalan tu.. point2 yg kt atas2 tu x dipertikai pn.. sadis.

yes ak tau ak broken english. nak ckp pn gagap2.. tp aku cuba..  aku cuba nk share seposen pengalaman aku dan ilmu ak yg xseberapa ni.. aku tak nak la jadikan budaya tak peduli.. mksdnya mcm aku ni baru dan tak tahu ape2 so senyap ajelah.. aku xnak mcm tu.. aku nak belajar.. tp aku akui kursus ni kebanyakkan yg attend dh 20 tahun keje.. sume senior. ak yg plg baru kot.. ak ni baya anak2 diorg aje..  mgkn sbb tu kot mat salleh td xde argue lgsg dgn yg lain.. accept aje.. walaupn kdg2 personally ak ase bnda tu pn xpatot tny jgk..

kami ada buat kerja dlm group. masa diskas ak de la argue n ckp ape yg aku fikir.. tp diorg xle terima.. mgkn sbb ego kan.. xkn nk follow idea budak.. ak dh ckp bnda tu dlm page sekian2.. bukan ak cakap atas angin.. xnk terima jgk.. oleh kerana kena present xkn jwpn nk lain pulak.. ak seperti biasa la mengalah.. so follow ape yg senior ckp. last2.. ada jgk la ape yg aku ckp tu btol.. sama pulak tu reason dgn ape yg ak cadangkan.. tp xdinafi la.. yg senior ckp pn btol jgk.. tp xpela aku dh biasa terima layanan mcm ni.. org anggap aku ni bodoh dan xtau ape2.. certain2 bnda mmg btol ada yg ak bengap. mgkn sbb kurang pengalaman..

lg kisah pasal perangai manusia.. pilih bulu! entah la.. xde org nk kwn dgn aku masa kursus ni.. nk kua makan.. ak g bertegur sapa dgn akak2 senior.. ckp nk join makan sama dgn 2 org akak ni... diorg nk g toilet. ak sembang tp xdilayan.. borak sama2 berdua diorg aje.. xpela.. ak follow aje.. kt toilet jmp sorg lg yg kursus sekali. ak saje la ajak makan sama..bila 2 org tu dh siap.. terus tinggal aku? lorr aku dh siap follow g toilet.. dh ckp nk makan sama.. 2 org tu tinggal ak? xpela positif lg fikir mgkn diorg igt ak pergi dgn sorg yg ak ajak td kot..

masa nk balik dh last kursus.. sume org salam2.. tukar no fon.. yg sadisnya.. masa ak nk pergi salam dgn akak yg 2 org td.. salah sorg tu dh nmpk ak hulur tangan kat die.. die boleh je jalan depan aku g mtk no fon org lain? tak beradap la.. aku hulur tgn kot.. die buat2 xnampak aje.. hina pulak rasanya diri sndiri dilayan mcm tu.. hanya kerana aku ni muda n xberpengalaman aku terima layanan mcm ni.. sabar jela.. masa tu fikir nmpknya die mmg sengaja tinggal aku.. xnk makan satu meja dgn aku kot.. lepas tu ak pusing kt kerusi ak pastu terus amik beg n balik. dh malas nk salam2 dh.. wat sakit hati je.. pg masa mat salleh belum smp pn diorg dh sembang2 n tukar2 no fon.. ak tgk aje akak yg xnk salam dgn ak tu mtk no fon sume org.. dak sebelah ak pn dia mtk no fon.. tp no fon ak aje dia xmtk..

xde sebab lgsg die nk benci ak. kursus 2 hari aje kot? ak byk senyap aje hari ke 2. hari pertama juz tmbah2 aje ayat2 mat salleh tu.. xbyk sgt pn nk menyampuk. tp ada la sikit. dia mmg la aktif.. byk tny2.. the only reason die xnk kwn dgn ak mmg sbb die pndg aku bodoh pn.. budak baru.. speaking pn xpndai.. sobsss.. entah la..

down la..

aku bru 3 tahun keje.. umo tahun 2014 bru 26.. hbs blja umo 23. mmg la 3 tahun aje pengalaman. xlawan la dgn korang.. hanya usia aje boleh tmbh pengalaman aku.. sepanjg 3 tahun ni.. ak sbnrnya mcm org buta. ak xde mentor. aku xde cikgu.. aku xde senior ak keje dlm unit baru so mula2 keje lg sume ak kna develop sndiri.. aku xde org yg boleh guide aku. sume ak blaja sndiri2 dan sume aku belajar dr kesilapan aku sndiri.. so kesimpulannya ak mmg byk gila buat salah. smp org nmpk ak bodoh.. ak xde sape nk rujuk. rujuk kt sini yg sudi tlg n beri tnjuk ajar. sume org yg ak jmp byk buat hal sndiri.. pstu pilih bulu.. nasib aku xbegitu baik.. so ak mmg struggle sgt2 sendirian dlm bab2 nk bina kerjaya ni..

ak harap sume ni berbaloi 1 hari nnt.. sbb pada usia aku 26 ni ak dlm pikul byk tggjwb.. jd ketua unit. kena lead org.. sedangkn diri sndiri lost. duk dlm unit bru.. sume kna develop n setup sndiri so aku own the proses.. xde senior.. sume kna berdikari.. byk sgt dah pahit n duka aku kena hadap. smp rasa nak ptus asa..

moga kesabaran ni tuhan janjikan kemanisan di akhirnya.. insyallah.