Sunday, October 25, 2015

kisah cuti hujung minggu..


hai korang...

this week aktiviti hujung minggu aku boleh tahan jugak.. xde la padat sangat pun tapi happening la jugak... hari sabtu saya dan suami naik bukit tinggi... yeahhhh sebab ape? sebab suami cuti minggu ni... so tak nak bazirkan masa yang ada saya pun dengan rela hati sponser la trip kami ke sana... ehehe

bukan senang nak dpat hari hujung minggu dengan suami sebab suami keje kan...aku jamu gambar masa on the way kesana ajelah yer.. gmbr lain de dalam fon suami.. hehe
aku berbaju serba hijau.. hehe dah jadi faveret warna la pulakk sekarang...



ni muka tengah excited nak ke bukit tinggi... cewahhhhh masa memula sampai kami kompius sebab waze tunjuk jalan separuh aje... nasib la de signboard.. kami belasah aje. alhamdulillah sampai..
bayaran nak masuk rm13.

masa sampai barula rasa... "ohhhh sini la yang diorg ambik gambar tuhhhh" hhihi
dah lama tengok kengkawan duk bergambar atas nih.. sekarang turn saya pulak...

tempatnya tak luas sangat pun kt bangunan tu.. byk lagi tempat aktiviti len.. tp saya dan suami bergambar kat bangunan warna warni tu aje.. ade la fefeeling kat obersea..  pastu kami ke japanese botanical garden.. jenuh manjat tangga dan bukit baru sampai rumah jepun..

pastu terus la balik... ada lagi adventure park tapi kami tak pergi..

kami gerak balik sampai la dalam pukul 3. aku pengsan kejap. dalam kol 5 bangun tido terus la g jogging pulak... hehe

habis la kisah hari sabtu...


esoknya pepagi lagi dah gerak ke pasar keramat beli barang dapur dan apa2 yang patut..
rest kejap belah petangnya kami ke padang...



semangat bawak bola tampar nak test skill... ahahaha (konon sangat test skill tu haa)



muka tengah fokus drive nak ke padang... hehe



pengacau betul laaaa tangan peace tuhhhh... gambar tengah main bola tak ambik sebab malas bawak fon. takot hilang or cicir so tinggal je dlm kete...

seronok bersukan dengan suami...
tadi jogging 3 round pastu sambung dengan bola tampar dan sit up...
terasa jugak la kat perut nih... hihi
nak kata misi kurus badan tak jugak.. kami cuma nak sihat aje.. hihi release stress jugak bersukan ni..




Friday, October 23, 2015

nekad



hai korang... hehe yuhuuuuuu ada orang ke baca blog aku ni kan...
dah lama sangat dah tak update.
selalu masa besday tiap tahun aku update tapi tahun ni aku tak tulis.. hehe
tak de entry 15 julai 15..

lately ni saya rasa agak penat...
macam-macam sangat dah nak kena hadapi...
so perasaan tu rasa dah tak boleh nak gambar lagi dah...
cuma saya nekad sekiranya saya dapat offer kerja lain lepas ni..
insyallah saya akan tinggalkan kerja sekarang dengan penuh rasa bangga.
bangga sebab boleh bertahan sampai hampir tiga tahun walaupun kerja penuh liku.

saya sebenarnya cuba motivate diri dan jugak nak tenangkan fikiran..
salah satu cara adalah dengan bersukan..
saya jarang melancong dan bercuti. sebab kekangan wang dan juga masa. suami kerja sabtu ahad.
saya pulak selalu berdepan tekanan..
saya ni pulak kurang kawan.. kalau ada pun dah berkawin dan bukan jenis yang boleh kehulu hilir lepak...
alhamdulillah sekarang saya dah mula berjinak dengan senaman..
minggu lepas saya dan suami main bola tampar. lepas tu jogging..
hehe seronok rasa..bolehla keluar peluh sikit..
masa kami main bola tampar tu kami guna court bola keranjang. ahahah
jumpa 2 orang budak main bola keranjang.. hehe
diorang yela guna bola keranjang kami ni haaa guna bola tampar.. heheh
saya enjoy la haritu dapat bersukan dengan suami...

moga2 benda ni jadi rutin buat saya dan suami..